Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@demi28 nie nemôžeš https://www.financnasprava.sk/_img/pfsedit/Doku... pár príspevkov vyššie @evita68 nalepila tento odkaz.
@evita68 aby som bola presná, tak má úhrn príjmov 1646, poistenie spolu 98,72 Eur, základ dane 1547,28, NČ si neuplatňuje, lebo má vyšší starobný dôchodok (8097,90 Eur), jeho manželka mala invalidný dôchodok 3298,95 Eur.
Na riadku 43 mi vychádza daň 198,15
a na riadok 56 mám dať teda nulu?
ďakujem
@meryenes netreba uplatnovať NCZD za manželku
na riadku 43 necháš daň aká je
na riadku 56 a 58 dáš 0 eur a vrátia mu celú daň
lebo jeho ročný príjem neprekročil 1901,67 eur tak mu ako dôchodcovi vrátia celú daň
na riadok 64, napíšeš daň čo mu strhli a tá daň sa napíše na r. 66 a tú dan mu vrátia
ahojte, poprosím Vás o radu. Celý min. rok som bola na TPP u jedného zamestnávateľa s tým, že od 09/2014 som na PN. Môžem si v daňovom priznaní uplatniť NCZD aj na mesiace 09-12, čiže za celý rok? A taktiež si môžem uplatniť daňový bonus na dieťa za celý min. rok (neuplatňovala som si ho mesačne)? ďakujem.
@fanny.fanny ak tvoj príjem v hrubom bol vyšší ako 2112 eur tak si môžeš uplatniť DB na dieťa na celý rok
a tiež celú NCZD za rok 2014
@zalka ďakujem krásne za pomoc! pozastavila som sa na potvrdení od zamestnávateľa, že uviedol NCZD iba za mesiace 1-9 (v septembri som ešte pár dní pracovala), tak som nevedela. ale takto sa nám peniažky pekne dokotúľajú na účet 🙂
@meryenes @fanny.fanny rado sa stalo
ako si uplatňuje živnostník stravne alebo diety? Ďakujem
prosím vás môže si dať živnostník do nákladov nákup plechu alebo železa, nie je platca DPH. Ďakujem
Ahojte, len taká rýchla otázočka. Robím priateľovi daňové priznanie.
Január, február, marec - pracoval
apríl - december bol na úrade práce.
Chce si uplatniť daňový bonus. Moja otázočka. Treba na úrad práce odovzdať s daňovým aj rodný list dieťaťa + potvrdenie o evidencii na úrade práce ? Ďakujem
ahojte,skusim sa opytat tu pri vas.. nastupila som do prace-na dohodu a chcem sa informovať ako si môžem a ci vlastne si mozem uplatnit danovy bonus na dieta... viem ze moze jeden z pracujucich manzelov,no manzel nepobera... viete mi s tym poradit? dakujem
Ahojte,je tu niektorá ochotná vypísať dve daňové priznania?...iba vypísať,nepodnikáme,sme zamestnanci,ja na dohodu a mm v AT...samozrejme zaplatím,kľudne aj IP...vďaka
Ahojte, vie niekto odporučiť dobrú a šikovnú účtovníčku, ktorá mi urobí daňové priznanie (B). Nič zložité - príjem pravidelne každý mesiac od jednej spoločnosti, na základe zmluvy o spolupráci. Poprosím kontakt do IP. Ďakujem 🙂

@maznacik007 nie,len potvrdenie o zdanitelnych prijmoch