Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@angua27 pozri si príspevok 126
http://www.porada.sk/t188293-p13-dotacie-2011-2...
@evita68 ahoj, chcem sa iba uistiť v jednej veci, pokiaľ mám daňovníka, ktorý za rok zarobil 661,15 Eur ako zamestnanec, RZ mu v danej firme nerobili, nakoľko tam už nepracuje, ma iba potvrdenie, nemusí podávať DP, že??? (pri tých príjmoch nemal zrazenú ani žiadnu daň, aby sa mu to oplatilo)
Ak si chces spravit danove priznanie, ziadne potvrdenie od socialky ani uradu prace nepotrebujes. Taktiez ho nepotrebujes ani vtedy, ak si na teba chce uplatnit odpocet , pretoze si zato ruci kazdy sam : Ak budes mat problemy, kludne sa obrat na mna , pripadne ti ho mozem aj spravit, ak mi oskenujes potvrdenie.
zdravim, rada by som sa spytala, ak som pracovala 11 mesiacov a uplatnovala som si u zamestnavatela danovy bonus, avsak v 12 mesiaci som ostala na UP, mozem si za tento mesiac v danovom priznani uplatnit danovy bonus ? resp. mam nan narok ? dakujem za odpoved
Dobrý Deň...chcel by som sa opýtat ze ked podam danove priznanie ...tak musim hned v ten den aj zaplatit ? alebo mam na to este cas ? za odpoved dakujem
@evita68, @zalka ahojte mozete mi poradit? vyplnam danove priznanie typ B, na str. 7 oddiel 9 odpocet danovej straty .. tento cely oddiel nevyplnam kedze si nechcem odpocitat danovu stratu, ani uplatnenie danovej straty z predchadzajucich zdanovacich obdobi, ale v oddiele 10 he v prvom riadku ze zaklad dane z prijmov a tam je ze r. 71, ale ja ten nevyplnam ci mam ho vyplnit i ked si neuplatnujem danovu stratu?
a este strana 12 udaje na ucely ZP a SP, ak som nemala osobnu asistenciu vyplnam na tej strane nieco ? ani tu poslednu tabulku ?
diki za info ..

@evita68 Lebo bral dotácie a tam bola podmienka.