icon

Dajú mi pôžičku, keď nie je vysporiadaný pozemok?

tatiana499
20. feb 2015

Potrebovala by som poradiť či mi schvália úver na dom, ale nieje tam vysporiadaný pozemok je tam veľa účastníkov.

ivetlo
20. feb 2015

Pravdepodobne nie.
A kde chceš ten dom stavať? Budú chcieť aby si niečo založila ako tvoj majetok, ako protihodnotu a tak ich bude zaujímať aj to kde chceš stavať dom a aký. Projekty k stavbe, schválené stavebné povolenie a pod veci. Moc ružovo by som to v takom prípade nevidela.
Najlepšie ti aj tak poradia v banke.

draik
20. feb 2015

Nie.

petrife
20. feb 2015

Ak nemáš vysporiadaný pozemok, tak s najväčšou pravdepodobnosťou ti ani nevydajú stavebné povolenie. Nemôžeš predsa stavať na cudzom pozemku. Takže najskôr vyriešiť pozemok a až potom rozmýšľať nad stavbou. Ale ak je tam veľa účastníkov, tak to bude asi na dlho, ak sa vôbec so všetkými dohodnete.

bonaqa2013
20. feb 2015

Stavebné povolenie na stavbu domu nedostaneš na 100 perc. Ak je tam veľa účastníkov, stačí jeden protivný típek a je po dome. Radšej by som sa poobzerala po inom pozemku.

angelika_farkasova
28. apr 2015

@tatiana499 – najskôr by si mali doterajší majitelia (prípadne spolu s vami) vyriešiť pozemok, potom sa dá riešiť pôžička alebo úver na pozemok a potom stavať.

andreah25
29. apr 2015

čo to znamená - je tam veľa účastníkov? Nenapísala si presne, čo ideš riešiť ako to tam celé je.
Nie je z Tvoje otázky jasné, či chceš stavať dom na tom pozemku, alebo chceš hypo s iným účelom a ručiť chceš domom, čo stojí, ale pozemok pod ním má veľa účastníkov?

A čo máš na myslí tým, že má veľa účastníkov? Tzn. má veľa majiteľov? A tí majitelia sú všetci známi a žijúci majitelia, alebo sú tam i neznámi majitelia, tzn. pozemok je nevysporiadaný?

Ak máš na mysli to, že pozemok je nevysporiadaný, že vlastníci sú neznámi, alebo že teda je pozemok kvôli tomu v správe pôdneho fondu a pod. - tak v tom prípade na to hypotéku nedostaneš.

Ak máš ale na mysli to, že všetci majitelia sú košér, len ich je veľa, tak hypotéku na to v pohode vieš dostať, ale všetci tí majitelia (všetci účastníci) Ti musia podpísať záložnú zmluvu v banke, že v podstate súhlasia so záložným právom.

sardinka333
29. apr 2015

Kde je vela majiteľov, tam je vela problémov. Snad nechceš stavať na nevysporiadanom pozemku? Pre istotu si zisti či na tom nie su aj exekucie....