Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Poprosím o radu, ja som tiež poberala max. podporu v nezamestnanosti (január - jún) ktorá presiahla sumu 3700 eur 🙂 , od vtedy som nemala žiadny príjem ☹ , to že nemusím podať DP mi odľahlo, ale neviem či si manžel môže na mňa uplatniť nezdaniteľnú položku pri svojom ročnom vyúčtovaní v práci.
od roku marca v roku 2011 som pracovala do 31.3.2013.uz mi nepredlzili zmluvu od 1.4 som isla na PN do 23.aprila a od 24.aprila na matersku dovolenku ta mi konclila jejako 18 decembra.a teraz som na rodicovkej dovolenke.prisiel mi papier z byvalej roboty ze za tie 3 mesiace-nezdanitelna cast na danovnika je len 933 eur .musim aj ja podat danove priznanie?
tento papier mi prisiel v oktobri -to co si pisala ci tam mam zaplatenu dan to je ciastkovy zaklad dane-to je 1147e uhrn preddavkov na dan je 40 e.je tam este papierik ze musim poziadat o vykonanie rocneho zuctovania plus dolozit potvrdenie ,ktore mi zaslali plus zdokladovat zvysok roku2013.rata sa do toho aj materska aj rodicovsky?
som z toho jelen.ako je to s tym prijmom vyšší ako 1867?
tak potom sa ti oplati o to rocne zuctovanie dane poziadat - tych 40€ by ti vratili. dokladuju sa vsetky prijmy (materska, rodicak), do zdanitelnych prijmov sa tebe nepocitaju
dakujem za radu
@radkovadanka PN, MD, RP nie sú zdaniteľné príjmy ... ak si nemala príjem zo zamestnania tak DP podávať nemusíš.
ahojte, znova sa obraciam na expertky, ktore mi perfektne poradili ked som koncila v robote. A teraz riesim RZD vs danove priznanie a som z toho magor. Som slobodna, do 10.9 na rodicovskom prispevku, od 11-15.9 cerpanie dovolenky, nasledne vyplatene odstupne a zvysok dovolenky, od 16.9 dodnes na urade prace s maximalnou podporou. Ci som zaplatila dan z odstupneho neviem, lebo pasku mi neposlali.
1. Mam poziadat zamestnavatela o RZD a dodat potvrdenia z Uradu prace ohladom vysky rodicovskeho a zo socialky potvrdenie o vyske davky v nezamestnanosti, alebo si vyziadat od zamestnavatela potvrdenie o prijme a robit DP sama? Alebo nerobit nist 🙂 dakujem.
sa musim priznat ze DP som si nikdy nerobila, a ani robit nemusela...tie potvrdenia z uradu prace a socialky budem tiez potrebovat k DP?
dakujem a nevies ci to nie je potrebne ani potvrdenie na zdokladovanie celeho roka?
Je tu niekto kto robí účtovníctvo, prípadne robí i daňové priznania, atď? Chcem sa spýtať, čo všetko môže živnostník odpísať... na rodinu, atď
Ahojte, potrebujem poradit!!!Az teraz som sa dozvedela za manzel si moze uplatnit daňový bonus na môjho syna z prvého manželstva, len netuším ako sa to da spätne uplatnit teraz pri daňovom priznaní. Nikto na syna nepobral cely rok 2013. Dakujem za rady..
@evita68 dobrý deň videla som ze ste v predchadzajucich pripadoch poradili tak sa na Vás aj ja obratim s radou. cely rok som probera rodicovsky a 3 krat som bola na brigáde dokopi suma vysla cca 200e v cistom. dane mi odvadzali. mozem si podat danove aj ja aj manzel si moze uplatnit namna nezdanitelnu ciastku? dakujem za radu martina
@martinkaa299 áno, podaj DP a daň sa ti vráti..
manžel si uplatní na teba 3735,94 - hrubá mzda + odvody
@evita68 dakujem pekne lebo niekto mi povedal ze mu to nevide ked som brigadovala
dobrý den, pridala som sa k vám, s nád mi pomôžete..........minulý rok som pracovala do augusta v jednej firme, v auguste som dala výpoved a od augusta som na úrade práce. Musím si spraviť danové priznanie??...čo k tomu potrebujem?? ...asi RZD od bývalého zamestnávatela do 15.2.2014 a aj niejaké tlačivo z uradu práce? a potom aké typ danového priznania si mam spraviť, som z toho jelen, dakujem za každú radu a postup.

@uglybetty1234 zaplatila si z príjmu nejakú daň? lebo podla výšky príjmu nemáš povinnosť podávať DP ... ale ak ti strhli nejakú daň tak DP by som podala aby sa mi daň vrátila