Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@molly28
Panebože,
ak nebol na PN celý mesiac, tak účtovníčka nemá čo znižovať NČZD aj do potvrdenia mu mala dať celú sumu, to chcem vidieť tie vyrátané výplaty. Ak si ona svojvolne robí čo sa jej zapáči. To by mala vedieť, ak nemá príjmy na milionársku daň, tak má nárok na celú NČZD 3559,30 eur.
@molly28
no vieš len aby Vám daňový úrad nevrátil potvrdenie na prepracovanie, daj na to pozor. Lebo pred pár rokmi použila jedna známa účtovníčka len zlé tlačivo a DU vyvolával , že treba doniesť správne tlačivo.
A tá účtovníčka nech si naštuduje zákony, hovorím pri tomto by som mala aj pochybnosť či dobre vyrátala mzdu, za dané dva, tri mesiace.
@molly28
ak bol tvoj manžel celý jeden kalendárny mesiac v r.2011 PN, tj. nemal žiadny zdanitelný príjem, tak mu nebola uplatnená ani nezdanitelná čiastka, za daný 1 mesiac.
Podla mna, mzdárka vystavila to tlačivo správne, uviedla len nezdanitelnú čiastku, ktorú uplatnila na vášho manžela pri zdanitelnom príjme, uvedenom na tomto potvrdení. Ona nemá uvádzať sumu nezdan.čiastky za celý rok 2011, ale to, čo robila vo výplatách. Ak by suma na jej potvrdení bola zhodná so sumou na dan. priznaní, tak by nemal preplatok na dani tých cca 50eur.
@molly28
nedalo mi to a pozerala som na moje potvrdenie z r.2008, kedy som odrobila len 2mesiace a potom bola pn a na md. Tiež tam mám uvedenú nezdan. čiastku len za tie 2mesiace, v ktorých som mala zdanit.príjem, tj. to tlačivo má manžel ozaj vyplnené správne. Pri sume nezdan.čiastky by predpokadám mali byť uvedené mesiace, za ktoré bola Nč uplatnená.
@molly28
ups, teraz pozerám, som zle čítala dátumy, on nebol pn celý kalendárny mesiac.!!?? Teraz je ale podstatné, či mal aj za 11/2011 nejaký zdanitelný príjem??? od 24.11. do 30.11 (10/2011 predpokadám mal zdanitelné príjmy).
Teraz ma napadá ako by to bolo, ak by mal príjem za 11/2011 len napr. 100eur, či by bola uvedená celá nezdan.čiastka za tento mesiac? MOžno mu neuplatnila Nč za 11/2011 aj ked mal nejaký príjem?
Ale podstatné je, že sa to vyrovná v DP.
ahojte mohol by mi tu poradiť niekto prosím ohladom daní?
@molly28
no nebol pn celý KALENDáRNy mesiac, lebo do konca nov. bolo 6dní a za to mal príjem. Ale asi neuplatnila tú nč za daný mesiac mzdárka. Som zvedavá, ako sa to robí, ak by nemal príjem aspon vo výške nč, ako sa to vyplnuje. Ale s tým si nemusíš ty lámať hlavu, budete to mať cez DP správne, lebo máte údaje, aké uplatnila mzdárka.
@molly28 @gapa
ved tu píšeš "molly28 @angua27 a aby som doplnila účtovníčka mu to vraj preto znízila v potvrdení o prijme lebo od 23.10.2011 do 22,11,2011 brala nemocenské a potom od 28,12,2011 - do 31,12.2011 vraj ako keby jeden mesiac nerobil... "
Ved od 1.10.11-22.10.11 mal zdaniteľný príjem ...
od 23.11.11. - 30.11.11. mal zdaniteľný príjem
a od 1.12.11 - 27.12.11 mal zdaniteľný príjem...
účtovníčka nemala právo krátiť nezdaniteľnú čiastku, lebo v každom mesiaci mal nezdaniteľný príjem ....
chcela by som vedieť minulý rok som nastupila na matersku od juna a asi od februara som bola na pn danove priznanie my robil zamestnavatel a chcela by som vedieť či by niečo vrátia ked som bola pn?mala sa narodila v júli a manželovi som nedavala žiadny papier do práce ani o tom že som na materskej mala som mu niečo dať?Jemu by mali niečo vrátiť na mna ked som bola pn alebo na malu ked sa narodila?
@zalka chcela by som vedieť minulý rok som nastupila na matersku od juna a asi od februara som bola na pn danove priznanie my robil zamestnavatel a chcela by som vedieť či by niečo vrátia ked som bola pn?mala sa narodila v júli a manželovi som nedavala žiadny papier do práce ani o tom že som na materskej mala som mu niečo dať?Jemu by mali niečo vrátiť na mna ked som bola pn alebo na malu ked sa narodila?

@angua27 a aby som doplnila účtovníčka mu to vraj preto znízila v potvrdení o prijme lebo od 23.10.2011 do 22,11,2011 brala nemocenské a potom od 28,12,2011 - do 31,12.2011 vraj ako keby jeden mesiac nerobil...
tak teraz neviem či môžem dať do toho riadku 37 tu celu cumu dopočtu na danovnika....