Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
ahojte, chcela by som sa opytat ci mame narok na danovy bonus za deti ked muz pracoval od jan. do oktobra. nema odrobrny celi rok. dakujem
@zalka dakujem za odpoved, teraz som pozrela jeho vyplatne pasky a nema vsetky ( dostaval tyzdenne vyplatu) a ma od 27/2- 21/8/2011. teraz neviem ci mam zapisat a spocitat len toto co mam alebo vypocitat od toho januara do oktobra kedy pracoval ale nemala by som to oficialne na vypl.paskach. 😅
@molly28 Na to, aby si zamestnanec mohol uplatniť nárok na prémiu, musí splniť presne stanovené podmienky: viď dole.
Za minulý rok mi vrátili na zamestnaneckej prémii okolo 120 eur..... nemala som ju udanú v potvrdení, ale mala som na ňu nárok .... urobila som si tak dodatočné daňové priznanie sama. Za rok 2010 to bolo 170 eur max.... teraz je to len 50,34 myslím... ale aj tak dobre...... takže oplatí sa určite robiť zamestnaneckú prémiu... hoci dodatočným DP.... podmienky:
V roku 2011 môže dosiahnuť príjmy len zo závislej činnosti.
Túto prémiu si nemôže žiadať živnostník, ani zamestnanec, ktorý má príjmy napríklad ešte z prenájmu, predaja majetku, či iné príjmy.
Tieto príjmy dosiahol len na území Slovenskej republiky. Ak dosiahol príjmy aj v zahraničí, nárok na zamestnaneckú prémiu zamestnanec nemá.
Výška príjmov musí predstavovať minimálne 6- násobok minimálnej mzdy. V roku 2011 tak musí zarobiť minimálne 1 902 eur.
Zamestnanec musí pracovať a poberať príjem minimálne 6 kalendárnych mesiacov.
@nawal od zamestnávateľa by mal dostať potvrdenie o príjme.....z výplatných pások by som to neriskovala... :D
@simoro1510 vyplatne pasky nam minule roky uznali 😀 . ide o to ze uz tam nerobi a zamestnavatel by mu to asi uz ani nevydal 😠
prosim o radu, ale takou ludskou recou, lebo tym veciam nerozumiem, tak aby som to vedela podat dalej. moj otec isiel do predcasneho dochodku 8.12.2010, no v I, II 2011 este pracoval, kedze sa este dalo. potom presiel plne na dochodok. ked koncil TPP, dostal aj odstupne a odchodne, teda hrubu mzdu mal cca 4200€. vsetko bolo zdanene. pocas roka 2011 pracoval ako dochodca na dohodu, celkovy prijem bol cca 570€, tiez zdanene. co teraz? ma narok, nejaku sancu, aby mu nejaka ta dan bola vratena? mesacny dochodok v roku 2011 mal 465€
@zalka ahoj, dakujem za odpoved.....no potom so si uvedomila, ze som dala nepresne cisla - takze ciastkovy zaklad dane mal 4191,85+462 = 4653,85€ a dochodok presne 464,90...ostatne udaje, co sa prace tyka ostavaju......pytam sa preto, lebo som to dala robit kolegyni a ona povedala, ze nema narok na nic, teda ze nic mu nevratia, tak prave jej to chcem posunut dalej - tu informaciu, aby vedela. dakujem
@ootaznik, otec ako dôchodca postupuje nasledovne, od nezdaniteľnej čiastky na daňovníka sa odráta dôchodok, čo je teda 3094,4, toto si na seba môže uplatniť ako nezdaniteľnú čiastku, tým pádom by mu daň za celý rok vyšla 296,30 Eur, všetky preddavky nad túto sumu mu vrátia pri podaní daňového.
Ahojte pradte mi prosím.
V roku 2011 od januára do apríla som robila v Rakúsku,od apríla do Augusta som nebola nikde evidovaná,čiže sama som platila nemocenské a od Augusta som evidovaná,musím podať danové??????dakujem
@angua27 a čo v prípade evidencie na UP,potom robota pár mesiacov v kauflande na SR, a potom robota v čechách..tam bolo psravené a ročné vyučtovanie a dotyčnému prišlo vrátenie okolo 8.000Kč.....musí podávať danové priznanie aj na slovensku???lebo zo zharaničnýc prijmov som mimo :/
Ahoj,poprosím o radu.
Mužovi robím daň. priznanie, robí v Rakúsku.Chcem sa spýtať, či má nárok na ďaňový bonus , keď sa nám v septembri narodila dcéra, teraz som na materskej a dovtedy som dostávala daň. bonus ja vo výplate, za syna. Za august som ešte dostala. Sept., oktob., novem. decem. už nie. Môže si ho za tieto mesiace uplatniť? Ak áno, tak treba doložiť len rod.listy detí? Vďaka
Och,čím viac tu čítam,tým som väčší blbec z toho.Mám niečo pokaziť,tak to dám radšej spraviť kvalifikovanej osobe.Viete mi povedať koľko cca berú za spravenie? Samozrejme FO... Vďaka! 🙂
Ahojte chcem sa spytt ohladom DP a s tym suvisiacich odvodov....prijem zyo zamestnania mam 696 eur, prijem z podnikania 3595 eur, zacala som podnikat od 01,12-2011 popri materskej..........po precitani zakonov mi nevychadza povinnost platit odvody do SP, ale nie som si ista, preto prosim o pomoc.
.
@janastanova ak som dobre informovaná, tak odvody do sociálnej poistovne je treba platiť .Pre odvody do sociálnej poisťovne je stanovený minimálny vymeriavací základ.re odvody do sociálnej poisťovne je stanovený minimálny vymeriavací základ. Je to pre rok 2012 to je 339,89 €.
Môže sa stať, že ak naše príjmy boli nízke, vyšiel nám vymeriavací základ nižší ako je minimálny vymeriavací základ. V takom prípade sa nám odvody budú počítať z minimálneho vymeriavacieho základu 339,89 € a nie z nášho skutočného nižšieho vymeriavacieho základu.
112,66 € - je to bez poistenia v nezamestananosti, ktoré je dobrovolné (ale potom nebudete mať nárok na podporu_
119,45 € - je to aj s poistením v nezabmestnanosti

@angua27 dakujem ti pekne ... čiže ak to dobre chápem, tak 2% môže darovať daňovník, ktorý má preplatok a tie 2% sú vlastne zo sumy, čo platil za celý rok daň?