Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Ahojte, bola by som veľmi rada, ak by ste mi poradili ohľadom daňového priznania 2014. Manžel bol do júna nezamestnaný a od júla mal živnosť. Môže si odpísať celú sumu 3803,33 na daňovníka, ak mal živnosť len 6 mesiacov? Ďakujem za odpoveď.
@martinkanergesova áno patrí mu celá NCZD za celý rok
Ďakujem Vám veľmi pekne.
Ahojte, mám ešte jednu otázku ohľadom priznania 2014. Môže si živnostník odpísať zaplatenú sumu zdravotného a sociálneho poistenia platenú v 2014 aj keď to boli nedoplatky z predchádzajúcich rokov. Opäť ďakujem za odpoveď.
@martinkanergesova Ano,pretoze to boli jeho vydavky za r.2014
@evittam Veľmi ďakujem.
Ahojte, chccela by som sa spýtať, ked som bola do novembra na rodičovskom a v decembri som sa zaevidovala na urade práce a bola mi priznana podpora, musim si podať danove priznanie? či netreba? dakujeeeem 🙂
@alexinka27 a čo by si chcela priznávať?
@alexinka27 jedine, že si dostala mzdu za november ... dovolenku a odstupné .. a nepíšeš či si mala zdaniteľný príjem, takže nikto ti nepovie či máš alebo nemáš podať DP.
@alexinka27 známa si to zrejme poplietla s uplatnením NCZD za teba u tvojho mng. tam sa tvoja podpora ráta .. teda tvoj mng. by si mohol za teba uplatniť NCZD - plat - podpora - PN - MD ....
ale tebe do DP sa podpora neráta
ahojte, aj ja sa chcem opýtať...január 2014 som si odpracovala (normálny prac.pomer), február som mala OČR s malou (10+10 dní) a potom som dala výpoved...teda musím podávať daňové za január a február??? Dakujem! 🙂
@zalka dakujeeeem 🙂
@alexinka27 rado sa stalo
Budem potrebovať spraviť ročne zúčtovanie predavkov za daň,ale mam jeden problem ,mala som 3 brigady .V jednej som zarobila 400 eur (tam mi dan nestrhavali,uplatnila som si tu vynimku) v druhej 16 kde mi ju ztrhli a v tretej len 8eur ale az teraz som zistila ,ze mi zamestnavatel ani z nej nestrhol dan :/ co teraz? je to v poriadku? nie je to tak ,ze dan sa nestrhava len z jednej brigady? ako dalej postupovat?
ak bol manzel v roku 2014 zamestnany do marca,potom na podpore a zase 3mesiace zamestany a potom opat bral podporu,potrebuje papier z uradu prace na podanie dane ??dakujem
@luciadominik podpora nie je daňový príjem
takze mu vobec netreba ??
ahojte, vedel by mi prosim niekto pomoct s danovym ? ide o to ze v decembri 2014 mi bolo vyplatene odstupne aj s praplatenou dovolenkou .... v hrubom to cini sumu nad 1900 cize mam povinnost podat priznanie ... len mam z toho cudziu dedinu ... ide vlastne len o tuto jednu sumu - to odstupne inak som bola na rodicovskej takze nic ine .... vie to tu niekto vyplnat ? bola by som velmi vdacna 🙂

@86alenka nezarátava