Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Nemylim. Je povinna preukazat cenu platnu v case tankovania.
@beatkazvenuse a ako ju bez bločkov preukážeš? na jednej pumpe stojí toľko na dalšej toľko benzín nafta ... dokladuje sa to práve dokladom z nákupu PHM.
A ty pri kazdej jazde tankujes?
@beatkazvenuse Mýliš 🙂 a netankujem pri každej jazde 🙂 skúsim ti to vysvetliť: natankuješ napr. za 20 eur, k tomu máš napr. tri jazdy na cestovnom príkaze, ktoré sú po prepočte podľa TP na tých 20 eur.. čiže ku každej jazde máš doklad o nákupe PHM
Mne to vysvetlovat nemusis. Ja viem co robim aj ako to mam robit aj to ako to mam urobit aby to bolo spravne vzmysle zakona a aby danovnik neprisiel o opravneny danovy vydavok.
@beatkazvenuse okej, len potom netvrď, že bločky o nákupe PHM k cestákom nepotrebuje..
@evita68, @beatkazvenuse, @kisska dievčatá, ak nemá kisska bločky spätne, daňový úrad uzná aj ceny zo stránky štatistického úradu. lepšie sú však bločky, pretože reálne ceny na benzínkach sú vyššie ako tie v štatistikách.
ja osobne to robím tak, že na jeden mesiac, na jedno auto odložím 3 bločky s tankovania a do ceny za PHM dávam priemer s týchto troch bločkov. mám to v rôznych firmách tak a doteraz mi tento systém prešiel štyrmi daňovými kontrolami bez akýchkoľvek otázok, alebo vítiek zo strany daňového úradu. ale zažila som už aj kontrolu, kde boli priložené ceny zo štatistického úradu a tiež to išlo bez problémov. 😉
@angua27 Presne tak. Konečne niekto kto vie o čom píše. Inak všeodborníčky 🙂
@angua27
@beatkazvenuse dievčatá, to bolo....
Zmena od 1.1.2014
Podľa novely zákona o dani z príjmov bude mať daňovník s príjmami podľa § 6 ods. 1 a 2 (fyzická osoba podnikateľ), ak využije na pracovnú cestu vlastné osobné motorové vozidlo nezahrnuté do obchodného majetku, možnosť výberu spôsobu uplatňovania výdavkov vynaložených na nákup pohonných látok:
do výšky náhrad za preukázateľne vynaložených výdavkov na nákup pohonných látok podľa cien platných v čase ich nákupu a základnej náhrady za každý kilometer jazdy podľa zákona o cestovných náhradách č. 283/2002 Z.z., pričom je daňovník povinný viesť evidenciu jázd z pracovných ciest (cestovné príkazy), alebo
vo forme paušálnych výdavkov do výšky 50 % z celkového preukázateľného nákupu pohonných látok, pričom daňovník nemusí viesť evidenciu jázd z pracovných ciest (cestovné príkazy).
Napr. tu: http://www.uctoprekazdeho.sk/auto-a-vydavky-2/
Myslím, že slová PREUKÁZATEĽNE VYNALOŽENÝCH VýDAVKOV NA NÁKUP POHONNýCH LÁTOK snáď pochopíte...
Ale robte si ako chcete...
A Betka, nemusíš ironicky, študuj 🙂
Baby potrebovala by som poradit s danovym priznanim ohladom predaja nehnutelnosti v minulom roku, oslobodena od dane nie som, takze budem pekne calovat dan z prevodu :D ale hladam niekoho kto sa v tom naozaj vyzna (co si mozem dat do nakladov na znizenie zakladu dane a podobne). Alebo ak len poznate danoveho poradcu z BA tak si prosim kontakt. Velka vdaka vopred za kazdu uzitocnu info.
ahojte prosim vas zijem uz v zahranici nepracujem tu ale minuly rok som este pracovala na slovensku a chcem podat danove moze ho vyplneny aj s papiermi za mna podat napriklad brat?dakujem
prosim vas o radu,chcem sa uistit ci spravne rozumiem.10.10.2014 som ukoncila PP a RD uz nepoberam ,je prepisany na manzela.Od 11.10.2014 som na podpore.Do danoveho si budem uplatnovat len dane z rocneho zuctovania co mi pri vypovedi odovzdal zamestnavatel? podpora sa tam nepocita?Dakujem za info. 🙂
prosím o radu, môžem si podať daňové priznanie ja za seba a aj manžel na mňa odpočitateľnú položku? Výplatu som dostala len za dva mesiace, potom 6 mesiacov podpora. Iný príjem som nemala. Dakujem za info.
ahojte. Ja bzsom sa chcela opitat. Som na rd, vlani som bola tiez, vlani nam vratili okol 400 eur. Od vtedy manzelovi znizili plat, ja som stale rd. Ako to je teoretcky by sme mali dostat viac, ci menej?dakujem
no baby a ja mam velky problem nemam kde odpisat peniaze... a tak jedine co mozem zrobit najst nejakych zivnostnikov co by mi zobrali FA....pokial by ste mi vedili pomoct a poradit...
Ahojte chcem sa vas opytat a hlavne kto sa tomu rozumie minuly rok som pracovala od 7.1.2014 do 4.7.2014 som sla na PN ktora my trvala do 16.1.2015..a teraz materska...pred tyzdnom my doslo potvrdenie o zdanitelnych prijmoch a neviem co stym ci my zamestnavatel uz urobil danove ci si to mam sama podat ,,,,a ako vypocitam ci my daco daju ked som bola aj na pn.Dakujem
@ivanuska166 stačí do 16.2. požiadať zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane a máš po problémoch.. alebo si sama podaj DP.. vrátia ti maximálne to, čo máš uvedené na potvrdení...

@beatkazvenuse
@kisska mýliš sa, bločky o nákupe PHM potrebuje priložiť ku každej jazde na cestovnom príkaze..