icon

Daňové priznanie a bonus

dominga1
11. jan 2014

Mamicky som na rodicovskej dovolenke. Manzelovi v robote nevyplacali od juna 2012 danovy ponus na nase 2 deticky. Co znamena dost velku sumu ! Povedali mu, ze ich iuvidi nejakom garancnom fonte, len ja sa bojim , ze to uz ani neuvidime! Mozem si to nejak podat ja , alebo co mam robit, poradte mi !!! A chcem sa spytat , ked sa suska , ze firma asi skrachuje, tak mu musia alebo nemusia vyplatit za mna mna danobe priznanie ??? dakujem za radu 🙂

elienka
11. jan 2014

@dominga1 zober si potvrdenie o vykonaní ročného zúčtovania od zamestnávateľa za rok 2012 a podaj si dodatočné daňové priznanie typ fyzická osoba A. Za rok 2013 ti doporučujem nedávať si robiť ročné zúčtovanie zamestnávateľom, ale vypýtaj si potvrdenie o príjmoch za rok 2013 a urobte si daňové priznanie sami. lebo inak by mala firma zaplatiť tento daň. bonus, ale toho sa nedočkáte, tak takto ho dostanete naspäť od štátu.

iva330
11. jan 2014

ja by som to tiež tak urobila podaj dodatočné za rok2012 a za rok 2013 si podajte danové priznanie do 31.3.2013,na bonus mate narok,tak načo o nho príst

dominga1
autor
12. jan 2014

@iva330 dakujem

monteneger
7. jan 2019

Ahoje môže mi niekto poradiť ohľadne daňového priznania?

evittam
7. jan 2019

@monteneger Konkrétne?