icon

Daňové priznanie a veci okolo neho

angua27
13. jan 2012

Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉

majusqa77
26. mar 2015
evittam
26. mar 2015

@patriksomega Ano, mas povinnost podat DP,aj ked nulove.

evita68
26. mar 2015

@patriksomega nemal si ani výdavky? /poistné?/.. ak nie, nemusíš podávať B-čkové..

patriksomega
27. mar 2015

Ale ako mam podať daňové nemal som úplne žiadny príjem nemam ho s čoho podať

zabudnuta
27. mar 2015

@patriksomega vtedy sa nemusi danove podavat 🙂 jedine keby ho vy potrebujete podat kvoli nejakym potvrdeniam,,,a vtedy sa to robi nulove bez ziadneho papiera a do poznamky sa zadava preco danove priznanie podavate

patriksomega
27. mar 2015

@zabudnuta
Ďakujem veľmi pekne 😉

zabudnuta
27. mar 2015

@patriksomega 🙂 nieje za co

barborkaaa17
27. mar 2015

Este jednu radu....ak si muz na nase dieta uplatnoval dan.bonus mesacne u zamestnavatela, uz nemam dieta uvadzat v jeho danovom priznani?Vo vysvetlivkach je ze ak danovnik doklady (teda rod.list) predlozil zamestnavatelovi a neuplatnuje si DB podanim DP, uvedene doklady nie su sucastou DP. Nie som si ista, ci to ale znamena aj to ze tam vobec nemam vypisat udaje dcerkine?Dakujem

david93
27. mar 2015

@barborkaaa17 ak si manžel uplatňoval daňový bonus počas roka, v daňovom priznaní to uvedie do kolonky "Suma daňového bonusu priznaného a vyplateného zamestnávateľom alebo správcom dane" v A-čku to je r. 59

barborkaaa17
27. mar 2015

@david93 dakujem 🙂 som to akosi prehliadla..

ykul
27. mar 2015

ahojte, chcem si len overiť, keď príjem z ČR a z SK dokopy netvorí viac ako 50 % o nezdaniteľnej časti - nemusím podávať ročné zúčtovanie ?

Je to správne ? Či ako náhle som mala príjem aj z ČR a aj z SK a príjem po prepočte nepresiahol 2000 €, musím podať aj napriek tomu daňové.
Ďakujem

david93
28. mar 2015

@ykul ak si v súčte všetkých príjmov nepresiahla 1901,70 Eur, nemusíš podať

boled
29. mar 2015

Dobry den, potrebujem radu. Priatel ma s.r.o., podal danove priznanie za minuly rok a po novom aj ked bol v strate musi zaplatit tu danovu licenciu 480e, kedze je neplatca dph. Pri preberani s.r.o. obdrzal od DU ten zoznam uctov, na ktore sa ma DU uhradzat. Moja otazka znie, vieme na aky ucet mame 480e uhradit, ale nevieme, co mame dat do variabilneho symbolu (platit to bude z firemneho uctu cez internetbanking). Dava sa do variabilneho symbolu DIC spolocnosti, alebo nieco ine? Dakujem za radu

evita68
29. mar 2015

@boled Var. symbol je 1700992014

boled
29. mar 2015

Dakujem 🙂

kakuska24
6. máj 2015

Dobry den moze mi niekto poradit .....chcela by som poziadat o vratenie dani ....pise sa ze nemozem prekrocit sumu 11 000 eur ...vie niekto ci je to netto alebo brutto ?? dakujem pekne 🙂

radka2882
24. máj 2015

Ahojte. Na internete som sa docitala, ze je mozne podat spatne DP za rok 2013 a 2012. Chcela by som sa opytat, ci je to pravda a ci su tam nejake podmienky? Dakujem

zalka
24. máj 2015

@kakuska24 a žiadaš o vrátenie daní v AT, lebo tejto krajiny sa to týka ...

@radka2882 spätne môžeš vždy podať DP, ale bez pokuty to nebude ...

jana2033
6. nov 2015

Ahojte.Asi to sem nepatrí, ale idem sa Vás opýtať. Zaradenie majetku či nemate skusenosť. Spoločnosť poskytuje internet. A v s.r.o. je asi 5 spojov na poskytovanie internetu takych väčšich kde do jedneho patri zariadenie kabel a taketo veci. Chcem sa opýtať či neviete do ktorej odpisovej skupiny to patrí.
Dakujem

martas77
1. jan 2016

Ahojte viete mi poradit? Za rok 2015 tj.1.1.2015 az do 27.12.2015 som bola na rodičovskom,od septembra 2015 do 31.12.2015 som bola zamestnana na dohodu...treba podat danove?

danushka23
1. jan 2016

@martas77 Daňové priznanie k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie 2015 je povinný podať daňovník, ak jeho celkové zdaniteľné príjmy dosiahnuté v roku 2015 presiahli sumu 1 901,67 eura. Do celkových zdaniteľných príjmov sa zahrňuje akýkoľvek dosiahnutý príjem, ktorý je predmetom dane a nie je od dane z príjmov oslobodený.
Cize ak si mala za tieto 4 mesiace prijem vyssi ako 1.901,67 € tak musis. Ak si mala prijem nizsi tak je otazne, ci sa Ti danove priznanie podat oplati=vysiel by Ti preplatok, ktory Ti vratia.

zuzana_sterbova
1. jan 2016

Ahojte. Poradíte aj mne prosím? Za 1/2015 som dostala v práci ešte 13plat a z toho mi teda bol odrátaný daň na preddavok. Od 1/2015 som na MD. Teda poberám len materskú a následne rodičovský príspevok. Chápem to správne, že ak chcem, aby mi vrátili "prachy" tak podám daňové priznanie za 2015 iba za tú časť z 13platu? Nezaratava sa tam MD+RP? Alebo? Ďakujem 😒

zornicka409
1. jan 2016

@zuzana_sterbova nemocenske a statne socialne davky,kam spada aj materska nie su zdanitelne prijmy,teda su oslobodene od dane...

danushka23
1. jan 2016

@zuzana_sterbova. Ano. Poziadaj zamestnavatela, aby Ti spravil rocne zuctovanie dane a dan ti bude vratena.

macka028
7. jan 2016

Ahojte.Poradite mi prosim? Bola som na materskej do 4/2015 a potom na rodicovskom.danove priznanie si asi robit nemusim ak to chapem dobre.ale moze si dat manzel na mna danovu ulavu?ake doklady na to potrebujem,staci le zo socialky kolko som poberala matersku?ci aj z upsvar-u?dakujem pekne

evittam
7. jan 2016

@macka028 Ahoj, ty robiť DP nemusíš. Samozrejme, že manžel má nárok na odpočet na manželku. potrebuješ doklad zo SP od kedy do kedy si poberala MD a koľko (to sa odpočítava) a potom z UPSVaR od kedy do kedy si poberala RP (ten sa neodpočítava-je to sociálna dávka),

macka028
7. jan 2016

@evittam dakujem pochopila som. A buduci rok 2017 ked sa bude robit danove tak to pojdem len na upsvar kedze v 2016 budem len na rodicaku.na socialku nebudem potrebovat ust.dobre pisem?viem ze je to skoro ale budem uz vediet. Dakujem este raz

evittam
7. jan 2016

@macka028 Presne tak 😉

macka028
7. jan 2016

@evittam dakujeeeeem posielam 💙

mesung
11. jan 2016

@angua27
ahoj ..od zaciatku 2015 do konca marca 2015 som pracoval v holandsku. Podat danove za 2015 staci na Slovensku? + budem ziadat o vratenie daní z Holandska. Dakujem