icon

Daňové priznanie a veci okolo neho

angua27
13. jan 2012

Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉

janka304
21. feb 2013

@evita68 Lebo bral dotácie a tam bola podmienka.

evita68
21. feb 2013

@janka304 úrad práce uznal omyl, dávali do zmlúv zákaz paušálu, ale priznali chybu, že nemôžu to zakazovať a už je to povolené.. čiže ak bola poskytnutá dotácia na začatie podnikania, môže sa uplatniť paušál v DP, ale pre úrad práce treba viesť peňažný denník

angua27
autor
21. feb 2013

@evita68, mohla by si mi prosím hodiť link, kde je oficiálne táto infoška o tom, že pri dotácii sa môže robiť daňové aj formou paušálu? vopred díky. 😉

angua27
autor
21. feb 2013

@renata5, posledný termín, kedy zamestnávateľ musí spraviť ročné zúčtovanie dane je tuším do konca marca, takže najneskôr v aprílových výplatach musí byť preplatok vyplatení. a aprílove mzdy sa vyplácajú v máji. takže v máji najneskôr dostanete peniaze.

janicka83
22. feb 2013

@evita68 ahoj, chcem sa iba uistiť v jednej veci, pokiaľ mám daňovníka, ktorý za rok zarobil 661,15 Eur ako zamestnanec, RZ mu v danej firme nerobili, nakoľko tam už nepracuje, ma iba potvrdenie, nemusí podávať DP, že??? (pri tých príjmoch nemal zrazenú ani žiadnu daň, aby sa mu to oplatilo)

zalka
22. feb 2013

@janicka83 a nemal iné príjmy? čo robil zvyšok roka? bol nezamestnaný?
Ak nemal iné príjmy tak DP podávať nemusí.

alenkalienka
Odpoveď bola odstránená
janicka83
22. feb 2013

@zalka on bol časť roka nezamestnaný a zvyšok si otvoril živnosť v čechách...

zalka
22. feb 2013

@janicka83 no tak na SVK podá DP typ B z celosvetových príjmoch ... teda zamestnanie a živnosť v čr ...

janicka83
22. feb 2013

@zalka aj keď má otvorenú živnosť v ČR, tak musí podávať DP tu na SVK???

zalka
22. feb 2013

@janicka83 áno musí aj na SVK lebo má trvalý pobyt na SVK tak je danovým rezidentom SVK. DP treba urobiť z celosvetových príjmov.

janicka83
22. feb 2013

@zalka oki, to sa radšej ešte informujem, čo to ako má poriešené a prípadne sa ozvem, ak môžem

zalka
22. feb 2013

@janicka83 ako v čechách podá daňové priznanie, a tie príjmy z čiech musí priznať aj na svk ... a urobiť aj tu DP.

janicka83
22. feb 2013

@zalka tzn. že bude 2x zdaňovať svoje príjmy??? teda pokiaľ si nenahlásil trvalý pobyt v ČR a tu si nechal prechodný

isalka
23. feb 2013

Ak si chces spravit danove priznanie, ziadne potvrdenie od socialky ani uradu prace nepotrebujes. Taktiez ho nepotrebujes ani vtedy, ak si na teba chce uplatnit odpocet , pretoze si zato ruci kazdy sam : Ak budes mat problemy, kludne sa obrat na mna , pripadne ti ho mozem aj spravit, ak mi oskenujes potvrdenie.

lucka835
23. feb 2013

zdravim, rada by som sa spytala, ak som pracovala 11 mesiacov a uplatnovala som si u zamestnavatela danovy bonus, avsak v 12 mesiaci som ostala na UP, mozem si za tento mesiac v danovom priznani uplatnit danovy bonus ? resp. mam nan narok ? dakujem za odpoved

evita68
23. feb 2013

@lucka835 môžeš, treba doložiť kopiu rodného listu dieťaťa

lucka835
23. feb 2013

@evita68 dakujem krasne 🙂

norbee60
24. feb 2013

Dobrý Deň...chcel by som sa opýtat ze ked podam danove priznanie ...tak musim hned v ten den aj zaplatit ? alebo mam na to este cas ? za odpoved dakujem

evita68
24. feb 2013

@norbee60 daň treba zaplatiť do 2.4.2013

norbee60
24. feb 2013

@evita68 tak keby že ho zajtra podam tak mam cas zaplatit do 2.4 ?

evita68
24. feb 2013

@norbee60 áno, napísala som ti to 🙂

norbee60
24. feb 2013

@evita68 veľmi pekne ti ďakujem 🙂

lucya89
24. feb 2013

@evita68, @zalka ahojte mozete mi poradit? vyplnam danove priznanie typ B, na str. 7 oddiel 9 odpocet danovej straty .. tento cely oddiel nevyplnam kedze si nechcem odpocitat danovu stratu, ani uplatnenie danovej straty z predchadzajucich zdanovacich obdobi, ale v oddiele 10 he v prvom riadku ze zaklad dane z prijmov a tam je ze r. 71, ale ja ten nevyplnam ci mam ho vyplnit i ked si neuplatnujem danovu stratu?
a este strana 12 udaje na ucely ZP a SP, ak som nemala osobnu asistenciu vyplnam na tej strane nieco ? ani tu poslednu tabulku ?

diki za info ..

evita68
24. feb 2013

@lucya89 ked si neuplatnuješ stratu z min. rokov, tak to jednoducho nevyplníš..
riadok 71 je súčtom riadkov 67 a 70, na riadku 68 máš nulu?

strana 12 - odvody dole musíš vypísať, riaď sa poučením k DP, píšu sa tam odvody bez nedoplatkov

lucya89
24. feb 2013

@evita68 no prave za na 67 nemam nic a na riadku 68 budem mat nejaku sumu.. cize pre mna je riadok 71 rovny riadku 68 nie ?

evita68
24. feb 2013

@lucya89 68 70 71 rovnaké sumy.. veď to spočítavanie riadkov máš priamo v riadkoch napísané

lucya89
24. feb 2013

@evita68 no len som si nebola ista, lebo sa mi to zda divne , ze to vobec musim vypisovat ked si tu stratu neuplatnujem.. diki za ochotu !