Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Robila som na DU s fyzickymi osobami. Vyzaduje sa voditelny podpis osoby ktora potvrdenie vystavila. Peciatku sme pytali kedze je to uvedene na potvrdeni ale ked sanovnik povedal ze firma peciatku nema bohate nam stacil podpis...ine bolo ak bola na potvrdeni necitatelna peciatka alebo z kopue potvrdenia bolo peciatku slabo vidno
Ahojte, ma niekto info kedy su vyplacane preplatky na dani z prijmu pre SZCO, v ktorom mesiaci?
@stanka_s DU ma na vratenie preplatkov zo zakona 40 dni a platobne prikazy davaju spravidla na posledny den lehoty, takze ako uz bolo spomenute 10.5.
@majusqa77 @mysicka123 ďakujem za info 🙂, pekný deň
Kocky mam otazku...takze moj mm je zamestancom dost velk firm .. zial momentakne zistili ze ich nova ekonomka neurobila nikomu danove priznanie aj ked mala.. Kedze moj mm ma narok na vratenie dane kedze som na Rd a vychadza mu podla vypoctov 700e .VIETE MI PORADIT ako toto dalej riesit ..respekt aby sa neprislo o tie peniaze.Dakujem
Davali ziadost pisomnu
@rencici27 a vedenie firmy čo nato? lebo po správnosti by to mali urobiť oni aj ked oneskorene v prípade ako píšeš že zamestnanci požiadali
A na danov urad budem volat zajtra dakujem kocky za odpoved..ste mi potvrdili to co som si myslela ..
Ahoj danovy urad uz posiela preplatky ?
Ahojte moj muz ako ZSCO podal dane 21.3 a ked ratam 40 dni do vyplatenia preplatku tak to vychadza 29.4 do tedi bude mat preplatok na ucte ci zle ratam poradte mi prosim dakujem
@barbizlaticko zle rátaš. berie sa to od 1.4.2017.
@maminuska dakujem za vysvetlenie 🙂
@gabriellka momentalne sa to riesi vo firme..v stredu budu vediet viac
Ahojte, tiez som zamestnancom velkej firmy a dva roky po sebe som mal preplatok nad 700e na rocnom zuctovani dane. Za rok 2016 mi ale nic neprislo. Je tu niekto, kto by mi to vedel vyratat alebo poradit ako to vyratat. Som z toho magor a rad by som si to nechal skontrolovat. Som aj ochotny si to nechat skontrolovat za poplatok. Nebol som na PN a som slobodny a bez deti cely cas...Vdaka
@pipinka999 posli potvrdenie o prijme, alebo potvrdenie o rocnom zuctovani.. ..inak sa to skontrolovat neda 🙂
@majusqa77 ani jedno ani druhe nemam, este mi ho neposlali. jedine co mam su vyplatne pasky za posledny rok :-/

@lucka_ke Je to súkromná firma väčšia má sídlo v Prahe, v BA pobočku, pečiatku majú -
tak dúfam, že nám to pošľú, lebo na DU v našom meste by sa im to asi ťažko dalo vysvetliť.