Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@gabriellka preco by mu cestaky mala robit uctovnicka? 🙂
neplatila som daň...
dá sa dodatočne zaplatiť? ak nie, tak ostáva iba paušálne výdavky?
@majusqa77 na predošlej strane mám problém. môžeš mi to pozrieť? dakujem
@laciko dá sa aj dodatočne. je za to okolo 30-40 € pokuta, ale zvyčajne sa to oplatí podať aj napriek pokute
@majusqa77 nedala som tam žiadne prosím ťa a ked si to čítam po sebe spätne vyznieva to ako rozkaz. má to byť skôr prosba, dôverujem tvojim radám 😉
@gabriellka jak to, ze o tom niesu doklady? to je podla mna hlupost. ved aj ked ako FO kupujem nieco u zamestnavatela, tak musi prebehnut nakup/predaj
@majusqa77 ok je o tom doklad asi takýto. bez fakturačných údajov je tam napísané zamestnanecký nákup a suma. čiže žiaden doklad
@gabriellka pisem IP
@gabriellka ešte ťa poprosím, ako sa tie cesty píšu, a ako prpočítavajú na počet km?
Ahojte, mamina pracuje a otec je invalidný dôchodca (40%) - môže si mamina uplatniť na neho nezdaniteľnú časť v plnej výške alebo sa invalidný dôchodok radí medzi dôchodky podľa §11 ods. 6 a treba tam urobiť rozdiel medzi invalidným dôchodkom a nezdaniteľnou časťou? Celkom dostal dôchodok za rok 2016 - 3900 €.
Dievcata prosim vas, brat ma na jednom zo zuctovani aj menu uvedenu v ceskych korunach. Aky kurz mam pouzit? Zo dna, ked bolo zuctovanie vyhotovene, alebo zo dna ked bude urobene danove? Asi skor to prve ze 😁
@mima283 na prepocet sa pouziva priemerny rocny kurz podla nbs
@skusihu
@ivushka19
invalidny dôchodok sa zahrna do vlastného prijmu manzela/manzelky, na ktorého si partner uvazuje uiplatnit nezdanitelnu cast na danovnika zijuceho s danovnikom v spolocnej domacnosti, tj ak mal otec invalidny dôchodok vo vyske 3900,00 eur, mamina si na neho nemoze uplatnit nezdanitelnu cast (je to viac ako 3803,33).
Keby si otec sam podaval dnaove priznanie, tj okrem invalidne dochodku by dosiahol aj ine zdanitelne prijmy, narok na odpocet nezdanitelnej casti na danovnika by mal v plnej vyske 3803,33
@mysicka123 ďakujem 🙂 takto jednoducho by to mohli popisovať aj v zákonoch. Hneď by bol život jednoduchší 🙂
@skusihu nemas za co😉
@ivushka19
@mysicka123 dakujem, priznam sa, ze to som absolutne netusila 😊

@laciko a prečo ti to neurobí účtovníčka? odkiaľ kam? tam kde si bol - a na služobnej ceste