icon

Daňové priznanie a veci okolo neho

angua27
13. jan 2012

Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉

mpg
6. apr 2017

@lucka_ke Je to súkromná firma väčšia má sídlo v Prahe, v BA pobočku, pečiatku majú -
tak dúfam, že nám to pošľú, lebo na DU v našom meste by sa im to asi ťažko dalo vysvetliť.

evittam
6. apr 2017

@majusqa77 Tak aspon podpis....s tou peciatkou suhlasim😉

majusqa77
6. apr 2017

@evittam ved je tam meno kto potvrdenie vystavil 🙂))) inak ja som tiez mala potvrdenie len tak, ze meno (ani podpis, ani peciatka) a nikomu to nevadilo

mysicka123
6. apr 2017

Robila som na DU s fyzickymi osobami. Vyzaduje sa voditelny podpis osoby ktora potvrdenie vystavila. Peciatku sme pytali kedze je to uvedene na potvrdeni ale ked sanovnik povedal ze firma peciatku nema bohate nam stacil podpis...ine bolo ak bola na potvrdeni necitatelna peciatka alebo z kopue potvrdenia bolo peciatku slabo vidno

stanka_s
11. apr 2017

Ahojte, ma niekto info kedy su vyplacane preplatky na dani z prijmu pre SZCO, v ktorom mesiaci?

majusqa77
11. apr 2017

@stanka_s tak isto ako vsetkym ostatnym, ktori si podali danove priznanie... ...do 10.5.

mysicka123
11. apr 2017

@stanka_s DU ma na vratenie preplatkov zo zakona 40 dni a platobne prikazy davaju spravidla na posledny den lehoty, takze ako uz bolo spomenute 10.5.

stanka_s
11. apr 2017

@majusqa77 @mysicka123 ďakujem za info 🙂, pekný deň

rencici27
17. apr 2017

Kocky mam otazku...takze moj mm je zamestancom dost velk firm .. zial momentakne zistili ze ich nova ekonomka neurobila nikomu danove priznanie aj ked mala.. Kedze moj mm ma narok na vratenie dane kedze som na Rd a vychadza mu podla vypoctov 700e .VIETE MI PORADIT ako toto dalej riesit ..respekt aby sa neprislo o tie peniaze.Dakujem

motiilik
17. apr 2017

@rencici27 skús zbehnut ma DU sa opýtať...ale ak už teraz. Sa to nebude dať,tak budúci rok si podá sám a vrátia mu ich...da sa spätne podať tuším 5 rokov ....som laik...

evittam
17. apr 2017

@rencici27 Kludne podajte. Nemusite cakat rok ale ak nepoziadal o rocne zuctovanie tak je pravdepodobna pokuta za nedodrzanie lehoty podania DP.

lucka_ke
17. apr 2017

@rencici27 ekonómka sama od seba nie je povinná nič podávať, ak oni nedali písomnú žiadosť o ročné zúčtovanie, nech si manžel sám podá daňové priznanie, dostane síce pokutu za omeškanie, ale daň mu bude vrátená

rencici27
17. apr 2017

Davali ziadost pisomnu

gabriellka
17. apr 2017

@rencici27 a vedenie firmy čo nato? lebo po správnosti by to mali urobiť oni aj ked oneskorene v prípade ako píšeš že zamestnanci požiadali

rencici27
17. apr 2017

A na danov urad budem volat zajtra dakujem kocky za odpoved..ste mi potvrdili to co som si myslela ..

petkoemmka
17. apr 2017

Ahoj danovy urad uz posiela preplatky ?

barbizlaticko
17. apr 2017

Ahojte moj muz ako ZSCO podal dane 21.3 a ked ratam 40 dni do vyplatenia preplatku tak to vychadza 29.4 do tedi bude mat preplatok na ucte ci zle ratam poradte mi prosim dakujem

maminuska
17. apr 2017

@barbizlaticko zle rátaš. berie sa to od 1.4.2017.

barbizlaticko
17. apr 2017

@maminuska dakujem za vysvetlenie 🙂

rencici27
17. apr 2017

@gabriellka momentalne sa to riesi vo firme..v stredu budu vediet viac

evittam
18. apr 2017

@rencici27 Ak daval pisomnu ziadost o rocne zuctovanie v riadnom termine,tak pochybila firma cize pracovnicka,ktora to ma na starosti. Je povinná to spravit a firma dostane pokutu. Este by bolo super keby mal kopiu tej ziadosti podpisanu o prevzati...

rencici27
18. apr 2017

@evittam zial toto nemam.. kedze uctovnicka zmizla ..doslovne

majusqa77
18. apr 2017

@evittam a tak uplne teoreticky - firma este vie opravit vyplaty za marec a byt bez pokuty 🙂

evittam
18. apr 2017

@majusqa77 No, čisto teoreticky áno. Ale ak účtovníčka "zmizla" tak jedine, že by to spravila nová....
@rencici27 Aspoň si poučená - ja vždy všade si dávam potvrdiť prevzatie.....Kým sa človek "nepopáli" tak sa nenaučí - bohužiaľ.😉

evittam
18. apr 2017

@rencici27 Inak len tak na zamyslenie - tvoj muž je zamestnancom dosť veľkej firmy ako píšeš a ekonómka si neplní základné povinnosti?! Tak to kam spejeme.....

rencici27
18. apr 2017

@evittam co ti mam pvedat 400 zamestnancov..tak isto su vsetci ostat mimo s toho

evittam
18. apr 2017

@rencici27 Ťažko na to niečo povedať. Ja ako ekonóm-účtovník a prídu mi na niečo podobné (čo si samozrejme nedovolím) tak mám hodinovú výpoveď a náhradu ušlého zisku a pokuty....

pipinka999
18. apr 2017

Ahojte, tiez som zamestnancom velkej firmy a dva roky po sebe som mal preplatok nad 700e na rocnom zuctovani dane. Za rok 2016 mi ale nic neprislo. Je tu niekto, kto by mi to vedel vyratat alebo poradit ako to vyratat. Som z toho magor a rad by som si to nechal skontrolovat. Som aj ochotny si to nechat skontrolovat za poplatok. Nebol som na PN a som slobodny a bez deti cely cas...Vdaka

majusqa77
18. apr 2017

@pipinka999 posli potvrdenie o prijme, alebo potvrdenie o rocnom zuctovani.. ..inak sa to skontrolovat neda 🙂

pipinka999
18. apr 2017

@majusqa77 ani jedno ani druhe nemam, este mi ho neposlali. jedine co mam su vyplatne pasky za posledny rok :-/