Dlh pri splácaní úveru
Ahojte ,kamaratka ma taky problem a nevie ako dalej ma stres a sa boji ak je dlzna 50e v sporitelni ako za uver . Co hrozi ? Uz sa pytala ix ludi a sa jej nevedia normalne vyjadrit .
Ona sa najviac boji ekxekutora tak . A pokuta je 25e? Dakujem krasne odkazem jej a pomozem .
@marosinecko pozicku ma kazdy mesiac plati normalne 50e jej tahaju z uctu alr tento mesiac jej nevysiel tak sa boji ale ode do banky tak dufam ze nebude mat stoho nic .
Tak ak ide o jednu omeskanu splatku tak na nu urcite exekuciu neposlu. Urcite vsak treba ratat s poplatnenou upomienkou. A neviem ako je to v sporitelni ale vo väcsine bankach sa da dohodnut na odklade splatky...
@spisdomi23 aku pozicku?
Spotrebny ci hypotekarny uver?
Pri hypotekach sa da urcite dohodnut na odklade.
Pri spotrebnom sa treba ist informovat do banky.
@spisdomi23 no tvoja kamoška nech si zdvihne zadok a ide do sporitelni prezistiť kolko a či je vlastne dlžná lebo toto mi príde,že chce od teba vytiahnuť prachy akože na dlžobu ale ty ich už neuvidíš...
ono to je zväčša tak, nezaplatíte načas, príde upomienka ( poplatok za upomienku je napísaný v zmluve, každá banka ho má v inej výške ) +vyčíslenie úrokov za omeškanie ku dňu vystavenia upomienky, potom príde druhá upomienka, znova tie isté poplatky za upomienku a úrok za omeškanie.... úrok narastá až do splatenia dlžnej sumy.... tieto upomienky sa zapisujú do úverového registra, potom to sťažuje poskytnutie ďalšej pôžičky.... až po všetkých upovedomeniach zo strany banky to banka posunie exekútorovi.... zasa záleží od banky, koľko je ochotná urobiť úkonov( všetko je v zmluve o úvere), aby to dala na exekúciu, takže sa to nedá celkom zovšeobecniť...
@spisdomi23 Treba nabehnut do banky a spytat sa. Pripadne si precitat bankove podmienky uveru. SLSP ma dost nechutne podmienky co sa nesplacania tyka, ak sa dobre pamatam, nech ich kontaktuje. Nic to nezmeni na tom, ze bude platit pokutu a urok z omeskania, ale aspon bude vopred vediet, kolko to je. Kazde omeskanie je zaroven zapisane do uveroveho registra, takze ak si bude nabuduce chciet vziat iny uver alebo hypoteku, tak bude mat problem. Nabuduce radsej zaplatit, aj keby si mala od rodicov pozicat. A uplne najlepsie je platit len taky uver, na ktory jej vyjdu peniaze.

Pozicaj jej tych 50€ a nech si ich tam vlozi. Urcite jej budu volat ze nema splatenu celu dlznu sumu,pride jej upomienka a ked to nebude mat uhradene do daneho terminu ltory jej urcia pride jej pokuta 25€.