Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Nárok má na 10/12 nezdaniteľnej čiastky, ak tvoje príjmy vrátane materskej vlani nepresiahli 3735,94 e.
on si môže uplatniť na teba odpoč.položku ak si nemala príjmy nad cca 3700 eur ale do tvojho príjmu sa ráta pn,materská, i podpora v nezamestnanosti,všetko musíš zdokladovať vyžiadať príjmy z úradu práce,zo sociálky a doložiť to k manželovemu danovému a účtovníčka vam to spracuje
baby chcem sa opýtať do akej výšky netreba podávať daňové priznanie - a spadá tam aj vyplatenie poistky- myslím životnej - do mája som bola na md teraz som na rd
Rata sa ako prijem aj rodicovsky prispevok? Ja som si myslela ze nie a ze manzel si na mna moze uplatnitcelu odpoc. polozku
baby mam otazocku danovy bonus je lepsie aby mal na seba manzel ked ma lepsi plat? a este mam otazocku mal manzel narok si dat na mna odpocet ked som bola na MD a RD? lebo nemam taky pocit ze by mu to uctovnicka urobila. plat mal cca 450-600 eur za mesiac vobec nemam predstavu kolko vlastne je odpocet, teda kolko to robi v eurach vo vrateni dane.
Dievčence musim si za rok 2013 spraviť danove ked do septembra som mala RD a odvtedy som potom na urade prace?
ja keď som bola celý minulý rok na materskej a rodičovskom, daňové priznanie nemusím robiť, však? nikde som nepracovala
kto ma zdanitelne prijmy nad 1867 je povinný podat danové priznanie, ak ste boli napr.na RD a potom na urade prace tak danové nepodavate,lebo to su neni zdanitelne prijmy
@jankastubka
RP nie je príjmom z hľadiska uplatnenia nezdaniteľnej časti základu dane na manželku, materská však áno.
@lubuska22
Ak sú splnené podmienky, tak manžel si môže uplatniť odpočitateľnú položku ako rozdiel zo sumy 3735,94 e a tvoj príjem (materská príjmom pre tieto účely je, RP nie). Z výslednej sumy nemusí platiť daň, vo vašom prípade 19 %. Ak odpočet dosiahne napr. 2000 e, úspora na dani je 380 e.
@lubuska22
Ak sú splnené podmienky, tak manžel si môže uplatniť odpočitateľnú položku ako rozdiel zo sumy 3735,94 e a tvoj príjem (materská príjmom pre tieto účely je, RP nie). Z výslednej sumy nemusí platiť daň, vo vašom prípade 19 %. Ak odpočet dosiahne napr. 2000 e, úspora na dani je 380 e.
ahojte baby 🙂 mam otazocku mam si poziadat byvaleho zamestnavatela o danove ked som robila do 8.3 a potom som bola na urade ? tusim je to od nejakej sumy ale nie som si ista ☹ a respektive ma mm nahlasit ze by mal ulavu na dani ze som nezamestnana bola ? a ze chodim externe do skoly ? dakujem velmi pekne za odpoved lebo tomu rozumiem ako prasa kombinackam 😀
ahojte mám si aj ja uplatniť dane ked som do 2.3.2013 bola na RD dostala som výpoved a odstupné, potom som si vybavila maximálnu podporu a teraz som bez príjmu na úrade práce.Ďakujem
@zuzana1591981 samozrejme podaj DP vráti sa ti zaplatená daň z odstupného.
@magica78 urob si sama DP ... a mng. si môže uplatniť na teba rozdiel tvojej NCZD a príjmov.
@magica78 no musíš požiadať bývalého zamestnávateľa aby ti dal potvdenie o zdaniteľných príjmoch a do marca bude sa dať urobiť DP iste aj cez net ... takže ešte počkaj ... a mng. ak si poberala podporu maximálnu 6x800e = 4800 eur tak už len kvôli tomu nemá možnosť si nič z tvojej NCZD odrátať .. lebo tvoj príjem za rok 2013 bol vyšší ako NCZD. Takže mng. nepotrebuje nič.
ahoj a má si to uplatniť manžel alebo to normálne podám sama na danovom? Doteraz to manžel doniesol do roboty a hotovo preto sa pýtam Ďakujem
@zuzana1591981 aj ty musíš podať DP ak bol tvoj príjem vyšší ako 1/2 NCZD .. a vypíšeš DP typ A, a podáš na DU
@zalka ahoj mohla by si aj mne poradit? Ja som momentalne na rd, ale k 31.12.2013 som skoncila prac.pomer, kvoli ruseniu firmy, dostanem odstupne, kt. mi vyplatia teraz v januari, tak sa chcem spytat, ci to bude spadat este do toho roku 2013, ked mi to vyplatia az v roku 2014 a ci si mam podat danove, aby mi vratili dan , kt. mi bola z neho strhnuta? Ak ano, tak aky doklad mam prilozit k danovemu, vyplatnu pasku? Dakujem za odpoved🙂
ahojte viete mi poradiť, ide do danového priznania aj suma keď manžel zrušil životnú poistku a vlastne mu vyplatili tu poistku k tomu dňu? a treba s toho aj to zdravotné platiť, mám s toho guľaš🙂 alebo tam spada len to čo vlastne zarobil ako keby ten výnos.? Ďakujem
Decka, uz ste sa rozhodli, komu venujete Vase 2%? Ak nie, mam pre Vas navrh. Toto je moj syn
Jakubko. Cista vaha pri narodeni 910g. Prognozy lekarov boli zle ale Jakubko zabojoval a je tu s nami. Zivy a ..... rada by som napisala zdravy. V piatich rokoch zaznel verdikt - Jakubko je autista. Jakubko bojuje stale a bojovat bude cely zivot. Ak chcete, podporte Jakubka na plavani tzv. Halliwickovou metodou. Toto plavanie mu velmi prospieva. Chcem Vas ubezpecit, ze vsetky peniazky, ktore venujete, pojdu len a len Jakubkovi. Decka, rozhodnite sa akokolvek, len nenechavajte vase 2% statu!! Skutocne Vas to nic nestoji a druhym to pomoze!
Pokial by ste sa rozhodli venovat Vase 2% nasmu Jakubkovi, dajte mi prosim vediet. Vopred vsetkym dakujem!

Viete mi dakto poradit?1.3.2013 som sa vydala .ma moj manzel narok na moj odpocet kedze som bola do 18,4 na pnke,potom na 14 tyzdnovej materskej,nakolko mi babo zomrelo a od28.8 som doposial na platenej podpore,ma narok na tu dan ked sme nie spolu boli cely minuly rok ale az od toho marca?