icon

Daňový bonus po rozchode

dzulaaa
10. dec 2025

Ahojte chcem sa spytať s mojim ex nežijeme ale pobera daňovy bonus ja ked budem pracovať tak chcem bonus poberať ja a nemusim mu nič oznamovať ? stači ak ukažem zamestavaťelovi ze dieta byva somnou a automaticky ho budem poberať alebo ako to funguje ? Alebo to musí on zrušiť aby som to ja mohla poberať ?

petamich
10. dec 2025

Prednostne pravo mas ty ako matka, nehovoriac o tom, ze ak on nezije s detmi v spolocnej domacnosti, nema narok vobec. Takze ty len informujes zamestnavatela a ak on bude poberat tiez, tak ho bude musiet vratit, ked na to pridu.

lucik194
11. dec 2025

on momentalne pobera bonus bez toho aby mal narok, ak nato pridu (co nie je problem) bude ho musiet cely vratit.
ak sa ty vratis do prace a on ho stale bude poberat, len mu oznamis, ze poberas ty danovy bonus.

ak by si ho ty chcela udat, kludne mozes, bude musiet vsetko vratit. predpokladam, ze tie peniaze Ti nedava.
ty len zamestnavatelovi napises, ze danovy chces poberat.

zabka79
11. dec 2025

@dzulaaa presne tak nahlas seba a hotovo otec ktory zije mimo nema narok. V pripade ze sa bude branit dostanete bonus obaja a potom to bude musiet otec vratit ked na to.pridu aj s pokutou. Neboj sa ty si v pohode. Pokuta je niekolko stoviek 🫡

ibrunova
11. dec 2025

Určite by som ho oboznámila, že si idem DB uplatňovať ja, nech si ho zruší, lebo ak mu to nepovieš, nemá to odkiaľ vedieť.