Debet na účte
ahojte vo februari som si objednala tenisky a zaplatila, dnes sa pozeram na ucte george ze som v debete 50€ a platka sa mi stiahla za toe tenisky az teraz, ako to je mozne teraz musim doplacat a ako je mozne ze som v debete ved ja debet ani povoleny nemam pokial viem. Som nastvana jak pes
Určite by som sa vyhla stránkam kde k nákupu musíš zadávať údaje z karty. Stránka zneužila tvoju kartu a berie si peniaze. A bude brat pokiaľ ma komplet údaje z tvojej karty. Určite by som hneď zavolala do banky a blokla kartu 🤦♀️. Lebo dnes ti odíde ešte viac peňazí 🤪🤣🤣
@noroaja zasa to netreba prehanat, platim kartou na internete uplne bezne, pokial ide o overeneho obchodnika a nie nejake pofiderne stranky, tak sa nic nestane, skor sa stala situacia, ktoru som popisovala v komentari vyssie ale kedze autorka nam nenapisala, ci ma platbu zuctovanu 2x alebo iba 1x nevieme 🤷♀️ a ak ju ma 2x asi by uz bolo vhodne volat do tej banky, zeby jej kartu zablokovali a nie riesit to uz druhy den tu
@noroaja čo ti je na tom smiešne ? toto čo si napisala je uplne prekrutenie mimochodom a dosť z cesty.
@noroaja sú banky, ktoré ti vygenerujú na nákup virtuálnu kartu a dá sa ňou platiť len ten jedenkrát. Za mňa super a používam len to.
Za ďalšie platba sa považuje za uhradenú, až keď je odpísaná z účtu. Ak autorka má notifikácie nastavené, tak jej žiadna vtedy nedošla. Ak nemá, tak raz mesačne si hádam účet kontroluje a videla by, že k odpísaniu platby nedošlo.vychadzam z toho, že platba bola stiahnutá z účtu len raz.
Pravdepodobne si zaplatila kartou a peniaze odisli . Do nedovoleného prečerpanie. Je to normálne, obchodníkovi zaplatiť musia. Platby z karty sa zuctovavsju dlhšie, plus často si stiahnu platbu az pri odosielaní tovaru. Treba si to proste strážiť. Nenarobis s tým.nic. toto nebude povolené prečerpanie, v banke ti teda podľa všetkého aj tak nepomôžu. Ale teda nech ti to vysvetlia lebo mesiac+ je naozaj vela
@milos81 to muselo byt veľmi dávno, lebo takto to určite nefunguje 🙂)
Tak teraz nechcem aby to vyznelo zle... Ale podľa popisu situácie, si na rodičaku a teraz si zhrozena ze musíš dorovnať 50eurovy debet. Zrejme teda nebude na účte toľko peňazí, že by si v tom strácala prehľad. Tak ma ako prvé napadlo, že to si si celé dva mesiace nevšimla že tam máš "o 50eur viac" resp že peniaze neboli stiahnuté?? Ja toho platím veľa, ale priebežne si kontrolujem prijaté a odoslané platby, najmä keď toho nakupujem viac online,to po nákupe ak mi nepríde notifikácia o uhradení kontrolujem v IB či mi platbu stiahlo... Takže teraz nemusíš byť vytočená, prídeš do banky, dorovnaš debet, a ak ho máš tak si ho dáš zablokovať a vybavené. Podľa mna ti to ale len neskôr stiahli, hoci nechápem že o toľko neskôr.. A ked si mala na účte 0 tak ťa hodilo do mínusu,lebo obchodníkovi peniaze jednoducho muselo prísť.
Pre mňa je to finančná negramotnost, ked ta prekvapí nejaká 50 eurova platba zuctovana neskôr. To bežne chodíš na doraz s peniazmi? A ešte sa rozčuľuje na banku, že ti povolila debet?

@luccija bolo to objednane na original adidas stranke, a mala som peniaze na ucte vtedy ved tie tenisky by mi neprisli. ani by mi nepreslo cez kartu ked som zadavala udaje, no nic proste sa peniaze stiahli o 2 mesiace neskor.