Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Ahojte, prosím o radu. Pracovala som do konca októbra, potom som 3 mesiace nezamestnaná, a teraz od februára nastupujem do novej práce.
Zo starej roboty mi prišlo to zúčtovanie dane. Čo mám s tým robiť? Treba požiadať toho nového zamestnávateľa, aby mi urobil daňové priznanie? Alebo nemusím s tým nič robiť? Ďakujem za odpoveď
Ahojte mam otazku ...sestra pracovala 4 mesiace v uk potom dva mesiace bola na up tu na slovensku a 6 mesiacov pracovala tu na sk
ake potvrdenie jej treba zo zahranicia ? Dakujem
@katrenka18 potvrdenie o príjme od zamestnávateľa ..
Ahojte mam otazku, bola som ako brigadnik vo firme do maja2014, asi3 dni na up, aod juna 2014 som na tpp, musim za to obdobie podat Dp respektive vratia sa mi nejake peniazky za obdobie ked, som bola ako brigadnik ?amozem si na manzela uplatnik nejaku polozku ked bol od septembra do decembra na up? Pisem to tak laicky lebo sa do toho vobec nevyznam, ale dufam,ze ste ma niektore pochopili...dakujem za kazdu radu
@katusikamatusik záleží na príjmoch vás oboch..
Ahojte, prosim vas o radu ohladom DP za rok 2014. Do 30.4. som poberala RP, 1.5. som nastupila do zamestnania pricom k 30.5. som dostala vypoved s odstupnym a 1.6. som sa nahlasila na UP, pricom som dostala max podporu 6 mesiacov. Od 1.12. som opat na RP zo zdravotnych dovodov dietata. Otazka- do DP sa uvadzaju len zdanitelne prijmy,v mojom pripade mzda za mesiac maj a odstupne, alebo treba este uviest aj max podporu, pripadne RP? Vobec sa v tom nevyznam... Dakujem
Ahojte maminky.Chem vas poprosit o odpoved.v maji 2014 som skončila matersku, potom som bola na urade prace, a od septembra pracujem na dohodu.....mam podavat danove priznanie?aku sumu som nemohla presiahnut aby som nemusela podavat?a je to v čistom či v hrubom?velmi pekne dakujem za odpoved....🙂
@jenticka nemusíš podávať ak si mala hrubé príjmy do 1 901,67 Eur, počítajú sa len príjmy z dohôd (ani podpora, ani rodičovský nie je daňový príjem)
podať ale môžeš, vrátia ti zrazenú daň
manžel si môže na teba uplatniť nezdaniteľnú časť za mesiace, ktoré si k 1. dňu v mesiaci bola na RD alebo ÚP
@jenticka ty podávaš DP za seba a svoje príjmy zdaniteľné .. ak si aj zarobila napr. 500e a stiahli ti dan 100 e tak DP by som podala aby sa mi daň vrátila .
Ak DP nepodáš, nič ti nedajú ....
Tvoj mng. môže si uplatniť tvoju NCZD .. ale nie celú, môže si uplatniť rozdiel teda NCZD - plat - vyplatená podpora ... ak je suma vyššia ako 0 eur tak si uplatní túto sumu ...
čiže ak výjde 100e tento rozdiel tak na dani z jeho daní mu vrátia 19 eur ...
ok...už tomu rozumiem...vdaka za odpoved 🙂
@gustik92 som še pobavila ...
jednej z najskúsenejších poradkíň @evita68 v ohľade podávania DP ponúkaš svoje služby ... fakt vtipné, a otázka je či to vôbec ovládaš ... kedže tu nie je žiadna tvoja prezentácia ohľadne nejakých rád a pomoci....
aby to neskončilo tak, ako som pobadala u známeho, a jeho super DP ktoré mu robila tiež " účtovníčka " bez základných znalostí a vedomostí ... a ak bude mať kontrolu tak sa nedoplatí na pokutách ...
ahojte, som na rodičovskej dovolenke a chcem aby si manžel uplatnil nezdaniteľnú časť základu daňe na mňa a preto by som chcela vedieť či ste dávali len doklad z upsvar o poberaní rodičovskej, alebo aj čestné prehlásenie, že ste iný príjem nemali. dakujem
@anjelik007 nie je to povinná príloha daňového priznania, ale obvykle sa to dokladuje 🙂
@zuzanella007 vďaka
@zuzanella007 @zalka, baby muž dával dnes danove a uctovníčka nevzala potvrdenie z uradu prace o poberadí rodicovskej, vraj to netreba, to sa už teraz nemusí dokladovať?
díky
@anjelik007 no čo ja viem, záleží od mzdárky či sis to založí do papierov alebo jej stačí len prehlásenie muža koľko si chce uplatniť NCZD za mng. ...
teoreticky je za to zodpovedný mng. ... ak by nahlásil zlú sumu čo si chce uplatniť a prišli by mu na to tak pokefujú jeho a nie mzdárku ... 🙂

okik dakujem za radu