icon

Depresia z cien nehnuteľností

25. dec 2021

Priznávam sa chytá ma depresia a bezmocnosť keď vidim ceny nehnuteľností a domov. Sme mladá rodina (22,25) s jedným dieťaťom. Žijeme u svokrovcov, kde mozme byt dokedy chceme no nie je to tu vobec dobre. Chceli by sme stihnúť odísť kym syn pojde do skoly. Priebežne pozerám ceny pozemkov, domov a bytov no je mi z toho do placu. Pod 200tisic nie je skoro vobec šanca. Odkiaľ ma preboha človek nabrať take peniaze? (Jasne, hypotéka na ktorú ti treba 20 ci kolko % zo sumy - ale kde ich nabrat?) Ako je mozne že si môžu ľudia dovoliť tak hrozne drahé nehnuteľnosti? Ako ste na tom vy? Je mi z toho fakt strasne, pripada mi nemožné osamostatniť sa a neverím že sa jedného dňa dočkám :(

Strana
z5
weronika171717
26. dec 2021

Áno, je to neskutočne. A pôjdu tie ceny rapídne hore.

slovakboy
26. dec 2021

Nerozjímaj nad cenami. Venuj sa Vám urobte si plán ako si budete šetriť. My sme tak bývali v malom byte a šetrili sme aj na plienkach. Vtedy sa dalo ľudia sa tak nepretekali a neporovnávali svoje statky. Teraz ťa núti cely ten systém len míňať peniaze na veci ktoré nepotrebuješ. Treba deliť výdaje na spotrebu a investíciu. Šetrenie do bytu je investícia všetko ostane je spotreba. Vzdelanie je investícia kurzy atd. Vaši vam môžu veľa pomôcť tým že vam zaplatia kus tej spotreby ktorú v dome urobíte. Ale ušetrené nesmiete rozflákať na záľuby lebo lákadlá sú veľké. Neskôr si doprajete. Teraz sa tešte z detičiek a bývanie aj domov prídu. Prilryvajte sa len perinou na ktorú máte. Teraz človek dokáže aj kabelku kúpiť za cenu auta to je tá sloboda kapitalizmu. Raz dávno mi jeden Angličan povedal: “dôležité je sa v obchode naučiť veci nekupovať ako kupovať” my za socializmu kde ničoho nebolo sme po revolúcii hrozne míňali na hlúposti lebo sme sa báli že nebudú.

babulkomale
26. dec 2021

@aylinn setrit je pri tejto inflacii vcelku nerozumne, kym budu setrit tak pojde ceny este vyssie. Smeruje to totiz k tomu ze casom si budu moct dovolit vlastne byvanie len skutocne bohati ludia. A platit podnajom, zit a este jednu vyplatu odkladat...to teda by ta jedna musela byt riadna.

dianaana
26. dec 2021

Najlepsie je sa stazovat a upadat do "depky" 🤦‍♀️🤦‍♀️
V kolkych bankach ste boli a kolko fin.poradcov ste navstivili?? Treba sa vzchopit, preverit moznosti a vzdy sa nieco da vymysliet, ak sa chce.

canany
27. dec 2021

@evica17 asi ste mali dost velku tu obyvacku. Ja mam v obyvacke aj pracovnu, som uz 2 roky na homeoffice aj jedalen. Kuchyna je tu pidi, nehovoriac, ze ta kupelna je tak pre jedneho cloveka. Ked sme to s ex kupovali, boli sme bezdetni, ale ako sa hovori clovek mieni, .... v spalni som usetrila miesto aj poschodovou postelou, skrine tam su a decka tam maju hracky, povodne to bolo myslene ako detska, ale deti hracky vzdy navlacia do obyvacky, nechcu sa tam hravat. Uz som z toho zufala. Pozeravam reality, nieco ma ohuri, idem riesit hypo a nedostanem nic ani len na garsonku kvoli detom ako samozivitelka a potom sa len rozplacem z tej bezmocnosti. Este k tomu tento byt je tmavy a studeny, ja som velmi zimomriva a mam rada slnko a svetlo a to ma uz nici uplne.

canany
27. dec 2021

@evica17 ale dakujem za radu, ja som uz riesila kadejake moznosti, presunut este kuchynu do obyvacky a tam spravit pidi spalnu. Kupit rozkladaci nabytok s postelou. Spat na sedacke, ked ju rozlozim, jeako za trest. Alepotom si uvedomim, zenechcem sem uz datanicent, chcem z tejto hladomorne odist prec.

natinka86
23. feb 2022

@leniel Prajem, nech sa darí. Veľmi rozumné riešenie.

williamska1
23. feb 2022

@canany hmmm tomu rozumiem a verím, že sa vám v tomto smere podarí sa niekam posunúť k lepšiemu

12mina12
30. aug 2022

@zuzanka.zuzu toto bola tak hnusná poznámka až mi je zle 🤮

zuzanka.zuzu
30. aug 2022

@12mina12 a berieš na to niečo?

12mina12
1. jan 2023

@zuzanka.zuzu tak ty si inde 🤣🤦🏼‍♀️

Strana
z5