Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
chcem sa spýtať môže si na mna uplatnit dane manžel? od 01.01-26.11.2012 som bola PN od 26.11 som na materskej. v práci som zamestnaná na dobu neurčitu ale mala som za rok 2012 nulový prijem (PN+materská) poberala som celá rok invalidný dôchodok (invalidita do 70_%) v marci som vypomáhala vo volebnej komisii - potvrdenie 37 euro.
@elise nie ty DP podávať nemusíš, lebo si nemala zdaniteľné príjmy iné ako 37 eur komisiu. Ak ti stiahli daň a bola preddavková, tak sa oplatí podať DP lebo sa TI vráti daň ináč nemusíš podávať DP.
Tvoje príjmy ako .... PN+MD+ID+ príjem ...musí mng. odrátať od tvojej NCZD 3644,74 a tak vie koľko si za teba môže uplatniť.
Ahojte maminky 🙂 som na rodičovskej dovolenke a minulý rok som pracovala pol roka na dohodu,neviete,či mám podávať daňové priznanie???a ešte,či si manžel môže na mňa uplatniť NCZD? ĎAKUJEM
mamka mala prijem len tych 37 eur z volebnej komisie, inac len dôchodok. treba zdokladovat aj dôchodok k danovemu priznaniu?
smiem sa spytat evita68 a zalka, robite na daňovom? lebo ak ano a vyznate sa v ňom alebo robite danove priznania, ak manzelovi alebo ine budem robit, smiem sa na vas tu obratit?
ahojte, este jeden konkretny pripad. manzelka bola januar - august PN, september - oktober SZCO ( bez prijmu vsetky odvody sa platili ) oktober + november PN, december materska. Mam si uplatnit danovy bonus v rocnom zuctovani dane ( som zamestnanec ) Rata sa prijem z PN+MD do nezdanitelnej casti? dakujem za odpoved.
Na začiatku roka som bola 4 mesiace na MD a teraz som na rodičovskej. Predtým som bola zamestnaná, takže zamestnávateľa mám. Neviem, čo mám vypísať manželovi do daňového priznania, keďže si ide na mňa uplatniť nezdaniteľnú časť na manželku do kolónky ZAMESTNÁVATEĽ manželky. Má tam byť napísaný môj zamestnávateľ alebo materská dovolenka + rodičovská dovolenka? Čo tam píšete vy? Ďakujem!
ŽIENKY MÁM NA VÁS PROSBU... 🙂 Nekupovali ste alebo vaši manželia v roku 2012 nejaký stroj- napr brúsku, zváračku...či nejakú takúto mašinku..alebo miešačku stavebnú? niečo podobné? Potrebovali by sme bloček k daňovemu priznaniu..mohli by sme vymeniť za faktúry...kto má manžela živnostníka stavebníka 😉
@angua27 Dobrý den, mám otázočku ohľadne manzelovho danoveho priznania za rok 2012. Ide mi hlavne o ozrejmenie, pochopenie tej nezdanitelnej casti zakladu dane za manzelku (cize mna). Viem, ze tam nepatri rodicovsky prispevok. Patri tam materska, ocrka, pnka. A kedze som si dnes vyzdvihla zo socialnej poistovni potvrdenie o poberani nemocenskych davok za rok 2012. A mne bola len vyplatena davka materske za januar (suma 52,10 - za prve dva dni som este bola na materskej, potom po zvysok roka som na rodicovskom prispevku). Tak sa mi to ako bude zapocitavat do jeho priznania? Viem si nejako vypocitat priblizne ci mu bude nejaka dan vratena alebo este budeme nieco doplacat??? dakujemm

@zalka píše, že mala príjem 37 eur.. či už je to mesačný, alebo za rok, stále je to v norme 🙂