icon

Daňový úrad a vyplácanie daňového bonusu

kaingrid
18. apr 2012

Caute maminy. Dostali ste uz niekto z DU peniaze? Viem,ze maju na vypl.cas do konca maja,len ma zaujima ci uz sa to rozbehlo. Dakujem za info.

moniikka
23. apr 2018

@majusqa77 ja viem ze nerozhoduje.Ide toto čisto náhodne.Dátum podania som napísala len tak pre info

zsuvicska
23. apr 2018

Maju nato cas do 10.maja. Ale dufam ze uz tento tyzden nabehne😀

zsuvicska
23. apr 2018

Ja neviem ci je to pravda ale uctovnicka tak vravela manzelovi ze to ide podla abecedy.

evittam
23. apr 2018

@zsuvicska Nie, nie je. A cas maju tento rok do 13.5.

zsuvicska
23. apr 2018

@evittam a mozem opytat ze skade to vies ze nieje pravda?

evittam
23. apr 2018

@zsuvicska No proste je to tak. Hotovo. Abeceda s vyplacanim nema nič spoločné.😉 Najskôr vyplácaju Ackove DP, potom SZCO a nakoniec právnické osoby. Maju cas do 13.5., ako som uz napisala.

zsuvicska
23. apr 2018

No podla mna je to pravda a hotovo. Lebo ta pani uctovnicka viac ako 15rokov tam pracovala.

zsuvicska
23. apr 2018

Ale ako vidim ti vsetko lepsie vies. Ako vypisujes na kazdej stranke.

ruzulka
23. apr 2018

dievcata manzel mat mat tiez preplatok a uctovnicka mu napisala toot,prosim vas co to znamena? lebo ona,ze mu peniaze nevratia Dobrý deň,
každý mesiac platíte preddavky na daň zo závislej činnosti - daň z Vašej mzdy. Od apríla sa tieto preddavky nebudú platiť a daňový úrad si ich bude započítať v bonusom za deti

evittam
23. apr 2018

@zsuvicska No tak ju pozdravuj. Ja som ekonom, účtovník uz 20rokov. A prepac, to ze niekto pracoval na DU nic neznamená. Bohužiaľ. Vlastne skusenosti. A nielen moje.
Btw.roky dostava sused na Z skor ako my - na C?! Takze "urcite to bude podla abecedy".😁😉

evittam
23. apr 2018

@zsuvicska Nie lepsie. Ale co viem tak viem. A poradim. Vela zien je mi tu na MK vdacnych. Cize sa drz rady svojej účtovníčky a neotravuj.

evittam
23. apr 2018

@ruzulka To je co za sprostosť? Je zamestnanec?

ruzulka
23. apr 2018

@evittam manzel ma s.r.o a je tam hned aj zamestnany

evittam
23. apr 2018

@ruzulka Tak pokial je zamestnanec tak plati kazdy mesiac dan-z toho v RZ vychadza malo - su to centy, a pokial berie DB mesacne tak to iste. Jedine by mu mali co vratit ak si uplatnoval NCZD na manzelku. O RZ treba požiadať do 15.2., cize ak nepožiadal bol povinny si podat DP.

ruzulka
23. apr 2018

@evittam no ona nam napisala len email,ze preplatok mu vysiel na deti 513€ ale ze sa nevyplatia

evittam
23. apr 2018

@ruzulka A z akého dôvodu?!

ruzulka
23. apr 2018

@evittam tak napisala len toto a to predtým a viac nevieme,uz som premyslala,ze si zavolam na danovy urad Zdravím Vás,
vyšiel Vám preplatok za deti 513 eur ale od apríla sa nebudú platiť preddavky na daň - daň.úrad si to započíta, nevrátia nám peniaze naspäť.

pekný deň

evittam
23. apr 2018

@ruzulka Nejak nerozumiem preco nebude platit preddavky na dan za zamestnanca, DB mu mal byt vrateny.
Zmenilo sa nieco? Nema zamestnancov, ani on uz nie je zamestnanec? Ale aj v tomto pripade ma zamestnavatel žiadať o vrátku DU ked nema od coho odpocitat DB alebo daňový preplatok.
@majusqa77 - cele divne...🤔

ruzulka
23. apr 2018

@evittam no vidis to ani mi tomu nechapeme,manzel je momentalne v zhranici tak ked pride domov pojde sa na DU opytat. dakujem ti aj tak posielam srdiecko

evittam
23. apr 2018

@ruzulka Dakujem. A za malo. Tazko lepšie poradiť ked nepoznam podrobnosti.😉

wewulka333
24. apr 2018

@moniikka tak oto ide že ja som dala na poukašku:( a už sa to vobec rozbehlo?

moniikka
24. apr 2018

@wewulka333 áno,niektori dostali už pred 2.tyzdnami

zobaka
24. apr 2018

nerozbehlo...ani dnes nic...skoda, budem musiet siahnut do rezervy, lebo som s nimi ratala, na teno týžden potrebujem

zsuvicska
24. apr 2018

Mozno ze do piatku este nabehne😀

zobaka
24. apr 2018

@zsuvicska mozno 🙂 vzdy prislo v mesiaci april, asi tento rok maju jarnu unavu, tak im to trva na danovom dlhsie :D tam sa asi neda zavolat, ze...to by ich otravovalo vela ludi :D

zsuvicska
24. apr 2018

Nam rok 2017 a aj 2016 prislo presne 26.ho na ucet. Uvidime😀

moniikka
24. apr 2018

@zobaka cez telefón sa to bohužiaľ nedá.Musíte ísť osobne s OP,iba tak vám povedia

moniikka
24. apr 2018

@zsuvicska my sme tiež zvedaví.Nám v 2016 prišlo 4.5.,v roku 2017 prišli 27.4..Ktovie kedy prídu tento rok

susu29
24. apr 2018

Manzel je SZCO uz par rokov.. prve roky mu chodil bonus az v maji, minuly rok 26.4. a tento rok dnes.. naozaj to nie je podla nicoho rozdelene, zamestnanci na DU dostanu kazdy hromadu na stol a denne spracuju cca. 50 priznani.
Mam pocit, ze cim neskor podane, tym vyssie v kope 😆😂😙

2kocka7
24. apr 2018

nám v piatok nabehli 🙂