icon

Daroval by niekto?

laura2410
Včera o 21:20

Pekny vecer prajem
Volam sa Gabika mam 37 rokov a žijem s mojimi srdiečkami detmi sama v malom domčeku na dedine.
Deti su Laurika ma 12 rokov a syncek Kristian ma 10 rokov.
Deti milujem nadovšetko.
Naš príjem sú rodinné pridavky, moja vyplata (pracujem na 4h), ako ktorý mesiac no vo väčšine je to cca 500eur po zaplatení nájmu a cestovne náklady do školy detom mi zostáva žalostne malo na živobytie. V podstate to je iba výživné 😓
Preto som sa chcela opytat ze ci by som tu nenasla pomoc pre deti s oblečením, niečo pekne pre slečnu ktorú mi uz zrejme aj trosku chytá puberta 😁😁.
Veľkosť 158 164, obuv 39 40. pre Kristianka by mi pomohli nohavice 140 146 a obuv 38.
A ak by to nebolo odvážne alebo na zablokovanie užívania modrého koníka, tak ak by vedel aj niekto prosím pomost s trvacnymi potravinami 🙏🙏🙏. Vopred veľmi pekne chcem poďakovať.

Strana
z2
laura2410
autor
Včera o 22:28
@lucia0211

@laura2410 prečo pracuješ len 4 hodiny??Lahke je pýtať a čakať kto mi čo dá zadarmo !!!

@lucia0211... Operovali mi ľavú nohu, zial ano po ceste domov má na prechode pre chodcov zobralo auto, šťastie ze som to prežila, ale mala som dolamanu nohu na 3 miestach, plus ešte komplikovane 2 operácie po sebe koly zlcniku,. 1,5 roka som bola bez prace,. Dlhý na rezie (to spláca v poplatkoch za bývanie) 1.9.2025 ma aj odpojili od elektriny

anonym_b256ae
Včera o 22:38

V niektorych mestach su tzv. obchody bez penazi, kde prides a vyberies si zdarma co chces, nielen oblecenie. Skus sa informovat niekde v okoli. Alebo aj tu v bazare vela ludi ponuka veci zdarma, pozerala si to? A sice si sa nepytala, ale do buducna to takto dalej nepojde a budes sa musiet zamestnat normalne, nie na 4 hodiny…aby ste sa nedostali do este vacsich problemov.

sissy27
Včera o 22:41

@laura2410 s vecami pomoct neviem, ale ak zo zdravotnych dovodov nemozes pracovat, tak co ciastocny invalidny dochodok?
150€ vyzivne na dve deti je v dnesnej dobe zalostne malo - skusila si riesit zvysenie?
Pracu mas 4 hod denne, takze volneho casu mas dost, co keby si skusila ponuknut pomoc v domacnosti alebo na zahrade v ramci svojich moznosti? Pripadne upratovanie bytoviek? Je to ovela sympatickejsie ako len pytat.
Zvaz aj zmenu prace - ak dokazu pracovat ludia na voziku, nevidiaci, bez koncatin na plny uvazok, tak vwrim, ze sa uplatnis aj ty.
S oblecenim ci potravinami by ti vedela pomoct aj napr. odevna banka alebo nejaka katolicka charita.
Drzim palce, aby si nasla zmysluplne riesenie, lebo zit len z toho, co ti daju druhi, nie je dlhodobo udrzatelne a je to velmi kratkozrake “riesenie”, o dva mesiace budes pytat znova 🤷‍♀️

anonym_8eddb6
Včera o 22:43

autorka, ešte číslo účtu napíš. možno niekto pošle aj e.

anonym_0629b3
Včera o 22:45
@anonym_8a7be8

Žijem z invalidného dôchodku 157 eur mesačne a nikdy v živote by som sa neznížila k takémuto žobraniu.

Nepocitaj sa ku deťom.Prosi o veci pre deti nie pre seba .Keby môžem pomôžem .To je najlepšie keď chudobný poviem to takto slušne si ide brať do úst niekoho podobného

anonym_95548d
Včera o 22:56
@anonym_8a7be8

@anonym_717eac Áno, platím z toho bývanie, stravu, všetko a napriek tomu nežobrem.

@anonym_8a7be8 podla mna klames. To je pod hmotnou nudzou, urcite by si to riesila.

Neverim ze sa da 157 da platit byvanie, strava, internet…opomeniem fakt ze autorka diskusie ma dve deti.

anonym_2839bf
Včera o 23:04
@beata_k

@anonym_388a1c Ako povies..

@beata_k s vecami pomôcť nevieš, ale trvanlivé potraviny, ktoré pýta kúpiť a poslať môžeš, či chceš byť len zaujímavá a kopať do iných? Je normalne sa pýtať na viac info, keď niekto niečo pýta. Dnes je milion podvodnikov, ked vieš viac info, vieš si niečo o danej osobe aj overit. Tiež nemusíš zbytočne komentovať, keď nechceš pomôcť.

zobaka
Včera o 23:08

mam damske veci S/M, kozmetiku

huxy
Včera o 23:10
@anonym_2839bf

@beata_k s vecami pomôcť nevieš, ale trvanlivé potraviny, ktoré pýta kúpiť a poslať môžeš, či chceš byť len zaujímavá a kopať do iných? Je normalne sa pýtať na viac info, keď niekto niečo pýta. Dnes je milion podvodnikov, ked vieš viac info, vieš si niečo o danej osobe aj overit. Tiež nemusíš zbytočne komentovať, keď nechceš pomôcť.

@anonym_2839bf presne tak. Ja som pomohla jednej, tiež pýtala pre deti. Sama mám málo, som samoživiteľka s dieťaťom, ale v dobrej viere som chcela pomôcť. Zobrala som nám. A pani ma oklamala, pýtala stále viac, potom bolo už aj jedno, akej veľkosti oblečenie, obuv. Hrala na city, že ju opustil muž (čo som zistila že nebola pravda), ze má choré dieťa. Treba si veci preveriť, lebo dnes je podvodníkov strašne veľa a na každom rohu.

anonym_2839bf
Včera o 23:12

Zarobíš 500€, 150€ máš výživné , plus prídavky na deti cca 120€ to je spolu 770€. Moja svokra ma ďaleko nižší dôchodok, žije sama vo veľkom dome, kupuje drahé naštiepané drevo a vijde v pohode.
Začo v dome platíš nájom 500€?
Nájdi sa lacnejšie bývanie, podaj na zvýšenie výživného, požiadaj o pomoc mesto, katolícku charitu ( u nás majú plné sklady oblečenia, potravín- pomáhajú slobodnym matkam, zťp...) a keď nemôžeš pracovať pre zdr.stav , tak si vybav invalidný dôchodok.

anonym_2839bf
Včera o 23:14
@huxy

@anonym_2839bf presne tak. Ja som pomohla jednej, tiež pýtala pre deti. Sama mám málo, som samoživiteľka s dieťaťom, ale v dobrej viere som chcela pomôcť. Zobrala som nám. A pani ma oklamala, pýtala stále viac, potom bolo už aj jedno, akej veľkosti oblečenie, obuv. Hrala na city, že ju opustil muž (čo som zistila že nebola pravda), ze má choré dieťa. Treba si veci preveriť, lebo dnes je podvodníkov strašne veľa a na každom rohu.

@huxy mám takú istú skúsenosť, pani prosila veci, plakala, hrala na city. Potom veci predávala na nete a peniaze s mužom prepila a prefajčila.

betulinka1
Včera o 23:18

@laura2410 odkial si? Kludne ti darujem nejake oblecenie pre syna. A pre buducnost skus OZ minibodka https://www.minibodka.sk/. Pomahaju detom, ak su rodicia v zlej situaci. Zavolaj tam, popros o radu o pomoct.

anonym_abaf68
Včera o 23:20
@anonym_2839bf

Zarobíš 500€, 150€ máš výživné , plus prídavky na deti cca 120€ to je spolu 770€. Moja svokra ma ďaleko nižší dôchodok, žije sama vo veľkom dome, kupuje drahé naštiepané drevo a vijde v pohode.
Nájdi sa lacnejšie bývanie, podaj na zvýšenie výživného, požiadaj o pomoc mesto, katolícku charitu ( u nás majú plné sklady oblečenia, potravín- pomáhajú slobodnym matkam, zťp...) a keď nemôžeš pracovať pre zdr.stav , tak si vybav invalidný dôchodok.

@anonym_2839bf Asi tak. Tu to treba radikalne riesit, nejake handry pre deti a 2 kg cestovin to tu z biedy nevytrhne. Byvat v dedine v nejakom dome (tipnem si, ze asi nie v dobrom stave) a minut na kurenie a cestovne do mesta xy € nie je v tomto pripade idealne. Invalidny dochodok uz mala vybavovat davno. Takto to dlhodobo nepojde- ak je to realny pribeh.

betulinka1
Včera o 23:26
@anonym_2839bf

@anonym_2839bf prepac ale ty si v poriadku?! Porovnávať nejaku babku a jej prijem s autorkou co živí 3 osoby 🙈🙈🙈 okrem toho deti, co vazne nemozu jest chleba dookola, rastu, treba nove oblecenie a obuv. Nechapem kde sa stratila ľudskosť. Kto jej bude chciet poslat, tak posle. No ako sa uz len priživi s tym, ze jej niekto posle par kusov oblecenia. Ked ich aj preda, no a co….

anonym_fc5ea8
Včera o 23:49

@laura2410 ja týmto témam neverím. A okrem iného.nemas nárok na id? Keď si bola rok a pol bez roboty tak tipujem že si bola na PN? Tak invalidný si neskúšala?

anonym_5c78f4
Dnes o 04:38
@anonym_8a7be8

Žijem z invalidného dôchodku 157 eur mesačne a nikdy v živote by som sa neznížila k takémuto žobraniu.

@anonym_8a7be8 joj tlieskam;)

Strana
z2