Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@helena56800 nezahrňuješ to nikde, lebo ZP to zdanila
@evita68 velmi pekne Ti ďakujem. no vieš príde mi to nespravodlivé, ked ja niekomu dám zalohovo naviac peniaze, ktoré mu nepatria a on mi ich zdaní, namiesto toho aby mi to pekne vrátil celé.... no to je mi spravodlivosť... neviem to stráviť, aj ked sa konrétne u mna jedná o malú čiastku
@helena56800 preto od kedy sa nedá vrátiť taká daň späť razím názor ... radšej mať malý dlh ako malý preplatok ... 😝
@zalka prosím ťa a to ma nebudú nahanať ? Vieš raz sa mi už vyhrážali exekúciou pre 8 €, Poslali mi vraj dva doporučené listy,že nemam uhradené ZP, čo samozrejme nebola pravda, lebo nato si dávam pozor. Jedem list som prebrala a zaslala im potrebné kópie dokladov ale musela som tam volať či je to v poriadku, lebo mi neráčili dať odpoved až tak o pol roka. Druhý list - sa im vrátil, vraj som ho neprebrala ,ale ja som nič v schránke nemala asi sa niekde zapotrošila dorúčenka..... no na ZP sa už s tým nedalo nič robiť, lebo to mala nejaka vymáhačska firma tak som zaplatila aj s odkazom " nepravom vymáhaná platba " 😝
Minulý rok mi urobili RZ a určili zálohovú platbu. No v januári mi listom oznámili novú úhradu navýšenú tak okolo 2€.
Za január som už mala splatku zaplatenú tu nižšiu, a za február som odoslala tak isto. No už len čakám, ako sa mi budú vyhrážať.......máš s tým skúsenosti čo sa bude diať ? Lebo viem, že budem mat znova preplatok...
@helena56800 hm.. teda to dlho si musela neplatiť, lebo ti poviem poznám kopu ludí čo dlhujú pár eur v ZP .. vyrovnajú to po RZZP . .... ja som raz dva roky ale neumyselne dlhovala v ZP 50e ...
@zalka ved ti hovorím, že neviem skade nabrali, že im dlhujem 8 € a nejaké centy , ale kedže som vraj nereagovala na ich list, ktorý sa ku mne nedostal oni to považovali za nezáujem a hned to dali nejakej firme a ty mi volali ako pokus o zmier... no to ma išlo rozhodiť od zlosti, ale MM mi hovoril nech sa vybodnem na 8 € a nerobím si zbytočné ťahanice. ..a mala som nato len 7 dní tak som to uhradila, ale žerie ma to doteraz, 😠 😠
@helena56800 tak to verím ... majú v tom bordel ... od chudákov ťahajú prachy a vyvolený môžu dlhovať ťažké tisíce a vyššie.
@zalka no ved to. chudáka by aj z kože zodrali, ale tí čo dlhujú tisíce tak ich to obíde......
@angua27 ahoj ..trošku som zostala v pomykove bo sa mi to ešte nestalo... :/ vyrátala som to psrávne??? daňovník bol na ID - dôchodok 3960€... (daný dôchodok u bol určený spatne ) príjem za rok 2012 3140eur (ukončenie pracovného pomeru v 07/2012..... je možné že mi vyšiel nedoplatok na daniach???? ( 174 zaplatené poistené... ) a zrazená dan bol 495...
prosím o radu, do daňového priznania sa započítava poistné za zdrav. poistenie len to, ktoré bolo zaplatené za mesiace v roku 2012, alebo ísť podľa výpisu zo zdrav. poisťovne, kde sú rátané aj nedoplatky z iných rokov, ďakujem
@zalka ahoj, chcem sa spýtať ohľadom tých príjmov v ČR...dotyčný čaká na DP podané tu na SK, aby mohol podať DP v ČR a ja zasa čakám teraz tu na DP z ČR, aby som mohla na základe neho udať hodnoty do nášho DP...ako to vyriešiť, resp. akú prílohu mám dať do DP tu na SK o jeho príjmoch zo živnosti v ČR?? dohodli sme sa nateraz tak, že podá v čechách daňové priznanie a potom z neho uvediem hodnoty, ktoré sú potrebné tu na SK...ale to mám dať ako prílohu celé daňové priznanie podané v čechách???
Dobrý. Chcela by som vedieť ako to je s daňovým bonusom u živnostníka, pokiaľ nie je zosobášený, ale žije v spoločnej domácnosti no má trvalý pobyt inde... 😖
@zlobidko04 danovy bonus je definovany na manzela/manzelku, takze pokial nie ste zosobaseni tak nan nevznika narok, danovy bonus na dieta vsak je ak je ako otec uvedeny v rodnom liste dietata 😉
to viem, len neviem ako presne je pokiaľ majú rozdielne bydlisko...
@svetielkoand
@zlobidko04 daňový bonus nie je podmieňený manželstvom rodičov..
nevadí, že trvalé bydlisko má rodič iné, musí mať však spoločnú domácnosť s dieťaťom..
/dúfam, že si sa pýtala na daňový bonus na dieťa, nie na nezdanitelnú časť na manžela, manželku/
ahojte baby, prosim vas poradi mi niekto?
od 1. 1. 2012 som nezamestnana
od 1. 1. 2012 do 31. 7. 2012 som poberala rodicovsky prispevok cca 194 eur
od 16. 1. 2012 do 22. 7. som bola na PN kde som poberala 20,10 eur co my vyratli zo zamestnania a z dobrovolneho poistenia
od 23.7. 2012 do konca roku 2012 poberam matersku 23.73 eur na den
z tohto si musim aj ja robit danove priznanie?
moze si z tohto nieco na mna manzel uplatnit?
ja sa tomu absolutne nerozumiem a tak neviem ci podat z tohto danove alebo len nejake nulove danove alebo ci si moze manzel na mna nieco uplatnit. myslim ze ten rodicovsky by si mohol, nie? matersku asi nie lebo tej som poberala dost.
vdaka
@evita68 a to sa zratava vsetko dokopy to materske a nemocenske + rodicovsky prispevok....lebo ja som si myslea ze kvoli materskej a nemocenskej si nemoze nic platnit ale potom ma napadlo z rodicovsky je nieco ine aj to vyplaca iny urad tak reku ci si aspon ten rodicovsky nemoze uplatnit....no ale ked sa to zratava vsetko dokopy tak potom isto nie to mi je jasne lebo ja mam valku matersku....

ahojte kto mi vie poradiť.robím si danové prizn. "B". príjem zo zamestnaia + činnosti ktoré niesú živnosťou ani podníkaním. Platila som si preddavkovo odvody do ZP. Dnes mi prišlo potvrdenie zo ZP, že z ročného zúčtovania som mala preplatok 16,14 € z toho mi 13,08 vrátili na účet a 3.06 daňovému úradu .- daň z preplatku ročného zúčtovania poistného za rok 2011. kde to mam zahrnuť v daňovom ? mám si odčítať preplatok od preukazateľných výdavkov na ZP alebo ako ....