icon

Dcéru mi nevzali do škôlky - ,ám náro na podporu po rodičovskej?

stankaizak
17. jún 2019

Prosím vás dievčatá nemáte niekto skúsenosti s poberanim podpory po rodičovskej? Totižto dcéru mi nevzali do škôlky stále som zamestnaná ale musím dať výpoveď a teda ostanem bez peňazí bude mi plynúť dvojmesacna výpovedná lehota no a otázka znie ako dosiahnuť aby som mala co najvyššiu možnú podporu a nie len 150€ na mesiac? Keby bola aspoň ako rodičovská. Je dobré vyčerpať so dovolenku? Co ak mi
ju bude chcieť zamestnávateľ preplatiť z čoho mi vypocuraju nárok na podporu? Ten mam nato som sa pýtala ale nepovedia ako dosiahnuť lepšiu sumu ako to minimum. Ze to nesmú ďakujem za rady

Strana
z2
evittam
4. jan 2020

@bublinka1426 Lekarke povedz ze ta boli chrbtica. Najlepsia diagnoza, nema ako prist na to ze nie.😉
A ak mozes kľudne PN potiahni aj dlhšie a potom podpora.

bublinka1426
4. jan 2020

@evittam realne mam zdravotne problem 2. mozem dat vypoved ( ak sa bude jednat o vypoved nie na dohodu ale s plynutim 2 mesiacov) uz pocas trvania RD ze? neni lepsie rovno takto - priklad. konci mi 20.9 a nastup 21.9 . bez toho aby som bola na PN kedy odporcuas dat vypoved ? dakujem

bublinka1426
4. jan 2020

@evittam pardon co tak pripad 20.9 mi konci RD a 21.9 nastup do prace. pisem jak madar

evittam
4. jan 2020

@bublinka1426 PN od 24.9.pri vypovedi.
Pri dohode-dohoda o skonceni PP k 22.9., oznámenie o ukončení RD k 20.9., nástup 21.9.

evittam
4. jan 2020

@bublinka1426 Veď som ti to jasne napísala kedy dať výpoveď! Čítas co pisem?
Bez PN vycerpes celu dovolenku, žiadna max.podpora. Rady si dostala. Zariad sa ako chces. Len tu potom nepis ako ti to nevyšlo...

evittam
4. jan 2020

@bublinka1426 A naposledy-vypoved dohodou neexistuje.

bublinka1426
4. jan 2020

@evittam jasne dakujem a moj spracu zmaz pls co som poslala. dakujem, za rady pekny den ( odv=biehla som k dietatu preto som to letmo preletela prepac) pekny den zelam

evittam
4. jan 2020

@bublinka1426 V pohode. 😉

bublinka1426
4. jan 2020

@evittam dakujem za pochopenie

marka13
4. jan 2020

@evittam Vo firme kde pracujem, vela zien po skonceni RD ide na skrateny uvazok kvoli pracovnej dobe do vecera... Tak ma len varovali, ze ak by to bol aj moj plan a nastupila by som hned po RD do prace ale napr len na polovicny uvazok, pocet dni nevycerpanej dovolenky by mi sice ostal, no pri cerpani by mi ju platili uz len polovicu...napr 4hodinova denna prac doba, tak den zaplatenej dovce len 4 hodinovy hoci som dovcu nadobudla pri 8 hod prac dobe.... Nejako takto mi to po lopate vysvetlili. Kedze moj plan bol nastupit po RD prave na skratenu dobu, v podstate by som na tej dovci nieco tratila...teda ak to spravne chapem. Problem je, ze po xy rokoch, prave v sk roku 2019/20 v nasej dedinskej skolke nebudu brat " druhu varku" deti co maju 3 roky od januara do leta 2020....takze sa mi plan zosypal a som teraz so syncekom ostala vysiet do septembra 2020. A je mozne ze ani na ten skrateny nebudem moct nastupit...

Pls, ak by zamestnavatel nesuhlasil s tym nastupom na 1-2 dni do prace, co sa vlastne berie ako moj VZ na vypocet podpory? Moja mzda pred nastupom na 2 materske/ RD ( mala som "retazovy porod") , prijem z tej cerpanej dovce medzi druhou MD / RD...alebo nejaky minimalny zaklad ? Vzorec na vypocet mam, len teda neviem aku sumu tam dosadit....
Datumy MD/ dovolenky/RD mam vyssie v prispevku rozpisane...

evittam
4. jan 2020

@marka13 Predpokladany prijem.

marka13
4. jan 2020

@evittam Dakujem🙂

tereza315
1. mar 2021

Chcem sa spýtať, či ešte stále platí pre najvyššiu podporu to, že ba ma zamestnávateľ zamestnal na 1-2dni a potom by sme ukončili pracovný pomer. Ďakujem pekne za odpoveď

Strana
z2