Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Baby prosim vas o radu, vobec sa v tom nevyznam. Musim podavat DP ak bol prijem z prace 714,47 a potom som bola PN od juna do decembra, cize poberala nemocenske a 20. Decembra nastupila na matersku. Dakujem velmi pekne!!!
@maryk84 povinnosť nemáš, ale ak tam máš odvedenú daň, tak by ti ju mohli vrátiť
@gabriellka dakujem velmi pekne. Na papieri od uctovnicky citam uhrn preddavkov na dan zrazenych 24,35. Jedna sa o to?
@maryk84 áno. ak si podáš dp, tak túto sumu by ti mali vrátiť
@veronika2008 da na stránke krosi
@gabriellka uz chapem, dakujem velmi pekne.
Baby prosím vás aj ja mam dotaz, uvádzam niekde v daňovom sumu materského? A ked som pracovala do 4. Mesiaca nezdanitelna časť sa prepocitava? Už som z toho nejako za tie roky vyšla...
@mysicka123 dakujem. Takže NZD zostáva pôvodný a nijak nezapočítavam nikam teda materskú. Áno??? Super ďakujem
@zalka potrebovala by som poradiť ohľadom vyplnenia dp. Daňový bonus na dieťa bral manžel od 1-8mesiaca, A keď ho prepustili Z práce požiadala som O daňový bonus ja.za december som dostala ja. Mám V dp normálne zasktnut mesiace od 1-8 A aj 12? Daňové priznanie podáva manžel, bude stačiť to potvrdenie O mojom príjme Z práce,k tomu daňovému bonusu aj O mojom prijme koli. Nčzd na manželku? Ja som mala príjem len 290€ A zvyšok roka so poberala rodičovský. A nebol mi zranený žiadny preddavok, taze ja dp podávať nemusím..
@zalka A či mu vrátia bonus za september, október A november?
@marika1230 no v prvom rade, ty si nemôžeš s príjmom 290e uplatniť DB na deti ... mng. si môže uplatniť za 9,10,11 , nakoľko ty si v 12stom dostala ...
a nčzd na mng. ak splnaš podmienky ... tj. evidencia na UP alebo poberanie RP alebo ID .. tak môžete uplatniť pomernú časť nčzd ...
@zalka takto som aj myslela že daňový bonus si uplatní za 9,10,11 manžel. Tak rp som poberala celý rok A V decembri som nastúpila do práce takže tých 290 sa odpocita,lebo je to príjem.
Som si nebola istá či vadí že bral DB manžel A potom ja.A ďakujem veľmi pekne za odpoveď
@marika1230 tak si môže uplatniť rozdiel (NCZD - hrubá mzda + odvody ) /12 * počet mesiacov kedy si k prvému v mesiaci splnala podmienky stanovené zákonom = nczd čo si môže uplatniť
@zalka podmienkou je poberanie Rp? Dcéra mala 3 V januári takže celý rok 2015 splnam podmienky? Či len 11, lebo som nastúpila do práce?
@marika1230 a bola si na UP?
ak si bola na neplatenej RD tak nemá nárok na NCZD .. môže si uplatniť len za 1 mesiac
@zalka V roku 2015 som celý rok poberala Rp. Zlé som vysvelila 3 roky mala teraz V januári 2016🙂
@marika1230 tak môže uplatniť za celý rok ... mínus príjem
Babule vedela by ste mi niektora urobit DP za minuly rok? Bola som na MD,potom mesiac rodicak a potom prijem zo zahranicia. Prosim postu
@apvn do do uvedies tvoj prijem spolu s materskou odratas odvody do poistovni uplatnis si nezdanitelny cast v plnej vyske dostanes zaklad dane z ktoreho vypocitas dan a tu upravis o zrazene preddavky. Vysledkom bude danovy preplarok alebo nedoplatok. Otazkou je este danovy bonus ktory si moze uplatnit jeden z rodicov zijuci v jednej domacnosti s dietatom.
@maryk84 pozri si moju odpoved smerovanu apvn😉
Ahoj,vedeli by ste mi poradit,ci si moze mamzel v danovom uplatnit bonus na deti ak su zverene mne do opatery,sme stale manzelia,nikdy sme nemali spolocnu adresu,myslim manzel nemal.rovnaku ako deti a doteraz sme to tak robili. Dakujem
Chcela by som radu.V septembri roku2014 som dala v práci výpoveď a zároveň som zostala PN .Bola som na dvoch operáciách a PN mi skončila 5 októbra 2015 a od toho dátumu som na ÚP.Za rok 2014 za mňa podal daňové priznanie zamestnávateľ a chcela by som vedieť či mám podávať daňové priznanie keď som poberala iba nemocenské dávky a dávky z Úp.Vopred ďakujem za odpoveď
@mysicka123 dakujem, kupim tlacivo a skusim to vyplnit, ale mam v tom stale hokej. Hadam sa mi to podari, podla papiera of ekonomky.
@maryk84 stiahni si tlačivo z netu, v pc si to vypln a vytlač. nemáš sa kde pomýliť. ked budeš potrebovať pomoc, tak píš 🙂
@zalka neviem si poradiť S vyplnením Dp.manžel má nárok na bonusy na deti za 9,10,11, ale mal príjmy aj zo zahraničia prečo V r61 tlačivá dp treba odpočítať daňový bonus od daňovej povinnosti zo zahraničia?mali by mu vrátiť 128,46 na dve deti za tie 3 mesiace ale mne tam vychádza 9,09 E keď postupujem podľa pokynov V dp.
@marika1230 nevyňala si zrejme príjmy zo zahraničia

@apvn narok na nezd cast sa nijako nwkrati v tvojom pripade