icon

Depresie z cien

17. máj 2025

Vždy som bola žena ktora plánovala všetky výdajky, už 4-5 rokov mám domáce učtovnictvo a podstivo pisem všetky výdaje a prijmy. Ale ako zvládnuť dnešne ceny? Idem do obchodu, planujem nákup, pozerám letáky, mám papier čo mám kupiť a zaplatim za malý nákupný košik 40 -50 eur, nič extremne nekupujem. Prijem mám dobrý ako slobodná matka, aj hypotéku platim relativne nizku 250 eur, ale zakaždim z obchodu pridem naštvana, mám nervy že zase tie ceny išli hore. Ja už nechapem že bežni človek ako gazduje v dnešnej dobe, som frustrovaná, že robim čo je mojich silách a je to tažsie a tažsie.

Strana
z5
majka35
19. máj 2025
@goodidea

Rob to ako ja, nepozeraj na ceny :D

@goodidea nie každý si môže dovoliť nepozerať na ceny, bohužiaľ

katty123456
19. máj 2025
@michal711

@romino stačí sa mi pozrieť von z okna aké autá parkujú pre bytovkou.

@michal711 neviem aké u vás ale u nás staré oktavky feldy fordy a môj Picasso😉

adaluc338
19. máj 2025
@katty123456

@adaluc338 a ako robis deckam raňajky a desiaty?z týždeň starého chleba,?

@katty123456 nie. 1. Vzdy mam nieco malo aj na mraze. 2. Rada peciem ( nie rozky ani chlieb) 🙂. 3. Nemusime kazde rano mat iba chlieb alebo rozky 🤣

michal711
19. máj 2025
@katty123456

@michal711 neviem aké u vás ale u nás staré oktavky feldy fordy a môj Picasso😉

@katty123456 starú oktavku mám aj ja. Ale zas na druhú stranu nie každý má majetok v hodnote pol milióna eur v 31 rokov

tairyx
19. máj 2025
@romino

@paradajkova sa musim ospravedlnit, tu Basmati som sa uplne sekol. V tej rychlosti ja ze je rec o ryza Bask. Pardon. Takze v pripade Basmat .. tam neviem ci znova rastla cena aj za tento rok.

Konkretne tento Bask ... zvykol roky byvat v akcii 0.99, alebo 1.10 .. po viacmenej 1 razovom skoku (pred tymi 2 ci 3 rokmi ) pravidelne vidam 1.49.
Ak teda malo dojst k nejakym narastom cien aj za posledne mesiace, tak to zrejme tie sladke vody, sirupy atd.. co velmi nekupujem. Alebo ako som sa dozvedel, este "nie hocijake kavy" 🙂
Uznavam.
Proste veci co kupujem ja ... uz dlhu dobu vidim stabilizaciu (resp. nieco vedelo aj prijemne prekvapit, napr. maslo .. uz pravidelne kupujem za 2.2 .. v najhorsich casoch s prehladom zakazdym cez 3).
Dakujem za vecnu diskusiu, aj @hankab
Normalna prijemna vymena skusenosti, nazorov, pozorovani .. tak to ma byt.

@romino teraz si citam prispevky z predchadzajucej strany, ze ryza bask vidas za 1,49? To kde byvate a nakupujete? Ja ryzu kupujem bud tesco zltu 1.69 alebo v Lidli je zelena 1.58. Bask je vacsinou draha aj cez 2eura a uz ani ta kvalita nie je taka, ako byvala dakedy.

katty123456
19. máj 2025
@michal711

@katty123456 starú oktavku mám aj ja. Ale zas na druhú stranu nie každý má majetok v hodnote pol milióna eur v 31 rokov

@michal711 predpokladám že 500000 si zas nezarobil v 31r ako robotník ve sroubarne😉

romino
19. máj 2025
@tairyx

@romino teraz si citam prispevky z predchadzajucej strany, ze ryza bask vidas za 1,49? To kde byvate a nakupujete? Ja ryzu kupujem bud tesco zltu 1.69 alebo v Lidli je zelena 1.58. Bask je vacsinou draha aj cez 2eura a uz ani ta kvalita nie je taka, ako byvala dakedy.

@tairyx no Lidl a Kaufland. No ano, normalne stoji cez 2e. Ale uplne pravidelne nahodne tam vidavam v akcii za 1.49e. No tak vtedy kupim aj viac. To je cele. Nepokazi sa mi predsa v spajzi do tyzdna.
Do tesca som uz davno prestal chodit, .. samozrejme to boli len namotavky, to cele ich "zbierajte body a setrite". Po tom, ako som viac aj s tou ich akciou nakupil nakoniec drahsie ako u konkurencie .. som tam nacisto prestal chodit.

michal711
19. máj 2025
@katty123456

@michal711 predpokladám že 500000 si zas nezarobil v 31r ako robotník ve sroubarne😉

@katty123456 skoro ... 4 roky stavby v Rakúsku.

romino
19. máj 2025
@katty123456

@romino PS teba musia tie ck.dobre srat....konkurencia?alebo len závisť že niekto.ide k moru a ty nie?

@katty123456 Billu nikde ani nespominam.
Tajze moj argument s cest. kancelariami ...a ze Slovaci, nie mimozemstania im generuju rekordy ...vravis ze ten argument je nic, to len zavidim ze ini idu k moru ..? 🤯
No chapem ze ti to nepasuje do kramu ...ale predsa len, takto trapne sa to snazit zamiest pod koberec ... 🙂

renesance80
19. máj 2025
@tairyx

@roja01 no to určite áno, v Bratislave sú tie výdavky vyššie, hlavne teda doprava, ostatok neviem, ja mám byt v osobnom vlastníctve a platím 350e zálohy- voda, kúrenie, elektrina, plyn, ale určite ak má niekto 1200eur plat, 250 hypo a 350 by dal ešte na zálohy tak to je masaker.

@tairyx ja mam 1150 mzdu hypo 350., byvanie a poplatky ďalších 370 plus sporenie na stravu a vsetko ostatne mozem minut len okolo 300

katty123456
19. máj 2025
@romino

Tajze moj argument s cest. kancelariami ...a ze Slovaci, nie mimozemstania im generuju rekordy ...vravis ze ten argument je nic, to len zavidim ze ini idu k moru ..? 🤯
No chapem ze ti to nepasuje do kramu ...ale predsa len, takto trapne sa to snazit zamiest pod koberec ... 🙂

@romino ale čoby..len si to uz spomenula asi 150x v tejto aj inej diskusii..tebe to.pridc normálne? pod koberec min už druhú tému kde ťa vidím zametas ty názory iných na zdražovanie..načo si. vobec TY v takýchto témach keď sú klamstvom?

katty123456
19. máj 2025
@romino

@romino tak sa mi asi snívalo že si spomínala maslo a Billu .to už je druhý x čo si nepamätáš..začni so sebou čosi robiť lebo demencia sa blíži pomaly ale MUDr ju vedia podchytiť ..

romino
19. máj 2025
@katty123456

@romino tak sa mi asi snívalo že si spomínala maslo a Billu .to už je druhý x čo si nepamätáš..začni so sebou čosi robiť lebo demencia sa blíži pomaly ale MUDr ju vedia podchytiť ..

@katty123456 lenze ja tu reagujem na vyroky typu, ako dokonca vraj z dna na den rastu nadalej a nadalej ceny potravin.
Dovolil som si na to oponovat, ze ja uz nic takeho nevidim, po tom ako skokovo narastli ceny pred 1-2 rokmi.
T.j. netvrdim ze ceny nerastli 🙂
Ludia tu spominali sladke vody, sirupy, sladkosti, nobl kavy ... tam som priznal,
ze mohlo dojst aj teraz na Novy rok k dalsiemu zdrazeniu, kvoli dani z cukru ...to mohlo ujst mojej pozornosti, kedze neviem, to velmi nekupujem .
Ale:
1) pred mesiacmi, a nie ze su tie veci drahsie a drahsie kazdou navstevou potravin, t.j. "z dna na den"
2) priznajme si, nie su to prave tzv. zakladne ci typicke potraviny, kvoli ktorym by Slovaci teraz mali upadnut do depresie, ale budis.

Ano, prepac, vlastne teraz vidim ze to bola konkretne Billa co som sem vkopiroval , ako prvy vysledok googlenia. A teda ze Billa davala do akcie maslo pred dlhymi 8 rokmi na taku cenu, v akej cca kupujeme aj teraz v 2025.
Cize len cisto reakcia na ten pokus zdramatizovat, ako udajne aj to maslo hrozne zdrazelo, lebo ty mas informaciu ze stalo pred 3 rokmi 1.29 .

Zrejme to bude podobne ako s tym benzinom, demagogicky vytiahnut cenu ktora platila jedno kratucke obdobie, odignorovat ze roky pred - aj roky po - bola cena :
rovnaka,
alebo aj vyssia oproti dnesnej,
alebo voci platom aj vyznamnejsie vyssia.

katty123456
20. máj 2025
@romino

@katty123456 lenze ja tu reagujem na vyroky typu, ako dokonca vraj z dna na den rastu nadalej a nadalej ceny potravin.
Dovolil som si na to oponovat, ze ja uz nic takeho nevidim, po tom ako skokovo narastli ceny pred 1-2 rokmi.
Ludia tu spominali sladke vody, sirupy, sladkosti, nobl kavy ... tam som priznal,
ze mohlo dojst aj teraz na Novy rok k dalsiemu zdrazeniu, kvoli dani z cukru ...to mohlo ujst mojej pozornosti, kedze neviem, to velmi nekupujem .
Ale:
1) pred mesiacmi, a nie ze su tie veci drahsie a drahsie kazdou navstevou potravin, t.j. "z dna na den"
2) priznajme si, nie su to prave tzv. zakladne ci typicke potraviny, kvoli ktorym by Slovaci teraz mali upadnut do depresie, ale budis.

Ano, prepac, vlastne teraz vidim ze to bola konkretne Billa co som sem vkopiroval , ako prvy vysledok googlenia. A teda ze Billa davala do akcie maslo pred dlhymi 8 rokmi na taku cenu, v akej cca kupujeme aj teraz v 2025.
Cize len cisto reakcia na ten pokus zdramatizovat, ako udajne aj to maslo hrozne zdrazelo, lebo ty mas informaciu ze stalo pred 3 rokmi 1.29 .

Zrejme to bude podobne ako s tym benzinom, demagogicky vytiahnut cenu ktora platila jedno kratucke obdobie, odignorovat ze roky pred - aj roky po - bola cena :
rovnaka,

@romino rastú!ty nevieš ani koľko stojí káva či ryža!tu mám tendenciu uveriť že si fakt muž!typická žena nakupuje denne Max každý druhý deň a ako spotrebiteľ som citlivá na každý mierny nárast!darmo nas tu presviedčať a tlacis kaleráby o cestovkách a benzíne!ľudia ich nekupujú v januári krvi tomu že nevedia čo od dobroty ale preto že najlacnejší first!a preto že malokto sa zbalí zo dňa na deň ľudia musia aj planovať dovolenky vieš?robota decká školy atď!

katty123456
20. máj 2025
@romino

Ale:

rovnaka,

@romino a skús sa opýtať robosa či mu plat išiel tak skokovo hore ako zranica!zas operujes len úzkou skupinou ľudí..ale poradím ti akurát tu beží iná diskusia kde kvázi mamička plačka že majú 4500 spolu príjem a či jej štát da stovku na prvačku..tam máš asi 8str príspevkov koľko ludia majú mzdu priemerne..keď sa budeš nudiť prečítaj a skús popremýšľať pri najbližšom nákupe či sa ti páči pomer uvádzaný plat vrs zranica...možno ťa to bude nepríjemné šokovať koľko si cakal ty..a možno si uvedomis,ze ľudia sa poslednú dobu nehadzu pod vlak z nudy ale že keď poplatia byty zradlo nedajboh ktosi ochorie,či iný výdavok typu pokazená práčka nevedia kam..zloz si ružové okuliare..či ani to si si nevšimol ako nám stúpol počet samovrážd?

romino
20. máj 2025
@katty123456

@romino rastú!ty nevieš ani koľko stojí káva či ryža!tu mám tendenciu uveriť že si fakt muž!typická žena nakupuje denne Max každý druhý deň a ako spotrebiteľ som citlivá na každý mierny nárast!darmo nas tu presviedčať a tlacis kaleráby o cestovkách a benzíne!ľudia ich nekupujú v januári krvi tomu že nevedia čo od dobroty ale preto že najlacnejší first!a preto že malokto sa zbalí zo dňa na deň ľudia musia aj planovať dovolenky vieš?robota decká školy atď!

@katty123456 pred 20 rokmi ludia kupovali preto aj last minutes, lebo v prvom rade ich cestovky ponukali , kedze dopyt bol slaby, ludom zostavalo menej penazi.
To je ako v supermarkete: niecoho vela zostalo, konci tomu spotreba, tak rychlo daju velku zlavu ...aby na tom neboli uplne stratovi.

V casoch ked cestovky prepisuju rekordy logicky nedochadza k ziadnym last minutes, nie su nuteni, vzdy vacsinu riadne dopredu vypredaju a naplnia kapacity.
A medzi inym kapacity o akych sa nam pred 20 rokmi ani nesnivalo .

Prirodzeny nasledok toho ze viac ludom zostava viac z vyplat.
Nie, tie last minutes nie preto cestovky neponukaju, ze ludia potrebuju planovat.
To by znamenalo ze pred 20 rokmi ludia v praci nemuseli planovat ? 🙂

V pripade potravin, uved mi prosim nejake priklady, co ide "z dna na den" hore.
Alebo staci aj z mesiaca na mesiac.
Konkretny produkt ...a kolko stal v januari, kolko vo feb, v marci, aprili ...a teraz v maji.
Aby sme zostali v rovine vecnej diskusie s faktami.
Dakujem

katty123456
20. máj 2025
@romino

@katty123456 pred 20 rokmi ludia kupovali preto aj last minutes, lebo v prvom rade ich cestovky ponukali , kedze dopyt bol slaby, ludom zostavalo menej penazi.
To je ako v supermarkete: niecoho vela zostalo, konci tomu spotreba, tak rychlo daju velku zlavu ...aby na tom neboli uplne stratovi.

V casoch ked cestovky prepisuju rekordy logicky nedochadza k ziadnym last minutes, nie su nuteni, vzdy vacsinu riadne dopredu vypredaju a naplnia kapacity.
A medzi inym kapacity o akych sa nam pred 20 rokmi ani nesnivalo .

Prirodzeny nasledok toho ze viac ludom zostava viac z vyplat.
Nie, tie last minutes nie preto cestovky neponukaju, ze ludia potrebuju planovat.
To by znamenalo ze pred 20 rokmi ludia v praci nemuseli planovat ? 🙂

V pripade potravin, uved mi prosim nejake priklady, co ide "z dna na den" hore.
Alebo staci aj z mesiaca na mesiac.
Konkretny produkt ...a kolko stal v januari, kolko vo feb, v marci, aprili ...a teraz v maji.
Aby sme zostali v rovine vecnej diskusie s faktami.
Dakujem

@romino sorry ale keďže nemáš základný šajn o tom čo šlo hore-typu káva a ryža nič ti nebudem ukazovat-ukazovala som keď som bola mala-staci sa prejsť do obchodu min tyzden a budúci..ak to každý vidí a ty nie je zbytočne ti čokoľvek vravieť..s cestovkami a benzínom točis dokola a ani to nie je pravda...zabijem s tebou cas

romino
20. máj 2025
@katty123456

@romino sorry ale keďže nemáš základný šajn o tom čo šlo hore-typu káva a ryža nič ti nebudem ukazovat-ukazovala som keď som bola mala-staci sa prejsť do obchodu min tyzden a budúci..ak to každý vidí a ty nie je zbytočne ti čokoľvek vravieť..s cestovkami a benzínom točis dokola a ani to nie je pravda...zabijem s tebou cas

@katty123456 preco popieras jednoduche fakty, ze dlhe roky stal benzin 1.3-1.7 ... a teda ked dnes stoji 1.5, tak je historicky najlacnejsie voci platom ?? Ved to ukazuju aj rozne statistiky, bezne dohladatelne, ked mne neveris.

Ked cestovky prepisuju rekordy - preco taky jednoduchy ukazovatel toho, ze tak teda dial by sa opak keby ludia posledne roky chudobneli .. jednoducho oznacis "nie je pravda" ?
Znova len jednoducho dohladatelne udaje, cisla, fakty.

By z teba odpadlo keby to uznas ? Vsak sa ani nepozname, nemoze ti to byt jedno ze aspon nieco nejakej cudzej osobe v internetovej diskusii uznas ?
Ryzu som uviedol priklad, ze ja uz dake 2 roky kupujem Bask ked je v cene 1.49.
Pre mna ryza 1razovo zdrazela.
Takze nejde "z dna na den" hore.

Kavu som uznal ze mohla ist nedavno hore .. ostatne dlho sa rozpravalo o neurodach.
Kym ja nieco uznam, nieco nie,
ty kym to nie je tak ze ty mas 100% pravdu a ja si na 100% vsetko vymyslam,
tak sa hadas nadalej.

katty123456
20. máj 2025
@romino

@katty123456 preco popieras jednoduche fakty, ze dlhe roky stal benzin 1.3-1.7 ... a teda ked dnes stoji 1.5, tak je historicky najlacnejsie voci platom ?? Ved to ukazuju aj rozne statistiky, bezne dohladatelne, ked mne neveris.

Ked cestovky prepisuju rekordy - preco taky jednoduchy ukazovatel toho, ze tak teda dial by sa opak keby ludia posledne roky chudobneli .. jednoducho oznacis "nie je pravda" ?

By z teba odpadlo keby to uznas ? Vsak sa ani nepozname, nemoze ti to byt jedno ze aspon nieco nejakej cudzej osobe v internetovej diskusii uznas ?

Kavu som uznal ze mohla ist nedavno hore .. ostatne dlho sa rozpravalo o neurodach.
tak sa hadas nadalej.

@romino ok..ja teda popieram..skus
mi teda poprosím v jednoduchej vete vysvetliť prečo vlastne autorka tohto/i autorky podobných tém vlastne tu tému zakladajú?lebo si myslia to čo ja alebo to čo ty?opakujem v skratke...

katty123456
20. máj 2025
@romino

tak sa hadas nadalej.

@romino neuznam.. prepáč ale dobrý skutok dnes isté ešte vykonám ,prečo zrovna tebe?nemáš pravdu tak prečo by som ti tlieskala?ty máš svoju optiku my ostatný tu svoju

romino
20. máj 2025
@katty123456

@romino neuznam.. prepáč ale dobrý skutok dnes isté ešte vykonám ,prečo zrovna tebe?nemáš pravdu tak prečo by som ti tlieskala?ty máš svoju optiku my ostatný tu svoju

@katty123456 ale ludia zakladaju aj temy alebo debatuju, ze hrozne zomierame na vakciny (vidim casto na facebooku a inych forach).

Vraj vsade dookola, tiez udajne kazdym dnom same pripady.
Tam tiez ked sa spytam na konkretne fakty, cisla, priklady ... tak sa mi nedostane.

To je pekne ze aj tu su temy typu ako je hrozne zdrazovanie "kazdy dnom", "kazdou navstevou potravin vyssie ceny" .. a tiez sa mi dako nedostalo konkretnych cisiel, prikladov.
No prepac, ale objektivnu realitu vyhodnocovat na zaklade "ale ludia zakladaju temy" ..

Tie predsa ludia casto zakladaju aj na zaklade dojmov, frustracie, "lebo aj ini si stazuju" .. ja sa radsej bude pridrzat faktov, cisiel, ako napr. aj to ze benzin je aktualne najlacnejsi voci platom.
Ved to sakra nie je "ina optika" ci iny nazor.
Uz pomaly aj z vysledku 2+2 vyrobime ze je to vecou nazoru, inej optiky ?

Pocujem teraz ludia hovorit v okoli ze vonku je "strasna zima". Ale pritom je 14 stupnov.
"Strasna zima" vyzera uplne inak.
Mam sa riadit subjektivnym dojmom, co hovoria ludia .. alebo tym na co mame jasne cisla a vieme teda jasne porovnat, vyhodnotit ?

katty123456
20. máj 2025
@romino

@katty123456 ale ludia zakladaju aj temy alebo debatuju, ze hrozne zomierame na vakciny (vidim casto na facebooku a inych forach).

Tam tiez ked sa spytam na konkretne fakty, cisla, priklady ... tak sa mi nedostane.

To je pekne ze aj tu su temy typu ako je hrozne zdrazovanie "kazdy dnom", "kazdou navstevou potravin vyssie ceny" .. a tiez sa mi dako nedostalo konkretnych cisiel, prikladov.
No prepac, ale objektivnu realitu vyhodnocovat na zaklade "ale ludia zakladaju temy" ..

Tie predsa ludia casto zakladaju aj na zaklade dojmov, frustracie, "lebo aj ini si stazuju" .. ja sa radsej bude pridrzat faktov, cisiel, ako napr. aj to ze benzin je aktualne najlacnejsi voci platom.

Pocujem teraz ludia hovorit v okoli ze vonku je "strasna zima". Ale pritom je 14 stupnov.
Mam sa riadit subjektivnym dojmom, co hovoria ludia .. alebo tym na co mame jasne cisla a vieme teda jasne porovnat, vyhodnotit ?

@romino netahaj do tejto témy vakciny...hawk odmietam ti odpovedať ty si furt meles svoje

romino
20. máj 2025
@katty123456

@romino netahaj do tejto témy vakciny...hawk odmietam ti odpovedať ty si furt meles svoje

@katty123456 ano, meliem si svoje - cisla,
konkretne priklady
vs.
dojmy ludi,
resp. vs "dokazy" typu : ale ludia zakladaju temy ..

Co ineho mam potom mlet ? Mam si vsugerovat ze benzin stoji 2.20eur, na zaciatku roka 2e, v decembri 1.80e ... len preto lebo "ludia zakladaju temy" o tom ako vsetko zdrazuje , vraj dokonca kazdym dnom ???

Prepac, nie, este mam svojich 5 pokope.

123_monika
23. máj 2025
@tairyx

No tak niečo robíš asi zle.. koľkokrát do mesiaca ideš na nákup 50eurový? Áno, je všetko drahšie, a ešte aj bude, ale tak keď my prežijeme štyria z 1200e, z ktorých dám vyše 400eur na poplatky tak sa to musí dať aj v iných rodinách. A to máme všetko, syry, šunky, ovocie, často pečiem nejaký koláč, po novom ešte aj synovej priateľke bezlepkové koláče a to bezlepková zmes stojí 6,50 kilo...

@tairyx myslím si, že nie. Ceny sú naozaj vysoké a človek má právo byť frustrovaný.

autor
25. máj 2025
@romino

@romino je mi fakt luto že si pridala odpovede, takych mudri človek by mal pisat na reddite nie na modrom koniku. Pekny vecer.

romino
26. máj 2025

najviac tu odpovedam nejakej katke .. ci ludom, ktori tvrdia ako "vsetko" .. a "z dna na den" ide hore
...a fakt netusim aku extra mudrost treba na vyhodnotenie tak niecoho jednoducheho, ze napr. ten benzin je aktualne historicky najlacnejsi voci platom.
Keby som mudry, uz som mohol mat investicny byt. Ale ja hlupy som sa pred rokmi riadil prave takymito internetovymi diskusiami,
kde bolo dokolecka ako prichadza kriza, ludia nemaju peniaze , vsetko je zle a ine pesimizmy.
... uz sa radsej riadim tym co vidim realne v okoli, co ukazuju cisla predajov kadecoho,
jednoduche veci co sam vidim .. a nevidim ze "vsetko" ide hore .. "z dna na den" uz vobec nie.

romino
27. máj 2025

Najnovsi Lidl letak, maslo Liptov, pri kupe 3ks 250g, cena za 1ks 1.99eur.
T.j. najlacnejsie asi za posledne dake 3 roky.
1kg Eduscho kava .. 10.99e. To som kupoval drahsie (hoci tiez v akcii) pred par mesiacmi aj do zasoby, lebo ved vsade clanky ako kava pojde hore kvoli neurode ..
Cukor 0.64 ... sakra, to som svokre tiez za viac nakupil pred rokom do zasoby ...

Prepacte ze to sem k teme "potraviny idu hore z dna na den" davam .. , a prepacte ak sa vam javi uvadzanie par udajov z letaku a osobne skusenosti zo zivota, ze sa hram na mudreho :D
PS: tym samozrejme nevravim, ze niektore potraviny zase nesli hore. ... ale velka vacsina sa uz cenami dlhsie nemeni .. a ak islo nieco hore, tu je par prikladov co islo aj dole.
Nie, nie sme vo weimarskej republike, neopisujte SR ako krajinu, kde by mali ludia podla tych opisov pomaly stat v uliciach na polievku v rade u Armady spasy.

anonym_4fd7b4
17. nov 2025

@anonym_autor musíš si to nastaviť v hlave…. Platíš hypotéku, to znamená, že bývanie bude raz úplne len tvoje. To je veľmi dobre a úplne uspokojujúce. Nie každý si môže dovoliť vlastne bývanie. Keď to splatíš, vieš si kúpiť napr nove auto…. Nie každý ma auto. Stále si na tom lepšie, ako kopa ľudí. Ceny išli hore, treba sa uskromnit, šetriť….ale základ máš. To je dôležité, tie základne veci si vieš zaobstarať aj tak…ak ti to do budúcej výplaty všetko vychádza, za mňa je to v poriadku😉 nezamýšľaj sa nad tým, pretože sa to môže odraziť na psychike…. Dôležité je tešiť sa tomu, čo mám, nie plakať za tým, čo si nemozem dovoliť.

Strana
z5