Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?
Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹
@celasapremenim mozes sa rehotat, aj ked ten ton pre mna znie dost povysenecky...
vzdy ked clovek chce nieco dosiahnut, musi aj urcitu etapu zivota doslova dret... a toto vacsina ludi v tomto state nepochopila a nikdy nepochopi, preto budu vzdy iba vnukat a pravdaze zavidiet a vidiet co clovek ma, kam chodi na dovolenky, ale co je za tym prace...to uz nikto nechce vidiet.
Odbornikom sa clovek nestane len tak, chce to vytrvalu pracu, ucenie sa... entuziazmus.... ano, chce to proste pracu.
@libka1 ano jasne, zle som precitala, to dceru maju v ba na internate 🙂 takze o to lepsie 🙂
@celasapremenim, ooo ano, východniari v Bratislave, ako keby tam nik iný nebol. Prudko inteligentný argument....
@celasapremenim vidím, že asi nemáš rada východniarov...
No kebyze nemas sancu uplatniť sa v hladovej doline a chces inak zit ako socka...tak tiez zdvihnes zadok a pojdes.
pokial nemas zaujem robit karieru, je to OK 😉 Dolezite je zit zivot, ktory ti vyhovuje
@celasapremenim a nie len mladí, podľa mňa to je smutné všeobecne, aj rodinách.....kvôli práci nemajú čas sami na seba a potom to niekedy tak aj vypadá.......čo vyrastá z niektorých detí.....
@celasapremenim my sami ... kto iny
@celasapremenim len sa z tých vychodniarov nepotento, šak o blavakoch to možu povedať Viedenčania, alebo v Budapešti, vy chodite za pracou tam, tak vychodniari Vas musia zastupiť. Jaaj jak ja som nerada za taketo reči a to nás jetak malo slovakov a ešte aj nadavať si budeme odkial kto je, mna by to žiote nenapadlo.
@tslobik ak chces mam celkom dobrú robotku dá sa tam privyrobiť si slušne napíš do správy ak chceš všetko vysvetlím
@fidka79 teba ani celu necitam, lebo ty si to cele zle pochopila, ale zrejme stracas nadhlad na nete, to vela ludi, treba trosku odstup a nevztahovat si vsetko len na seba🙂 a kliiidek🙂 vyhodniar nevychodniar, z hornej riti, ci z luxemburgu, vsetko jedno
a nehanbi sa za nase hlavne mesto, nie je najhorsie 🙂
treba viesť deti k samostatnosti, aby si vedeli samé zarobiť na svoje hobby - nevravím, aby ste z nich spravili otrokov 🙂
peniažkov je dnes málo tam, kde ich treba. Aj ja som takto bola vedená od malička a snažila som sa, aby mi dávali rodičia čo najmenej peňazí.
Máte moje uznanie za to umenie, vyžiť z takého platu. Možno sa skúsiť poobzerať za inou robotou? Alebo rozšíriť svoje pracovné možnosti - naučiť sa niečo nové (alebo ak viete napr dobre šiť, tak skúsiť si takto privyrobiť atď) . Možností sú, len treba hľadať a bojovať, dostať sa k ním. Ale hlavne by som vylúčila antidepresíva, to vám uškodí ešte viac. Skúste radšej chodiť behať (je to zadarmo) alebo sa len prechádzať na čerstvom vzduchu. Prinesie vám to oveľa viac 🙂
Cestujete, študujete alebo pracujete v zahraničí? Tak určite poznáte tú situáciu, keď sa vrátite domov a vidíte svoj účet za telefón. Už žiaden roaming v Európe! Zrušme nezmyselné poplatky za telefónne služby v zahraničí v decembri 2015. Podporte našu petíciu proti roamingu v Európe a zdieľajte: http://www.change.org/zero-roaming #zeroroaming. Nenechajme telefónne spoločnosti, aby nás okrádali. Sledujte nás na twitteri: @zeroroaming2015 a na facebooku: Zero Roaming 🙂
Tak napisem pre tie ktore chcu vediet ci sa da vyzit z 800 eur. Sme zatial len dvaja ale su tam veci ktore by nemuseli byt ale nesetrim az tak tak si doprajem. Cely mesiac som viedla podrobny rozpis kam idu peniaze a za co tu su moje naklady. Kratky obkec jedlo to na co mam chut nepozeram ci je v akcii aj losos aj hovadzinka proshuto atd. Jedlo 173 eur . Byvanie elektrina voda tv internet mobil 151 eur
Kava 36.8 eur
Oblecenie +muzove hobby 200 eur
Cestovne 30
Ostatne 23.1
Byt 120 eur
@skaredekacatko Zakladateľka písala, že sú štyria. Takže na základe Tvojich výpočtov súdim, že sa nedá, či?
@ natalym Tak aj hej vyhodis 200 eur plus kava ktora nie je potrebna mozem pit doma tak to vychadza do 500 eur tak ze 300 eur jej ostane na dve deti a to by celkom slo. Plus ta nasa strava ako pisem losos hovadzie atd co nie su lacne polozky.
@skaredekacatko Ono všetko sa dá keď sa chce a musí. 😉
@natalym ved toto. Na to aby sme mohli dat 200 evric len tak za handry a hobby mojho muza inde usetrime. 1nesvietime ako na vaclavaku 😀 Tv kukame spolu. Zachod splachujeme zo studne. Varim si doma. Dakedy to bolo denne menu dost casto a aj tak som robila rychlovky muzovi teraz varim obom je to lacnejsie aj ked mame rozdielne maso on nemusi ryby a kura a ja hej tak on ma bud sekanu alebo hurky vtedy.a kopec ineho. Coho sa neviem vzdat a ani sa nevzdam su tie kavy s kamoskami to mi robi dobre.
@skaredekacatko zaujímavé.....my teda lososa nejedávame, na káve s kamoškou som nebola už 3 roky a nemám žiadne hobby čo by ma niečo stálo, ani môj muž.....nefajčíme....Nájomné máme vyššie, splácame byt, auto.....poistky na deti - ja nemám, internát, cestovné do školy, do práce, lieky - to je dosť veľké položka u nás.
@tslobik. To su tie tvoje vydavky v 200 eurach co dam ja na hobby a handry ked budu deti pojdu na lieky atd plus 100 na oblecenie co nie je kazdy mesiac za 100 Unas idu financie na ivfka ale to sem nedavam lebo to je individualne a tiez to nie je kazdy mesiac. Takze tych 300 ratam ze na deti staci a zmestim sa do 800 evric. Ten rozpis je presny su tam uplne vsetky vydavky aj kupa sladkej buchty za 0.80 casopisu raz tyzdenne. Sme setrni co sa tyka byvania tych 120 za byt su naklady ten prenajimam. Ale nejdem tu pisat o setreni lebo ma ukamenujete ze to uz prehaname 😀 Ale zabudla som tam dat 13 evric za poistku mesacne a 5 evric dane za dom ked sa to rozrata na mesiace.
@nikuska744 a to čo všetko platíte my máme do kopy cca tých 820 eur len na výdavky sa stratí 603 eur a to tie nevyhnutné da sa ešte s toho aj ušetriť síce sa snažím no akosi mi to nejde
@tslobik No ze si vybral stravu bez masa, tak si sleduj vydavky na svoju stravu a to mu prispejte, ak chce vymyslat, nech sa paci zaplat si. Synoveca 16, SŠ a brigaduje, pocitac si kupoval sam (dostal ten prispevok + si doplatil), studuje za ITckara takze PC sunku mat nemoze. Je z rozvedenej rodiny, zaraba a setri si, aby si kupil co potrebuje a chce, sam si veci zasije, poriesit, nema na vyber, musi byt samostatny. Takze nastavte sa ze synovi date na priemerny standard a co chce navyse, nech si zarobi. Ak odpadavas od unavy a mas depku, k tomu sa hadate, to je cesta do pekla. Ides na svoj ukor, to sa neda dlho vydrzat. Ak sa zlozis fyzicky alebo psychicky a nebudes moct do prace tak potom co budete robit? Takze do kludu, najdi si cas v klude a popytaj sa sama seba ci mas vycitky ze nemozes synovy dopriat, zisti preco ich mas a k tomu prijmi situaciu aka je, neprijimas, obvinujes sa tlacis na seba a zrejme muz na teba/na seba navzajom. A mrhate casom aj energiou. Niekedy je najlepsie riesenie prijat co je, upokojit sa a zivot postupne prinesie ine cesty. A to vravim zo zaziteho- zazila som stav ohrozenia zivota, zviechala som dlho, potom psychopatka v praci, ...a dalsie chutnosti. Zivot nas nechce ubit, zovot chce aby sme prijali co sa zmenit neda a menili co sa zmenit da, aj samych seba, svoj pohlad na seba, zivot, ocakavania.....Drzim palce.