icon

Daňový bonus na deti v striedavej starostlivosti

xenatria
15. okt 2025

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, s bývalým manželom máme deti v striedavej starostlivosti. A on poberal daňový bonus a ja rodinné prídavky. Ale tento rok mi dal doklad kde napísal že ho môžem tento rok poberať ja keďže bol do marca nezamestnaný. Chcem sa spýtať ,či ho môže odomna budúci rok vymáhať alebo ten doklad je záruka že si ten daňoví bonus môžem nechať ja. Deťom platím aj tak všetko iba ja a syn už býva iba u mňa. Dcéra k nemu chodí na dva týždne lebo musí. Syn má 16 a dcéra 14.

aaadkaaa
15. okt 2025

Danovy bonus patri prednostne matke,takze vymahat ho nemoze. Tak to ani nefunguje. Moze si poziadat u svojho zamestnavatela o poberanie znovu,ale potom danovy urad bude riesit opravnenost a on by ho musel vracat

kaki3
15. okt 2025

toho by som sa nebala, ze by o to poziadal. a keby aj, tak by neuspel.

katarinaba
15. okt 2025

Opytaj sa v skupine Pravne poradenstvo
tu podla mna nejde o narok a pravo prveho z hladiska dane z prijmu, ale ak maju v sudnom rozhodnuti, ze danovy bonus pobera otec a rodinne pridavky matka - tam ide o pravny narok. Toto je skor otazka na pravnika, ci nemas povinnost ten danovy bonus dat otcovi. A ci postaci jeho suhlas, ze mu ho nemusis dat.