Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@evita68 ide to robit jeho ekonomka v robote - rocne zuctovanie. Prve 2 mesiace v roku 2012 bol v inej robote a od marca je v inej robote. Mne nechala odkazat aby som isla vybavit tie potvrdenia ohladne mojho prijmu. Tak som jej to dnes zohnala.
A asi nie je tazke priblizne si vyratat doma ako to jeho rocne zuctovanie bude vyzerat priblizne. Nie som ekonom, s uctovnictvom som sa nestretla skoro vobec. Do zakladu dane patri .... (jeho rocny hruby prijem)? Urcite vyzeram ako debil ☹ ☹ ked toto vsetko citate odo mna, ale ja som taka co narobim.
Vie mi niektorá poradiť? Minulý rok som bola konateľom sro - bez príjmu, od augusta mám aj živnosť. Ak príjem nedosiahol istú hranicu,môže si uplatniť úľavu na dani manžel? Ďakujem.
ahojte chcem sa opýtať, ked už nepracujem ale pracovala som 5 mesiacov minulý rok vo firme tak su mi povinný spraviť danové priznanie len musím dať žiadosť a požiadať firmu aby mi spravili danové... že podla zákona je povinný posledný zamestnávatel....neviete akú žiadosť? viete mi prosím niekto poradiť? dakujem
ahoj,vyplaca sa danovy bonus na deti,ked som sice zamestnana,rozvedena byvaly manzel nikde nepracuje ani nepoberal danovy bonus na detI?ja som uz 2roky na RP a za ten cas nepoberal nikto danovy bonus.budem velmi vdacna za odpoved.dakujem
@denisamalik vzor žiadosti je na stránke Daň. riaditeľstva link, http://www.drsr.sk/drsr/slovak/danovy_subjekt/t..., áno, posledný zamestnávateľ urobí ročné zúčtovanie dane.
@denisamalik ešte upresním, že je potrebné požiadať do 18.2.2013 a predložiť všetky doklady, tzn. keď si nepracovala, doklady z ÚPSVaR, aby vedeli to zúčtovanie urobiť, v prípade, že nepredložíš, budeš mať povinnosť urobiť si ho sama.
@denisamalik
@macka82 požiadať o ročné zúčtovanie treba do 15.2. !
žiadne doklady z upsvar netreba, tam predsa nepoberala zdaniteľné príjmy.. nepreháňaj ich zbytočne..
Ahojte, vedeli by ste mi poradiť?
Manžel si bude robiť tento rok prvýkrát daňové priznanie sám a neviem, či si ma môže "odpísať" z daní. Do augusta som bola zamestnaná (príjem cca 4400 eur) a od septembra som na md. Neviem ako sa to vypočítava, či sa to vôbec oplatí.
Ďakujem 🙂
Môžem sa spýtať ? daní sa štipendium ktoré som získala pri študovaní externe ? ďakujem
a je po probléme 🙂 ďakujem 🙂
dakujem,

@mimca20 ak si bola zvyšok roka len na rodičovskej a iné príjmy si nemala, tak nezd. časť na teba bude
3644,74 - 52,10 = 3592,64
či ti mu vrátia, alebo bude doplácať závisí od jeho príjmov /nepíšeš či je zamestnaný alebo szčo/.. a či platil nejaké preddavky dane..
vypočítaš si to: základ dane - 3644,74 na neho - 3592,94 na teba x 19 % = daň, ktorú má zaplatiť štátu .. ak platil preddavky, o ne sa táto povinnosť poníži