Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?
Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹
@fantaghiro21 ja som nepisala o tebe, ale skor vo vseobecnosti.
tiez som nemala nikym na ruziach ustlane...
Ale otázka je zodpovedaná - dá sa. 😉
@bambibam myslim ze nie je na mieste mat k nej take cynicke prispevky... choroba v rodine vzdy zamiesa karty a prinesie necakane problemy, iny pohlad na vsetko etc. ... tu sa riesenia tazko ponukaju, treba len z toho spravit to najlepsie co sa da - zit stastny zivot s chorym clovekom, nerypat sa v tom, neutapat v myslienkach preco - ak to teda ide...
@celasapremenim juuj da sa cestovat aj s 5 detmi... To neni problem, len treba na to chechtaaaaky 🙂 🙂
Najlepšie sa radí druhým. 😀
@libka1 myslela som to tak ze nemusi uz vytvarat to pomyselne hniezdo, bezpecne miesto pre deti... ono to vlastnit veci je mam pocit dost slovenske - aspon co vidim mojich kolegov zo zahranicia - vela z nich zaraba tu sumu co som spomenula v predchadzajucom prispevku - napriek tomu nenakupuju nehnutelnosti, len najimaju - viackrat sme sa o tom bavili...im to garantuje pocit slobody - dokial chcu byt tu, budu, ked nie, zbalia tasky a idu dalej... ale opaet - takto mozes rozmyslat ked bud mas obrovsku slobodu myslienok a az nezodpovednost k svojim detom ( cize nemas nic a skusas, ved uz len niekde pod mostom prespis keby nieco ) alebo mas strasne vela penazi a to ti dava velku moznost pohybu...
@natalym 3 rocne a 19 mes. varievam jednoduche jedla a lacne, tiez jogurty pre deti kupujem vacsinou v lidli. a nekupujem ziadne sladkosti, nechodime do restauracie, nekupujeme si casto nove oblecenie, nechodime na ziadne vylety iba na okoli. vsetko musim mat premyslene dopredu co idem kupovat, aby som nekupila zbytocnost. ide mi to na nervy a som nastvana na cely system. hlavne ze cigani maju tolko pridavkou, ze mozno maju vacsi prijem ako my. no co uz.
@bambibam Podla mna ani nejdeme z jedneho startu, zdaleka! Ved uz rodina niekomu preslape cesticku, motivuje ho, zaplati zaujmy, skoly, iny ma obrovksy hadicap uz len zdravotnymi problemami, ktore nemusia byt ani uplne fatalne ale napriek tomu pekne dokazu zamiesat karty a to po com clovek svojimi moznostami moze siahat, dalej prostredim v ktom vyrasta, rozvratene, rozvedene vztahy, nevidi dobry priklad, alkoholimus a pod. nepodporovanie v zaujmoch, neprispenie na skoly, neskor na byvanie, je diametralny rozdiel zacinat od nuly, v pripade zeny mat aj partnera ktory zacina od nuly.
Nemala by to byt vyhovorka, ale su veci, ktore sa prakticky v istych druhoch sutazi temer nedaju dohnat, alebo len ciastocne. Kto nevidi ten kus stastia, ktory niektori maju a ani sa nesnazia a vela veciim ide ako po masle a inu skupinu ktora maka, fakt sa uprimne snazi ale zdaleka tolko sanci nepremeni...
no a potom ked ma picne len do polovice, tak sa niektoremu z deti nastahujem do domu a budu tu o mne pisat staznosti aka som neznesitelna... budem im do vsetkeho kecat, sak som im dala dom, tak opravnene! 😀 ak dovtedy teda kon prezije 😀
@mima4 Tento Tvoj príspevok mi pripomenul jednu situáciu. Onehdá som sedela v čakárni u dr. a bolo tam cca 5 dôchodcov a začali sa rozprávať ako to už býva aké majú choroby a aké užívajú lieky. Skončili to hitparádou, ktorý užíva viac liekov. Jeden dedko mal až 11 tabletiek. To je, čo?
No nechcem rozoberať svoju a mužovu existenciu , poukázala som len na to ,že niekedy sa fakt nedá bez kúsku šťastia , Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur? Áno dá , len to nie je o pečených kačiciach ,ale o skromnom kurčati a cestovinách ,zemiakoch na milion spôsobov. Ale napriek tomu sme šťastný ... ,len tiež máme drobné sny . Neprekážajú mi ľudia ktorí majú 800€ ako vreckové , a plne chápem aj tých ktorí šmodlia v ruke 50 € a nevedia čo je lepšie ...A ten kto mi povie ,že by si deti nerobil , ...@andy03 ...a ako by sa pripravil ...Mám úsmev na tvári . Dokonca som nevedela čo bude, ako bude ,ale šance mať deti by som sa len tak dobrovoľne nevzdala. Preto je medzi deťmi aj vekový rozdiel. A nevadí mi ,že som v strednej triede s 800€. A viem ,že sú rodiny ktoré možno prechádzajú omnoho väčším peklom ako mi.
@mima4 To je jasne ze existuju aj vyhovaraci a lenivci. Ale to sa na prvy pohlad tazko pozna.
Hlavne v dnesnom spotvorenom kapitalizme ako ho tu na SK mame je skor faktom ze su jednak vychcanci cucajuci rozne davky, a potom bohati a mocni, vlastne akokolvek viac zabezpeceni si automaticky myslia ze je to ich zasluha, a pritom keby sa to vzalo percentualne, urcite to bude dost mensina, ktora si zarobila poctivo. Ako hovori kamos, ked ide okolo tych obr. "hauzov" ako vola tie moderne palace a z ich mlada babenka na super autaku, ze ta sa musela teda dobre ucit 🙂, samozr. ironicky.
Maka skutocne (bez rozneho pleticharenia a cachrovania) len mensina a z tejto len cast sa ma adekvatne vynaloznej snahe. Snazit sa treba vzdy, ale idealizovat si to ze ten kto maka, ten aj zarobi, tam zdaleka neplati priama umera, u nas zdaleka. Je nedostatkom empatie (vacsinou tych stastnejsich, co prave to nemaju az tak zasluzene) ze si myslia opak (zrejme ako naplast na svedomie, aby ho nemuseli otvorit).
Ak pracujeme len preto, aby sme získali hmotné bohatstvo, staviame si väzenie. Zatvárame sa do samoty s mincou z popola, za ktorú si nemôžeme kúpiť nič, pre čo sa oddá žiť. Saint-EXUPÉRY Antoine Aj toto sme mali ako 10ročný na dverách ... nikdy som to nevedela pochopiť ,až nálepka dospelá mi postupne rokmi otvorila bránu ...

@andy03 prajem teda ,aby ťa tá šťastena nikdy neopustila a mala vždy len zdravé dieťa ,perfektného muža, život plný dovoleniek a na starosť niekoho kto sa s Tebou porozpráva . Neber to v zlom , ale fakt je taký ,že každý ideme s jedného štartu a na ceste sú prekážky , pre niekoho ľahké ,pre iného ťažké. Preto ked ideš do cieľa výsledok je iný ...pre niekoho šťastný ,pre iného plný smútku. To ako chápem ,že neplánuješ deti , lebo..lebo...lebo ... ani ja som neplánovala s chorým dieťaťom ,bol zdravý do posledných minút v bruchu, kým niekto neurobil jedno nesprávne rozhodnutie...a to bolo zas nešťastný krok....a vtedy sa zmenilo pre mňa všetko ,od základu. Len škoda ,že si mi teda nedala ten návod ,ako postupovať ,aby aj nám bolo dalších 30 rokov lepšie - mala som pocit ,že máš na všetko riešenie.A ja si rada nechám poradiť . Ak je niečo dobré a dá sa to som za . Vieš, predsa len ženy po 40 už majú iné myslenie ako mladé ženy okolo 30.