Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
dobrý deň, môžem poprosiť o radu? V minulom roku som pracovala iba v januári, potom som bola na rizikovom - teda PN až do nástupu na materskú, ktorú poberám až do teraz. Vo firme si chcem podať žiadosť o zúčtovanie preddavkov na daň, potrebujem k tomu aj nejaké doklady priložiť - zo sociálky o marodke (resp. k daňovému priznaniu?) Vopred ďakujem za odpoveď.
@denisamalik nie
a ako ten 1 mesiac vykryjem?alebo si to tá firma tam nájde že som ten 1 mesiac marodovala a potom nastúpila do práce...
@denisamalik veď zamestnávateľ má tvoju PN.. a nič netreba vykrývať, do žiadosti o ročné zúčtovanie píšeš iba zdaniteľné príjmy, ktoré by si mala z inej firmy
Vďaka za odpoveď, lebo mne zamestnávateľ napísal, že mám priložiť k tej žiadosti potrebné doklady... len neviem aké 🙂
no neviem ja som musela dolozit aj potvrdenie o vyske poberaneho RP
mozno nie je znala, ale musela, inac by mi to neurobila!!!a to som robila na danovom urade!!!! niekedy fakt ziram na tie slovenske uradnicky......
dobrý deň. ja by som sa rada informovala na: ak rodičia žijú spolu a zarába len manžel, ani jeden rodič nedostáva daňový bonus na dieťa, žijú spolu 6 mesiacov a potom sa rozvedú. manžel si chce podať daňové priznanie, môže si požiadať aspoň na tých 6 mesiacov daňový bonus na dieťa kým žili spolu v jednej domácnosti alebo aj na celý rok?, keďže matka dieťaťa nepoberala ďalších 6 mesiacov bonus na dieťa? môže si svoju ex-manželku dať odpísať kým spolu žili /teda tých 6 mesiacov z roku 2012/? aké doklady by od nej potreboval aby si ju mohol odpísať? ak ex nedodá papiere tak si ju nemôže dať odpísať, že?
treba zarátať do príjmov aj priznanú podporu, ktorú dostávam 6 mesiacov zo sociálnej poisťovne?
Ahojte, keď som od 24. 10.2012 na maródke až doteraz a potvrdenie, čo mi poslali od zamestnávateľa je na výšku 5932,61 eur ( tej úhrn zúčtovaných a vyplatených príjmov) myslíte, že mi výjde preplatok alebo nedoplatok?
@denisamalik OPRAVA podať žiadosť o ročné zúčtovanie dane do 15.2.2013
@anika44 odrataj si od tej sumy odvody na socialne a zdravotne poistenie, potom od tej sumy si odrataj nezdanitelnu cast na danovnika vo vyske 3644,72, vyslednu sumu vynasob 19% a porovnaj si tuto sumu so sumou dane uvedenej na potvrdeni a uvidis, co ti vyjde, ak suma na potvrdeni bude nizsia ako tvoja vyratana, tak nedoplatok a ak suma na potvrdeni bude vyssia ako tvoja vypocitana, tak budes mat preplatok ... snad som to dobre vysvetlila
@denisamalik OPRAVA podať žiadosť o ročné zúčtovanie do 15.2.2013 🙂
mala som na mysli úradníčky, nie účtovníčky 🙂
@anika44 oki...idem polopate : úhrn zúčtovaných a vyplatených príjmov (riadok 1) - poistné celkom (riadok 3 tá vyššia suma)= niečo. Toto "niečo" - 3644,72 = suma * 19%= a tuto sumu porovnas s riadkom 5 úhrn preddavkov na daň ..., resp. pošli mi do IP všetky údaje z toho potvrdenia a ti to vyrátam...riadok 1,3,5 🙂
Ahojte baby .viete poradiť aj mne?v roku 2012 som bola do jula na RD, medzitým som pracovala na dohodu .po ukončení rd som bola od júla do októbra na pn-ke a od 2.okt. som evidovaná na úrade práce .mám podať daňové priznanie ???ďakujem
treba zarátať do príjmov aj priznanú podporu, ktorú dostávam 6 mesiacov zo sociálnej poisťovne?

a ked som bola mesiac na marodke januar a potom od februara do 17,mája som pracovala tak musím doniesť aj kopiu marodky?