Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
prosím Vás vie mi niekto povedať kedy daňový úrad posiela daňové bonusy na deti? Ďakujem
@angua27 dobry den prosim vas za kolko robite danove priznanie??teda rocne zuctovanie dane?mylsim uz na buduci rok ze by sme to dali spravit cez vas ak sa da lebo sme neni moc spokojny ako to spravili manzelovi v robote
@angua27 Prosím o informáciu. Môj fotrík poberá dôchodok aj popri ešte pracuje. Poslal mi ročné zúčtovanie preddavkov na daň za min. rok. Je v tomto zúčtovaní už zarátaný aj dôchodok? Potrebujem dokladovať UPSVRu jeho príjem, a tak neviem, či mám priložiť ročné zúčtovanie aj doklad o dôchodku, alebo stačí iba to ročné? Vďaka
V ročnom vyúčtovaní preddavkov nie je dôchodok, ak mu ho teda robil zamestnávateľ 😉 mal by tam byť iba príjem zo závislej činnosti ( z práce).
@barborav Keď to je strašne zložité u nás... Maminka je po porážke na prechodnom pobyte u mňa v ZV, fotrík býva v PP a papiere potrebujem odnisť na trvalý pobyt maminky do DK 🙄 A musím papiere odniesť do zajtra poobedia 😝 Uvidíme, čo zajtra vybavíme... Predtým im stačil výmer od sociálky, čo raz ročne posielajú...
Ahojte, prosím o info, ak si otvorím živnosť od septembra 2012, koľko bude odpočítateľná položka na mna-ako danovníka? za tie 4miesiace 9-12/2012 tj.cca 1212eura,či celá suma 3600e? dakujem
A ešte ma napadlo,ak som bola od 1-zač.7/2012 na md, a potom by som bola na up a poberala 2mes podporu a potom od 9-12/2012 szčo, tak v danovom priznani by do príjmu nepatrila materská a čo podpora,keď živnosž by bola zač.v 9/2012?
@anib pri daňovom priznaní, ktoré budeš robiť v roku 2013 za rok 2012 to bude takto:
materská, rodičovská a ani podpora v nezamestnanosti sa ti nepočíta do príjmu.
Máš nárok na celú nezdaniteľnú časť základu dane.
Inak ešte pripomienka - ak si vydatá a nebudeš mať veľké príjmy zo živnosti, je na mieste otázka, či sa neoplatí aj manželovi uplatniť si na teba pri jeho ročnom vyúčtovaní budúci rok nezdaniteľnú časť základu dane.
V tomto prípade, ak si uplatní, sa to oplatí vtedy, ak : nezdaniteľná časť základu dane mínus vaše príjmy (v tomto prípade sa ako váš príjem ráta aj príspevok počas MD, RD, dávka v nezamestnanosti) = viac ako 0.
ide o čísla 😉
ahojte kočky..prosim vás nerobili ste niekto dańové z holandského prijmu????ved sa v tom neviem vyznať čo je čo???????? 🙄 🙄 🙄 🙄
..hmmm nikde sa neviem dopátrať či bola a či nie tam zaplatená daň ://// doty čný robil aj v čechách aj v holadsku...daňové mu spravim klasika + vyňatie príjmu zo zahraničiaa????
vyriešené, podané :DD ej ale som dobrááá :DDDD
a znova oživujem trošku tému. posledné daňové za rok 2011 sa budú podávať do konca septembra, týka sa to hlavne daňovníkov, ktorý mali príjmy zo zahraničia. ak sú otázky, píšte, píšte, píšte. 😉
@angua27 Ahoj, trošku dopredu sa chcem opýtať - maminka je na klasickom dôchodku, teda dostáva dôchodok, počas dôchodku však ostala ZŤP a dostáva príspevky na ošatné a príspevok na benzín (obe z UPSVaR), teraz jej predávam záhradku a daň z predaja nehnuteľnosti bude predpokladám 400 Eur (20% z 2.tis Eur). Keď budem podávať daňové priznanie za tento rok (za ňu) bude mi celá daň vrátená? Mám pocit, že dôchodok a tie príspevky sa ako zdaniteľný príjem nezapočítavú. Ďakujem za info.
@tatolu, daň z príjmu je zatiaľ iba 19% 😉
a teda nemám pre Teba dobré správy, príspevky od UPSVaR sa nerátajú ako zdaniteľné príjmy, sú to dávky od štátu. bohužiaľ však dôchodci nemajú nárok na nezdaniteľnú čiastku na daňovníka, preto ak majú príjem typu predaj nehnuteľnosti, auta, z brigád,... sú komplet zdaňovaný.
jediná výnimka je u dôchodcov, ktorý majú dôchodok za rok nižší ako nezdaniteľná čiastka, čo vychádza cca. 303,- Eur mesačne. ak má Tvoja mamina takýto, alebo nižší dôchodok, vtedy si na seba môže uplatniť ako nezdaniteľnú čiastku na daňovníka rozdiel medzi nezdaniteľnou čiastkou a výškou dôchodku.
OK, takže upravím výšku za záhradku a s kupujúcim sa dohodnem, hádam.... Ešte dobre, že som Ťa oslovila 😉 Vďaka 😉
@mode666 Ročné zúčtovanie dane robí len zamestnávateľ, ak si chcete podať daňové priznanie sami, môžete kľudne už 1.1. 😉 Ak ste mali príjmy aj iné, ako zo závislej činnosti (teda prac.pomeru), tak Vám zamestnávateľ ročné zúčtovanie spraviť nemôže, vtedy ste povinná si spraviť daňové priznanie sama. Rozdiel môže byť len v tom, že ak by ste si daňové priznanie podávali napr. 31.3., tak v prípade preplatku dostanete svoje peniažky až o 45 dní, pričom od zamestnávateľa by ste ich mali hneď v marcovej výplate, teda niekedy v priebehu apríla (podľa výplatného termínu), a v prípade nedoplatku by ste ho museli uhradiť hneď, pričom u zamestnávateľa znova cez výplatu za marec, teda niekedy v priebehu apríla. Iný rozdiel som zatiaľ nezistila 😉
A tú nezdaniteľnú časť neviem, zatiaľ som negooglila, skúste 😉
Ahojte kočky poradte mi.Vstahuje sa danove priznanie na mna ked som od novembra 2011 do maja 2012 na materskej dovolenke a jun 2012 do septembra 2012 na rodičovskej davke od oktobra 2012 na urade prace stale trvá.Môj partner je zamestnany a berie za mna rodičovsky prispevok.Vstahuje sa aj na mna Danove priznanie?Môj partner si na mna Danove priznanie nemôže dat lebo niesme manželia.Dakujem
Môžem si uplatniť odpočítateľnú položku na manžela, ak bol poberateľom rodičovského príspevku a zároveň pracoval v zahraničí, kde odvádzal všetky dane aj odvody? Ja som pracovala do septembra, v októbri a novembri som bola PN a v decembri som nastúpila na materskú.
Ďakujem za odpoveď.

ahojte babulky,dostali ste už vyplatený ten danový bonus?