Daňové priznanie počas materskej
Som na materskej od 27.marca. Bude mi treba papiere na danové priznanie ktoré podávam v práci.Môže si na mna manžel uplatniť danový bonus? aká je čiastka aby sa to oplatilo? Zvykne byť preplatok na dani ked je žena ma materskej?
no ak potrebuju potvrdenie o materskej tak to dava si socialka ci nie ona ju vyplaca
o rodicaku dava potvrdenie UPSvar
prosím viete mi poradiť? pomáham sestre s daňovým priznaním a stále mi vychádza, že by mala platiť príliš vysokú daň (okolo 600 eur), neviem čo odpísať, aby som jej to zrazila☹
január - apríl bola zamestnaná (príjem 2676 eur), čiastkový základ dane má 2364.69 a na preddavkoch zaplatila 1518.60 eur.
od apríla bola na md, od decembra na rd. ju si odpíše z daní manžel, bonus na dieťa má taktiež on, dá sa s tým niečo robiť?
vopred ďakujem 🙂
dobrý den chcela by som sa nformovat c mam aj ja podat danove prznane ked som nastupla na matersku koncom januara 2012 ak mozte odpste dakujem velmi pekne
@lenkaa5151 bola si zamestnaná do nástupu na MD? ak áno, aký bol hrubý príjem a bol strhnutý preddavok dane?
Ahojte! Potrebujem poradiť. Som na RD a za min. rok som mala jediný príjem z PN v sume cca 1400,-€. Manžel je zamestnaný a jeho zdan. ročná mzda je cca 4500,-€. Podľa všetkého by mal mať nárok na vrátenie dane, keďže ja som mimo príjmu z PN nemala okrem rod. príspevku čo je soc. dávka žiadny príjem. Koľko by mu mali približne vrátiť? Daňový bonus si uplatňuje mesačne na dve deti. Ďakujem !!!
@bubulka722 na teba si môže uplatniť 3644,74 - 1400 nemocenské
@evita68 takže rozdiel je 2244 a z toho by mal koľko dostať daňové vyrovnanie?
@bubulka722 manzelovi vratia celu zaplatenu dan co ma v potvrdeni
@bubulka722 koľko mal strhnutý za celý rok preddavok dane? napíš aj hrubý príjem a odvody
V hrubom môže mať cca 10 000,-€ ročne, okolo 950,-€ preddavky na daň a odvody cca 1250,-€ ročne. Neviem to presne, daňové mu robí zamestnávateľ, toto je len bai očko z výpl. pásky.
@bubulka722 odvody budú zrejme cca 1340..
potom 10 000 - 1340 - 3644,74 - 2244 = 2772 x 19 % = 526 má platiť daň - 950 uhradená = 424 má preplatok
je to samozrejme cca
@evita68 Aha, už tomu rozumiem. Hrubá mzda - odvody - nezd. časť zákl. dane na neho - nezd. časť zákl. dane na manželku a z toho 19% = daň. Fajn, mal by si to uplatniť on v daňovom priznaní, ktoré mu robí zamestnávateľ.

@mimuska123_ ak by si manzel chcel uplatnit na teba odpocitatelnu polozku tak ano potrebuje vysku materskej a rodicaku ten sice do prijmu neide