Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@zalka ahoj chcem sa spýtať,od 07/2012 som nastúpila MD.Zamestnávateľ mi sľúbil,že mi DP za rok 2012 urobí.No on mi len v apríli 2013 poslal papier na daňové,že mi ho neurobil.nakoľko to bolo po termíne ja som si ho už nepodala.teraz som čítala,že sa to dá aj dodatočne.chcem sa spýtať či si ho môžem za r.2012 podať teraz a vrátia mi preplatok mínus 10%?alebo?
dakujem baby 😉
Ahojte kocky, chcem vas porosit o radu...ide o to, ze som v minulom roku splatila dlh voci socialnej a zdravotke, ale bolo to uz v exekucii, takze dlh isiel na ucet exekutorovi...a teraz neviem, ci si mozem tento dlh (samozrejme bez trov exekucie) odratat v danovom priznani v ramci odvodov, alebo nie? Dakujem🙂
@angua27 ešte sa opýtam, má to, že si podám daňové priznanie vplyv na daňové priznanie manžela? Vždy si na mňa uplatňoval nejakú odpočítateľnú položku, ako teraz? Ďakujem za odpoveď
@patulienkab1 tvoje podanie DP nemá nič spoločné s nčzd na manžela..
Ahojte, poprosím o radu ohľadom DP - musím si podať sama.. za 2013 som mala v januári príjem ( odstupné po ukončení RD), v ovembri a decembri dohodu, no a medzitým 6 mesiacov maxipodporu.. za mesiace kde mám príjem mám uplatnenú nezdan.časť.. ako mám postupovať? podpora sa zarátava ako príjem? alebo si len uplatním na seba celoročnú nezdaniteľnú časť a vrátia mi čo som mala zrazené ako preddavky? vďaka za pomoc🙂
@zazalienka podpora nie je zdaniteľný príjem, takže do DP ju nedávaš.. dávaš tam len údaje z potvrdení zo zamestnania.. máš nárok na celoročnú nčzd, čiže 3735,94
@zazalienka oplati sa ti podat. podpora sa tebe do zdanitelneho prijmu nerata, odpocitas si celu nezdanitelnu cast, takze to, co si zaplatila dan z odstupneho a z dohody ti potom na zaklade danoveho priznania vratia
@evita68 ooo vďaka, takže podpora sa ráta ako príjem iba ak by si chcel manžel na mňa odpočítať, tak ako to bolo ? vďaka moc, takže ešte mi štát niečo vráti🙂
@evita68 ahoj, môžem ťa poprosiť o pomoc.....písali sme si asi pred týždnom a vravela som ti že si budem musieť spraviť danové priznanie nakolko môj bývalý zamestnávatel mi odmietol spraviť ročné zúčtovanie dane. Ak ťa to skutočne nezaťažuje a neotravuje a chceš a maš chuť mi s tým poradiť môžem ti napísať do IP?
Ahojte baby chcem Vás poprosiť o pomoc,minulý rok som bola do 15.9 ma rodičovskej a od 16.9.pracujem. Viete mi povedať cca koľko mi vrátia??? Ďakujem
Ahojte baby.mam otazocku ohladne tlaciva hlasenie platieb Fo.manzel vsetko podava elektronicky,lebo je platca dph.len neviem ako pridam toto tlacivo,tiez cez aplikaciu e dane?dakujem

@sonah to sa dopisuje rukou.. ak to tam neni, nerieš