Dávky pre trojčlennú rodinu

puchic
6. okt 2013

Ahojte, chcem sa opytat ci ste bola niektora v rovnakej situacii ako ja alebo mi viete poradit. S priatelom cakame babo, mne vznika narok iba na RP + pridavky na dieta, kedze som bola nezamestnana. Priatel je takisto nezamestnany a momentalne pobera davku v hmot. nudzi + aktivacny prispevok. Bola som sa informovat na prislusnom urade uz niekolko krat na co vsetko mi vznika narok a aky prispevok resp. vyska hmot. nudzi vychadza mojmu priatelovi. Pani ma sto krat odbila ze nemam narok na nic a ze nema cas kedze popija kavicku 😠 . No takze moja otazka znie co vsetko moze moj priatel poberat resp. kolko peniazkov bude dostavat on. Robotu si hlada no je to tazke 😒

alenah31
6. okt 2013

@puchic podla toho co pises, manzelia nie ste, keby pracoval mal by este naviac narok na danovy bonus na dieta, max. o co mozete este poziadat je prispevok na byvavie kde sa ale bude ziadat prijem vsetkych v byte-ak zijete s rodicmi musite zdokladovat aj ich prijem. Inak nebude priatel poberat nic navyse, bude stale dostavat to co predtym. Ty budes mat narok na RP+prispevok na dieta a dostanes ten jednorazovy prispevok pri narodeni dietata-nic viac.

anatalia77
6. okt 2013

@puchic viem,že nájst robotu je tažké,ale ja ti možem napísať,len tolko,že v súčasnosti prebieha nábor do trnavského kraja,napr.Peguet,alebo Samsung,cez agentúry.
Je to síce od ruky,ale býval by na ubytovni,a zarobil by aspon 450 eur,čo je vždy viac ako dákych 100 eur na dávkach.Kedže je na socialke,tak by mu preplácali aj cestu domov/do Lučenca v plnej výške/ po dobu ason pol roka.Ubytovanie a dopravu do zamestnania hradí zamestnávatel.
K socialnym dávkam už bolo všetko napísané.
Pani Vás neodbila,on na žiadne iné dávky nárok nemá,snád len príspevok na bývanie...

luna22
6. okt 2013

@puchic s 1 nezaopatreným dieťaťom predstavuje sumu 288,51 EUR mesačne toĺko musíš mat sama s dietatom. len v prvom rade musíš ma´t výživné na dieta.

nice202
6. okt 2013

@puchic v kosiciach faurecia zhana ludi a do priemyselneho parku kechnec. treba si zavolat do manpoweru

aristka
6. okt 2013

robota je, len treba vycestovať aj ďaleko ..lebo z tohto nevyžijete....