icon

Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?

tslobik
16. feb 2015

Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹

moni244
16. feb 2015

@tslobik a preplatky odkladaj na horšie časy, ja to tak robím a dosť to pomáha

cecilia68
16. feb 2015

@mima4 Práve mám pocit, že ma ide šlahnúť......

puffu
16. feb 2015

@tslobik ak ma clovek k dispozicii 800€ tak vyzije z 800€, ak ma 1000€ tak aj tie mu vystacia len tak tak, ak ma viac tak aj vtedy prezije s malou rezervou.. clovek je tvor prisposobivy a dokaze sa so situaciou vysporiadat..ak nemate vysoke vydavky, hypo, auta na leasing atd tak nevidim problem, jasne nebudes moct vyskakovat, budes kazdu korunu musiet obraciat ale da sa podla mna prezit.. poznam ludi co maju spolocny prijem este mensi a preziju..ale je ine ak rodina disponuje z 800€, musi z toho zaplatit stravy, hypo, energie, pausaly a ine to je ak niekto uver nema a staci mu zaplatit iba stravu, energie atd..

cecilia68
16. feb 2015

@moni244 No, lenže u nás to takto nefunguje....ja chodím a vypínam....a starý chodí za mnou a zapína .....keď je mu chúďatku zima, čo narobím 😖

moni244
16. feb 2015

@cecilia68 môj je zvyknutý na iné zimy a iné podmienky doma, tu mu je furt teplo a vetrá

tslobik
autor
16. feb 2015

@dada1212 vďaka, pekne si to napísala

sunshineka
16. feb 2015

@tslobik v tom pripade sa bude musiet syn uskromnit,bohuzial.my sme boli doma traja surodenci a nasi nemali ani tolko,co vy teraz a prezili sme,dokonca vsetci traja sme studovali VS denne.kazdy chce svojim detom najlepsie,ale niekedy mam pocit,ze rodicia sa idu zodrat,aby si deti nevsimli,ze ziju biednejsie ako ich kamarati

mima4
16. feb 2015

@cecilia68 my kurime minimum, ked sme v praci, netreba vobec a hlavne..ak je vonka cez den nad 10 stupnov, tiez vobec nekurime.. do vacsiny bytov co pridem, nevladzem dychat..prekurene miestnosti, ludia pomaly v sortkach... je to nielen drahe ale hlavne nezdrave!
Nemame zateplenu bytovku.

mircalla
16. feb 2015

Co tak si zvysit prijem. Ja ta nechcem znechucovat, ale to je totalne almuzna, co zarabate.....To je strasne malicko

sednaja
16. feb 2015

Podľa mňa je to o náročnosti ......každý pcháme peniaze do niečoho iného......... 800€? Veď to je hotový majland .....xy ľudí žije s takým príjmom....jasné, ak je človek naučený na 1500 mesačne, tak 800 je málo, treba len znížiť nároky.

libka1
16. feb 2015

@moname dobra rada nad zlato 😀

moname
16. feb 2015

ups to som na neprávne miesto pridala 😀

libka1
16. feb 2015

@moname 😀

luslus
16. feb 2015

akoze my zijeme len z mojej materskej viac menej, sem tam manzel ide robit ked nieco najde (momentalne nemoze pracovat) + ja si zarobim za take male pracicky (to robi par eur do mesiaca) ale vyzijeme a nic nam nechyba, a teda nemame ani tych 800e dokopy, takze da sa aj z ovela mensej sumy vyzit. a to byvame v BA takze asi viete ake najmy su tu

oculik
16. feb 2015

Dievcata,my sme sest clenna rodina,mame prijem tiez 800€a vyzit musime.asi mame stastie,ze deti sme naucili nenarocnosti.tiez mame pozicku na dom,ktory sme stavali,ale najviac korun nam pohlti strava.sme radi,ze sme zdravy a tak sa to da zvladnut.kde je skromnost na spravnom mieste da sa to!

henamichal
16. feb 2015

@cecilia68 a máte samostatné kúrenie? inak platíte enormne veľa!

fidka79
Odpoveď bola odstránená
cecilia68
16. feb 2015

@henamichal Nemáme...je to klasický panelák, 8poschodový, kde býva v jednom vchode 16 rodín a panelák má 4 vchody. Veľa platíme zrejme kvôli vode a kúreniu

petra7777
16. feb 2015

@fidka79 Myslím, že jej moslimský manžel moc pracovať nechce....Ale ak sa mýlim, tak pardón 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lucka1987
16. feb 2015

@fidka79 😉 najlepsie zabezpecene deti su vtedy, ak su v prvom rade dobre zabezpeceny rodicia / pre pripad vypadnutia prijimu, z akehokolvek dovodu, okrem lenivosti pracovat / 😉 teda suhlasim .

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mircalla
16. feb 2015

@tslobik ja to poviem takto - vyzit sa da, ale aky je to zivot....ci skor zivorenie? ja by som nehladala cesty len ako setrit,ale zvysit prijem....
mladsie dieta nepotrebuje drahe hracky ci oblecenie, ale ak budu mat nejaky lyziarky, skolu v prirode. obcas aspon nejaky vylet....to potom jedna takato vec nabura totalne rodinny rozpocet....
@luslus ja take ze nic nam nechyba moc neberiem....co takto dovolenka? nejaka kultura? kino? divadlo? ked bude mala vacsia nejaky zabavny park? vylet?

moni244
16. feb 2015

@lucka1987 aj my mame poistku len na manzela, dokonca dve, ja a dcerka nemame

lucka1987
16. feb 2015

@moni244 u nas je tiez vsetko hlavne na muza ,ako hlavneho zivitela... ale aj ja si idem dat, kedze som zacala chodit do prace / aj ked si nedam na take vysoke sumy ako manzel / ( dokonca manzelovi stihli uz vyplatit za 3 tyzdnovu pn za podvrtnuty clenok cez 600 € , co bolo super )
a ma aj syn.. ale pokial by sme na to nemali.. nedali by sme si ju.... uzavrela nam ju pani , ked mal maly asi 3 mes, a aj v citovom rozpolozeni, ked som videla ake choroby stretavaju deticky / videla som to a vidim to tu na mk / .. ono nikdy peniaze nevratia dietatku zdravie, ak sa nejaka choroba vyskytne, alebo uraz, ale casto krat, pomozu v liecbe ci rychlejsom zotaveni. ked mame niekde uspory na dochodok a podobne, su to peniaze, ktore nevyberieme len tak ked si zmyslime... takze v pripade " niecoho" som chcela mat aj takuto " poistku" suma nas nepoklada na kolena a ked maly dostane v 18tke alebo 25tke nejake drobne / u nas ide asi o 5,5 tis € / tak to je len taky bonus k samotnemu poisteniu, ktore som chcela.... 😉

moni244
16. feb 2015

@lucka1987 ja tiez budem davat, ked malu zoberu do skolky a ja pojdem do prace, ale tiez nam to teraz nevychadza, som rada, ze ako tak vychadzame

hradnapani
16. feb 2015

@cecilia68 aj my mame 200 eur zalohovy predpis za 3i byt, plus elektrina a dalsie. Ale nam tuto polozku velmi zvysil uver na zateplenie. V najblizsom obdobi ideme uver refinancovat, tak snad sa nam to trochu stiahne dole.

cecilia68
16. feb 2015

@hradnapani Aspoň, že nie som sama.....Ja viem, že je to veľa...a ešte započítajte 40eur štvrť ročne za odpad 😢

luslus
16. feb 2015

@petra7777 to bolo dost ubohe. Nevies preco nemoze pracovat tak tu nepis hluposti! Moj muz nie je ako slovaci co sedia doma a stazuju sa

luslus
16. feb 2015

@fidka79 mame dost nasetrene takze ak by sa stalo ze by nam prijmy nestacili tak mame z coho zit. Chcela som len napisat,ze da sa vyzit aj z 800e