Daňový úrad a vyplácanie daňového bonusu
Caute maminy. Dostali ste uz niekto z DU peniaze? Viem,ze maju na vypl.cas do konca maja,len ma zaujima ci uz sa to rozbehlo. Dakujem za info.
Ahojte, chcem sa opýtať, či sa daňový preplatok a daňový bonus vyplácajú spolu a naraz? Pretože som si myslela, že áno.. Ale dnes mi prišli na účet len peniaze z preplatku a daňový bonus nič 😠 Viete mi niekto poradiť? Vopred ďakujem.. 😀
@kaingrid nam uz v aprilovej vyplate
Prosim vas, vie mi niekto poradit? Od 1.6. som nastupila po rodicovskej dovolenke do noveho zamestnania. Nechcem aby si moj manzel uplatnoval danovy bonus, chcem ho poberat ja. Musim mat najprv odpracovane nejake mesiace v novej praci alebo si to mozem uplatnovat od 1.6.? On suhlasi aby to preslo na mna ale tvrdi ze az po pol roku je to mozne. Ako to vlastne je?
je tu okrem mňa ešte niekto, komu tiež doteraz neprišiel daňový bonus??? 😠
uplatnuje si ho manžel cez danové priznanie, je živnostník
tak, záhada vyriešená. Dnes som bola na danovom a zistili sme, že peniaze odoslali už 7.5.ale na iné číslo. Teda na naše číslo ale do inej banky, ekonomka urobila chybu a dala koncovku VUB-ky. Takže peniaze sa im vrátili spat. Tak teraz dúfam,že dojdu aspon do konca týždna. 😖
Ahojte, neviete kolko dni musim mesacne odrobit, aby som mala za dany mesiac narok na danovy bonus? Dnes mi prisla vyplatna paska, odrobila som 4,5 dna plus 1,5 dna dovolenka a potom som musela ist na PN,ktora trvala do konca mesiaca. Danovy bonus som nedostala. Nakolko som tehotna a budem na PN asi do nastupu na matersku, da sa potom spatne uplatnit v r.2016, pri rocnom zuctovani? Vdaka
My sme mali odklad do konca juna podanie, neviete mi poradiť dokedy vyplacaju,resp.kedy nam vyplatia daňovy bonus ? dakujem
Ďakujem pekne,dufam,že aj skorej by mohli 😉
Viete prosím niekto poradiť aj mne? Zamestnávateľ odo mňa chce, aby som vyplnila VYHLÁSENIE na uplatnenie nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka a daňového bonusu... Ja však nechcem mesačné vyplácanie, ja si dávam robiť DP sama každoročne. Bojím sa totiž toho, že by mi to nepreplatil, výplatu mám na ruku, 380 eur. Ani o cent viac... Viete niekto, prečo ma do toho núti, o čo mu ide? Ďakujem
Majuska, skúšam, čo ak niekto má skúsenosť ako ja :( ja som z toho úplne chorá už, môžem správu? objasnim to celé...
@zsuzsika1 Ahoj, ide mu o to aby ti nemusel strhávať daň a následne ju odvádzať Daňovému úradu, to je všetko. Lebo ak podpíšeš Vyhlásenie, tak vlastne žiadnu daň platiť nebudeš a mesačne ešte dostaneš DB. Veď ak to nechceš, nútiť ťa nemôže-vyhlásenie mu vypíš, ale s tým, že nezačiarkneš, že uplatňuješ nezdaniteľnú časť a ani nežiadaš o DB na dieťa. Potom ale rátaj s tým, že aj výplata bude menšia, nakoľko ti ju bude zdaňovať a nedostaneš DB.
druhe kolo vyplacania je kedy??ked sa to v prvom nestihlo?

@susanne6 Daňový preplatok je "defacto" oboje 😉 🙂