icon

Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?

tslobik
16. feb 2015

Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹

natalym
13. máj 2015

@dai Podľa mňa to vôbec nie je o značkách. To bol len príklad.

andy03
13. máj 2015

@libka1 samozrejme sme mali aj nasetrene lebo bez nejakeho zakladu ist do toho bezhlavo je sebevrazda /pracovala som v uk 3 roky + robim od 15 rokov /.

@bambibam ano sami dvaja bez pomoci rodicov..boli nam pomoct tak 4-5 krat lebo byvaju daleko od nas a so svokrovcami sme boli v tej dobe pohadany lebo sme nestavali dom podla ich predstav 😝 .
ako ja ako fakt nechcem rypat ani nechcem byt zla ale ja keby som nemala rodicov ani babky tak ani do druheho dietata by som nesla kdezto do tretieho..ale to je moj nazor tak sa prosim ta nehnevaj na mna nemyslim to zle. ja som taka ze radsej jedno-max 2 deti /s mazelomsme sa zhodli na dvoch :D / a mat zivot s dovolenkami a cestovovani /sme cestovatelske typy/ ako mat 3-4 deti a sediet doma lebo nebudem mat peniazky na to..ale ja stale hovorim ze kazdy je iny a kazdy chce nieco ine..jeden velku rodinu, druhy cestovat, treti drahe auto.... tak to neber prosim ta ako niektore ze rypem alebo co ..
@tslobik no vidis a my sme to prezili bez ujmy :D :D :D

dai
13. máj 2015

@natalym ved ano... preto aj uvadzam ze vzdy sa nieco najde ako dovod na vysmech a vzdy mozes narazit na ludi ktori ta nebudu mat radi lebo? aj bezdovodne niekedy🙂 treba hlavne byt sebavedomy a uvedomovat si vlastnu hodnotu, potom sa ta to sice dotkne ale dokazes sa s tym vysporiadat...

natalym
13. máj 2015

@dai Pozri sa vždy vravím, aj slávni ľudia mali vždy aj fanúšikov aj skupinu nenávidiacich. Tak to proste je.

sorciera24
13. máj 2015

@dai aj moje dieta bolo rok v sukromnej skolke a ano dialo sa to !nielen o znackach....a uz sme pri tych vsetpovanych hodnotach).....2rocne deita sa velmi tazko brani,a j ekd moj nikdy nemrncal doma....vzala som ho prave rpeto zo sukromnej a dala do mestkej.....je tam 3ti rok a nemozem povedat krive slovo, ani na deti, ani an ten pristup ako sa deti spravali tam a ako tu.....ano, som za rodinnejsi sposob (ako je v tejto mestkej skolke)......a suhalsim s tym, ze deti sa maju vediet branit....to sa da naucit....casom......mojho som to tiez ucila.......(ako dospela sa dokazem nad dospelymi hlupakmi povzniest)....len mojmu som to musela dost vysvetlovat.....vela sa pytal a envedel pochopit, rpeco su niektori ludia taki (my sme taka filozoficka rodina 😀 )....ale neda sa, odpovie nejakou hlaskoua ignore....

libka1
13. máj 2015

@andy03 no dobre, ale ta informacia co si dala na zaciatku ma od tejto co si napisala teraz na mile daleko 😅

dai
13. máj 2015

@sorciera24 u nas tiez idu dialogy do hlbky😉 v 2och rokoch si sa s tym stretla? to je divne potom... ako v tom veku podla mna deti ani nevedia ze nieco ako znacka existuje... teda ja mam 8 rocnu a nema paru o znackach ( nosi ich pritom, zaspini rovnako ako f&f oblecenie, neriesi... pre nu su veci len pekne alebo skarede, a pre jej spoluziacky detto )
moj syn v 2och este nerozpraval, takze slovne by sa neubranil keby niekto nieco riesil - ale ako pisem u nas v skolke bolo take prostredie ze nieco taketo neexistovalo ( 10 deti, 4 nenormalne ucitelky - nenormalne dobre myslim😉 )

mima4
13. máj 2015

@sorciera24
myslis si, ze mat dostatok penazi a relativny luxus znamena nemat hodnoty?

ja osobne si myslim, ze peniaze nemenia hodnoty, iba odhaluju tie skutcone hodnoty a charakter... a hlavne peniaze do velkej miery davaju cloveku slobodu, pokial nie su pre neho modlou.

sorciera24
13. máj 2015

@mima4 nie, u vsetkych...ale to je na oboch brehoch, ludi bez hodnot su aj u bohatsich aj u chudobnejsich...... ja len, ze som sa tym casto stretla....a potom...aj hodnoty ma kazdy anstavene inak....ze?

@dai ano, aj u 2roc. ...mozno preto, ze im to uz niekto od mala vstepoval (o tom vravim)...a ked rodic otvoril usta, hned som evdela, kt. bije...a ani moj 2roc. nerozpraval....o to to bolo tazsie...ale chapat chapal vela veci...teraz ma 6 a je z neho velky spravnak (hadam 😀 )....to len na objasnenie....
a krpan sa mi zobudil, tak trielim von....majte sa..

libka1
13. máj 2015

Nepozerali ste niekto Anjelov straznych s Omarom Sharifom? Je to uz sice davno, ale nenormalne mi bol sympaticky co sa tyka postoja k peniazom. Povedal ze on nevlastni vobec nic. Aj to co mal, nechal manzelke ked sa rozviedol.... Byva po hoteloch, mina vela penazi, pretoze je toho nazoru ze ako do sveta peniaze posielate tak sa vam aj rovnakym spôsobom vracaju 😀 Zaujimava teoria, ale mozno na nej nieco bude 😉

dai
13. máj 2015

@libka1 no ano... ale na takyto zivot potrebujes strasne vela penazi🙂 a pravdepodobne ziadnu rodinu...

libka1
13. máj 2015

@dai ja viem, ale zaujal ma ten jeho postoj ze nic nevlastni... ono sa to nezda ale majetky podla mna pekne dokazu zatazit cloveku mysel a oberat ho o cas... zavana to velkou slobodou. on ma tusim aj nejake deti, ale uz dospele a manzeliek neviem kolko mal, ale momentalne je sam 😀

natalym
13. máj 2015

@libka1 Vieš čo ja na to verím a aj to mám overené. Lebo keď dávam a míňam, resp. investujem, tak mi aj prídu peniaze. Keď striehnem aby mi z mojich nejakých smiešnych peňazí neubudlo, tak just ubudne a drastickým spôsobom. Takže na to čosi bude.

libka1
13. máj 2015

@natalym aj ja som nachylna tom u verit 😉

natalym
13. máj 2015

S tými prachmi je to ako zo všetkým, dobrý sluha, zlý pán. Obdivujem ľudí, ktorí dokážu prežiť bez peňazí.

libka1
13. máj 2015

@natalym tak vies ako, moja prastara teta vzdy hovorila, ze chudoba nie je hanba, len je sakra neprijemna 😀
nemyslim si ze ludia co ziju od vyplaty k vyplate su s tymto stavom spokojni, mozno 1 zo 100, ktoreho kde polozis tam bude sediet... zbytok bud frfle (vacsina), alebo nieco robi aby sa to zmenilo (10 zo 100? 😅 )

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
pastelovy
13. máj 2015

@tslobik preco by neslo? ja si myslim ze urcite. my mame rozpocet pre 4 clennu rodiny 460 eur. a co mam hovorit ja.

natalym
13. máj 2015

@pastelovy A kde bývate? V byte? V dome?

veronicka1901
13. máj 2015

@dai to je jasne, extra znackove kusy ako Louis Vuitton, Burberry, Dolce Gabana, atd. chapem, ja som myslela, ze kabelky a oblecko su mimo vreckoveho 😀

pastelovy
13. máj 2015

@natalym v meste

natalym
13. máj 2015

@pastelovy A zaplatíte aj byt, elektriku, jedlo, oblečko, kozmetiku a pod. v pohode?

pastelovy
13. máj 2015

ja si myslim, ze ludia sa skor stazuju, ze im nevyjde na ine veci, ale v skutocnosti vela rodin zije s tak malo a nestazuju sa. takze 800 eur je urcite dost. este by som aj usetrila.

pastelovy
13. máj 2015

@natalym samozrejme ze musia, prispievat nam na domacnost aj rodicia. lebo na hmotnu nudzu nemame narok kedze vraj presahujeme 20 eur. ide to tazko ale musime.

natalym
13. máj 2015

@pastelovy Veď jasné, ale ja sa rada inšpirujem. 800 sa mi zdá celkom poho ak nemáš úvery, ale 450 ???
Hm, ako to robíš?

fantaghiro21
13. máj 2015

@mima4 to že sa ja od 15tich sama staram o seba a odišla som z dobu je pohodlnosť? :D :D ... Začínala som od nuly a nemal mi absolútne nikto pomôcť s ničím... Je ťažko hodnotíť a kritizovať , že je niekto pohodlný, keď nepoznáme okolnosti a v akom prostredí vyrástal. To platí aj u mojho manžela. Ten sa staral sam o seba od malička, kedže už ani otca nema a mama mu dlho nepožije 🙂

pastelovy
13. máj 2015

@natalym mame jednu vyhodu, ze sme zdedili byt. takze ziadna hypoteka nic. ako som spomenula zijeme z vyplaty do vyplaty. a rodicia tiez nie su banka. manzel sa snazi aby si nasiel pracu.

natalym
13. máj 2015

@pastelovy Tak ak sa manžel zamestná tak ste vlastne v balíku. 😀

pastelovy
13. máj 2015

@natalym nie preco v bliku? mali by sme sa lepsie ale urcite nie az tak, ze by sme behali po dovolenkach. a tych 460 eur mame teraz bez manzelovej prace a ja som na materskej. manzel je na inval.dochodku.

natalym
13. máj 2015

@pastelovy Veď ja som to nie v zlom. Ak pôjde do práce, bude lepšie, nie? Inak to Vám nezávidím. A aké máš staré deti?
Čo nap. varievaš?