Daňové priznanie počas materskej
Som na materskej od 27.marca. Bude mi treba papiere na danové priznanie ktoré podávam v práci.Môže si na mna manžel uplatniť danový bonus? aká je čiastka aby sa to oplatilo? Zvykne byť preplatok na dani ked je žena ma materskej?
@evita68 dobry den mna by zaujimalo ked som bola minuly rok od januara do jula na materskej dovolenke ,matersku som poberala z dobrov.pripoistenia a od jula do konca roka na rodicovskej,oplati sa mi podat danove priznanie?alebo cez manzela?
@kandee1201 ahoj, ty nemáš prečo podávať dp, nemala si zdanit. príjmy..
či má manžel nárok si uplatniť na teba záleží od tvojho príjmu z materskej a od jeho príjmu
ahojte viete mi poradit.v roku2013 som v januari este pracovala od februara do 26 augusta som bola na marodke a od 26.8.2013 som na matreskej dovolenke danove priznanie musim podat resp.zamestnavatel ak poziadam. a co potrebujem k danovemu?
a meni na tom nieco ak v juni som sa vydala.... mam uplny chaos v tom dakujem za radu
@evita68 ahoj, vidim, ze ty si dost zbehla v tejto problematike. mozem poprosit aj aj o radu? som na predlzenej rodicovskej dovolenke uz 2 roky a v roku 2013 som od aprila aj na marodke z DNP ktore trva doteraz, chcem sa spytat ci si moze na mna manzel uplatnit danovu ulavu aj z rodicovskej aj z marodky, alebo vobec nie. ale ci ja sama si mam podat DP? a ci ovplyvnuje vyska marodky nejako tie veci okolo dani. nerozumiem velmi tymto veciam. dakujem este raz za odpoved. 🙂
@vcelicka15 poberáš rodičovský príspevok?
@evita68 ano poberam.
@vcelicka15 tak potom nezd. časť na teba bude 3735,94 mínus výška nemocenskej
ty DP nepodávaš
@evita68 dakujem Ti velmi pekne za tak rychlu reakciu. takze z toho mi vyplyva ze ani manzel na mna nic nedostane. nezdan.cast bude minusova. myslela som si. takze ani z rodicovskej nic nebude. ked tomu spravne rozumiem, posuduzuje sa zvlast rodicovska a nemocenska a co je vyssia hodnota tak ta sa zapocitava? alebo ako to je. dik 🙂
@vcelicka15 nezdaniteľnú časť má každý len jednu... do tvojho príjmu sa započítava len nemocenské, RP nie
@evita68 dakujem za vysvetlenie 🙂
@evita68 ahoj prepac vies mi poradit - ked som bola na materskej januar az jun a potom som PN cely zvysok roka vie si na mna manzel uplatnit odpocet dane? ( oboje je subeh zo zamestnania aj DNPO) Dakujem Lenka
@cajova_lienka takže po materskej si neprešla na rodičovský?
@evita68 presla som na RD a v ochrannej lehote aj na PN
@cajova_lienka ak si bola 1-7 na MD a potom si prešla na rodičovský príspevok, tak manžel si môže na teba uplatniť: 3735,94 - nemocenské - materská...
@evita68 takze sa tam zahrn aj nemocenske? nielen materska ak som spravne pochopila
lebo nase mzdarky mali chaos a manzel zase nasiel toto
Strana 5613
§9 (2) a), c)
(2) Od dane sú oslobodené aj
a)
dávky, podpory a služby z verejného zdravotného poistenia, 20) sociálneho poistenia, 21) nemocenského zabezpečenia a úrazového zabezpečenia 40) a plnenia z povinného zahraničného poistenia rovnakého druhu,
@cajova_lienka no ale to platí,keby si si ty podávala daňové priznanie.. na odpočet pre manžela platí, čo som ti písala ja
@evita68 takze v podstate kedze som mala dost vysoke nemocenske a urcit epresiahnem tych 3735 aj nejake drobne tak je to jedno a aj tak si nevie uplatnit odpocet... tak?
@cajova_lienka tak tak 🙂
@evita68 dik usetrila si mi jeden beh na Soc. poistovnu 🙂 pekny vecer a bru nocku 🙂
Prosim Vas, ja som z doho pomotana. Cely rok som bola na rodič. dovol., takže danove si robit nemusim. A čo všetko si može manžel vo svojom danovom odpisat? mame 1 dieta a on je zamestnanec. Dakujem pekne za info.
Prosim Vás, ja som s toho pomotaná. Cely rok som bola na rodič. dovolenke Takže danove si podavat nemusím. čo všetko si može manžel odpisat? Máme 1 dieta a on je zamestnancom. Dakujem.
@alenkadado predpokladám, že na dieťa poberá daňový bonus mesačne..
na teba si môže odpočítať celú nčzd 3735,94, ak si iný príjem, ako RP nemala..
@evita68 Na krpca pobera bonus tiez len na danovom priznani.
@alenkadado aha, takže je živnostník zrejme.. tak potom v DP pri splnení podmienok
@evita68 ale ja som mesačne dostavala rodičovsky prispevok, aj tak ma narok na tych 3735e?
@alenkadado áno, RP sa do tvojho príjmu neráta

@evita68 odkázali mi z roboty že ja si nemusím podávať daňové