icon

Daňový preplatok po práci a úrade práce

28. mar 2025

Ahojte, mesiac som v roku 2024 pracovala. Potom som bola do decembra na úrade prace. Preddavok na daň mi vznikol 78 eur, tak som si spravila daňové a toto by mi malo vrátiť. Ale akurát dnes mi vraveli baby v novej práci, že som to spravila zle, že proste tým, že som bola na úrade práce 11 mesiacov a jeden mesiac zamestnaná že to malo vyjsť oveľa viac na preplatok dane a nie len tých 78 euro. Je to tak prosím? Ja som bola v Tom že som to urobila dobre. Ďakujem za rady veľmi si vážim každú odpoveď.

patka06
•
28. mar 2025

Vrátia ti presne toľko koľko si za ten jeden mesiac zaplatila daň -to je preplatok dane
Urobila si to správne

autor
•
28. mar 2025

@patka06 ďakujem som veľmi rada. Kolegyňa má strašne zneistila. Ďalšia kolegynka si robí daňové vraj zajtra a v pondelok to posiela poštou. Budú jej to akceptovať prosím? Netuším na čo doteraz čakala ale tak čo už no 🙂

patka06
•
28. mar 2025

V čom ťa nezneistila? Stačí sa zamyslieť a máš odpoveď.

V pondelok je posledný termín aj na odoslanie poštou - áno budú akceptovať

autor
•
28. mar 2025

@patka06 tým úradom práce. Mne to prišlo v poriadku že úrad práce rieši proste sociálna poisťovňa a že to mám dobré ale ona stále že nie že to mám zle lebo keď ona bola na podpore tak jej vrátili aj za toto obdobie čo mi príde nelogické.

patka06
•
28. mar 2025

Presne ako píšeš, je to nelogické - z podpory neplatíš daň, nemajú teda čo vrátiť.

petamich
•
29. mar 2025

Nechapem, odviedla si 78€ dan a kolegyna ti tvrdi, ze ti maju vratit stovky €, no aj by vratili, ak by si tie stovky € odviedla 🤷‍♀️ ty si neodviedla. Nemaju co vratit.

Co sa tyka danoveho termin na podanie je 31.3., ak to posle kolegyna postou 31.3., bude to v poriadku, rozhodujuci je datum podania (peciatka posty).