icon

Daňový úrad a vyplácanie daňového bonusu

kaingrid
18. apr 2012

Caute maminy. Dostali ste uz niekto z DU peniaze? Viem,ze maju na vypl.cas do konca maja,len ma zaujima ci uz sa to rozbehlo. Dakujem za info.

bekusinka
28. apr 2016

@miruskaciesarova gratulujem uzite ich v zdravi 😀

mmariaria
29. apr 2016

Tak my stale nic v ba na nas zabudli co uz snat pridu

jaron
29. apr 2016

@jahu348 dôležité je, že čo konkrétne dali ako dôvod, či napr. bol už vyplatený vo výplate, alebo chýba nejaký doklad alebo v čom je teda chyba. Lebo ak v ničom, tak samozrejme máte právo trvať na vyplatení (ponechaní vyplateného).

mmariaria
29. apr 2016

@jaron to ano. Ma narok jedine ze bol zly iban ale Du si ho moze vygenerovat tu v ba dubravke uz chodia postou a na ucet nic tak cakame

miruskaciesarova
29. apr 2016

@jahu348 tak to môžte byť radi že aspoň papier poslali, nám minulý rok nič.čakali sme do polky mája a nič, tak som tam zavolala, že čo sa deje a až vtedy mi milosťpani povedala,že tam mám malú chybu, ktorú ona nemôže chudera prepísať, prejsť bielitkom a tak som sa ja musela trepať 35 km na daňový úrad kvôli tomu...tak asi tak to v našom štáte chodí

jaron
29. apr 2016

@miruskaciesarova asi je to zase len o ľuďoch, ja keď som raz podal daňové priznanie ako SZČO, onedlho ma volala pani, aby som si prišiel opraviť jednu chybu, avšak v prospech mňa. Čiže mi chcela pomôcť, aby som zbytočne neprišiel o niečo. Kiežby takýchto ľudí bolo viac.

jahu348
29. apr 2016

@jaron dovod???Vraj ponizena dan- co ja nechapem

jahu348
29. apr 2016

@miruskaciesarova no to je sila...ale nechapem preco poslali papier ked peniaze su na ucte 🙂

frida88
3. máj 2016

Tu je dalo ticho 😂

naja1612
6. máj 2016

Prosím dostal niekto daňoví bonus postovou poukázkou okres senice a okolie dakujem

veronika2509
10. máj 2016

Zdravim,chcem sa opytat vsetkych cakajúcich a zrejme uz dočkanych ohladom bonusu,do dnesneho dna stale nic.najde sa este niekto?

solnicka30
10. máj 2016

Este ani my sme nedostali manzel to bude mat az vo vyplate 17maja tak sa uz neviem dockat

11paris77
4. okt 2016

poradite mi,ako to je v prípade že otec dieťaťa s kt.nežijem ani ja ani dieťa,neboli sme manželia bez mojej znalosti poberá daň.bonus na dieťa s ktorým nežije v spoločnej domacnosti,ako sa dostať k týmto peniazom,kde sa ohlásiť.dá sa podať trest,oznam.že sa neopravnene obohatil ?

vsicka036
4. okt 2016

@11paris77 Ak ty nepracuješ, tie peniaze nedostaneš. Ale min. by som sa išla opýtať na DÚ, že z akého dôvodu to vyplatili. A nenechala sa odbiť, min. žiadať vedúcu o vysvetlenie. A potom trestné oznámenie, policajti by mali vedieť poradiť.

11paris77
4. okt 2016

p
@vsicka036 prosím ťa môžem písomne požiadať zamestnavatela ex partnera o potvrdenie o vyplacaní daň.bonusu.má právo mi poskytnuť mi info,potrebujem to k pojednavaniu o výživne.a čo sa týka polície,pani vyšetrovateľka ma vysmiala,že to nie je možné,a pritom je tu zakon o neoprávnenom obohatení.neskutočne dakujem

vsicka036
4. okt 2016

@11paris77 toto ti neviem povedať s tým zamestnávateľomq. Ako že ťa vysmiala? Však to je okrádanie štátu, keď sa neoprávnene vyplatí daňový bonus. Dala by som na DÚ podnet na kontrolu, aby mu to preverili.

jaron
5. okt 2016

@11paris77 na daňovom priznaní je:
"Údaje o vyživovaných deťoch žijúcich s daňovníkom v domácnosti na uplatnenie daňového bonusu..."
Ak s deťmi nežije, tak je to jednoznačne uvedenie nesprávnych údajov, čiže podvod. A mal by byť aj pomerne ľahko dokázateľný.

vsicka036
5. okt 2016

Určite sa dá podať aj trestné oznámenie. Boli prípady, že sa zistilo, že niekto si vyrábal potvrdenia od zamestnávateľa na rôzne mená a adresy, ktoré neexistovali, vyplácali sa bonusy a preplatky na ten istý účet. Viem, že sa to podávalo na polícii, keď sa na to prišlo.

majusqa77
5. okt 2016

@11paris77 ja ako zamestnavatel by som ti take potvrdenie nedala. ochrana osobnych udajov...

anina3
28. okt 2016

chcem sa opytat, manzel nastupuje do noveho zamestnania, chceme si uplatnit danovy bonus na dve deticky. ako postupovat? ako to mate vy, mesacne, ci raz do roka? ako je to lepsie? dakujem pekne

solnicka30
28. okt 2016

My sme si to dali raz rocne .Manzel zaniesol do prace rodne listy deti ale mali sme to ne,ale to sme vobec nepocitili pri vyplate.A ked mu to vyplatia raz rocne tak to je druha vyplata

borocka
29. nov 2016

Dobrý deň, ahojte,
chcela by som sa opýtať:
Tento rok som bola 5 mesiacov PN, zvyšných 7 chodím do práce a dostávam bonus na dve deti. Ako sa tá PN prejaví na mojom daňovom zúčtovaní?
V roku 2015 som totiž pracovala len 8 mesiacov (návrat po materskej), a celkovo mi vrátili skoro 400€ na daniach. potešilo. Môžem niečo podobné čakať aj za rok 2016?

A ešte jedna vec, trochu mimo témy,ale ak niekto vie.... v októbrovej páske mi vrátili preplatok zo zdravotného zúčtovania. cca 120€. To je tiež za rok 2015? čo sa tam zaratáva? odvádzal zamestnávateľ viac? alebo ako to je?

ďakujem

majusqa77
29. nov 2016

@borocka mozes ocakavat preplatok aj teraz. plus co si bola na PN si nedostala bonus na deti, ten ti dorataju tiez.
preplatok z RZZP je z roku 2015. skor si tam asi ziskala narok na ulavu, pripadne ano - mala si zaplatene viac

evittam
29. nov 2016

@borocka Pokiaľ zarobíš za tých 7 mesiacov viac ako je minimum pre nárok na daňový bonus, tak ti vlastne pri ročnom zúčtovaní ten daňový bonus za tých 5 mesiacov vyplatia+určite ti vrátia nejakú daň - nemôžem ti povedať koľko, nakoľko neviem koľko máš hrubú mzdu a celkový príjem za r.2016. Čo sa týka ZP - tam si ZP počíta ročné zúčtovanie sama - ak ti vyšiel preplatok tak ti ho vrátili - hotovo. Zamestnávateľ neodvádza viac za mesiac - za teba 4% z HM a za zamestnávateľa 10% z HM, ale ak si pracovala menej berú do úvahy zárobok za rok a koľko si mala odviesť na zdravotnom poistení a koľko bolo odvedené - zvyšok je buď preplatok alebo nedoplatok. A súhlasím s @majusqa77

majusqa77
29. nov 2016

@evittam predpokladajme, ze minimalnu mzdu ma, takze ten danovy by jej mal vyjst :P

borocka
29. nov 2016

@majusqa77

@evittam Ďakujem,
a viete tú zdravotku na základe čoho počíta preplatky? ja som myslela,že to sa platí fix, 60,06 € tak ako to majú szčo a spol. Zaratávajú sa tam trebárs lieky, vyšetrenia, pobyt v nemocnici? lebo tento rok som bola dosť nákladná, tak aby tam nebol ešte nejaký nepríjemný nedoplatok.

majusqa77
29. nov 2016

@borocka nie, nie, nie a nie. to je len cisto o odvodoch z prijmu. je tam v podstate asi len moznost, ze mas nizke prijmy a celorocne si (koli materskej) mala narok aj na odpocitatelnu polozku

borocka
29. nov 2016

@majusqa77 super, ďakujem

evittam
29. nov 2016

@borocka Tak ako ti napísala @majusqa77 - a tých 60,06 Eur - to je minimum pre SZČO a samoplatcov. A to bolo pre r.2015.
Ty ak máš napríklad hrubú mzdu 500Eur - tak zamestnávateľ platí 10% a ty 4%, ktoré sa ti strhávajú zo mzdy.

susan012
26. feb 2017

Chcem sa spytat či si môžem napisať svoje čislo účtu do manželovho daňoveho priznania na daňovy bonus.