Do akej vrstvy patrí príjem 3000 eur?
Do akej vrstvy patri rodina 2+2( deti do 6 rokov) s prijmom 3000eur v cistom v BA. S hypo 500eur, sukromna skolka 450) ppdla vas
Nie je to len o prijme ale aj o výdavkoch a ci viem z toho niečo ušetriť. Na SR je to pekné
Tu to mas vcelku fajn rozpisane. Jednotlive spolocenske triedy podla prijmov: https://www.trend.sk/blogy/ste-stredna-trieda-s...
@tibor79 to nie je o skreslenych predstavach o zivote na Slovensku. To mnohi ludia si myslia, ze su lepsi priemer alebo priemer, no su podpriemer. V kalkulacke mi vysiel plat 3000 v cistom pre 4 ludi na hranici nizsej prijmovej skupiny a nizsej strednej triedy. Samozrejme, ze ak ma niekto velku hypo bude skor zit ako nizsia prijmova skupina a niekto bez splatok skor ako ta stredna trieda.
Ako kde... Na také Košice aj fajn, aj keď ceny sú už aj tu, aké sú.. napríklad, mám kamošku v štátnej správe, s právnickým vzdelaním, roky praxe, plat v čistom cca 1000 eur, ale to už ten lepší prípad. A to sú prosím ženy, ktoré nám vydávajú rozhodnutia v správnych konaniach, s ktorými sa stretne väčšina ľudí vo svojom živote, niektoré riešia dokonca opravné prostriedky a musia čo to vedieť...Alebo kuknite plat vyšších súdnych úradníkov, asistentov či tajomníkov na súdoch... A tam je už ta zodpovednosť kus iná. V porovnaní s nimi sú učitelia, aj ich asistenti na tom platovo lepšie.
To už sa radíme so vrstiev....
vyssia pracujuca trieda by som povedal 🙂 🙂
Nižšia stredná trieda v rámci BA kraja. V rámci Slovenska stredná trieda.
@oblecenie99 no prečo by mali mať učitelia menšie platy v porovnaní s ľudmi na úradoch, sú tiež vysokoškolsky vzdelaní, praca je stresujúca a neustále si dopĺňajú vzdelanie. Nevravím, že má mať úradníčka menej než 1000e, ale ten príklad s učiteľmi nie je úplne správny.
Celkovo nerozumiem, ako toto môže niekoho zaujímať. Budeš kľudnejšie spať, ak ti napíšeme, že nie si socka?
To je za rok 36 000, to ste mozno v najme, za 10 rokov 360 000,to uz mate mozno mensi byt. 3000 vyzera fajn, ale zalezi od podstaty, od coho sa odrazis. 🤔
@ina2405 Vôbec som nenapísala, že by mali mať menšie platy. Iba som dala do pozornosti, že žiaľ, u nás sú ďalšie veľmi zodpovedne pozície, ktoré tiež niekto robiť musí, tiež sa predtým vzdelával, aj na VŠ, vzdeláva sa celý život, ma na krku zodpovednosť, ale okolo nich je ticho, zatiaľ sa neozývaju, ale môže to ešte buchnut, lebo je to nonsens, že títo ľudia su pomaly v kategórii pracujúca chudoba. V BA nie pomaly, ale aj reálne. Máme veľmi slabo platené pozície aj v iných sférach. A povedzme na rovinu, väčšinou sa poukazuje práve na učiteľov, pritom sú na tom rovnako ak nie horšie aj iní, a tiež hovorím o vysokoškolsky vzdelaných ľuďoch, preto na to poukazujem, lebo minimálne v tomto to porovnateľné je.
Vysoká vrstva pre mňa je v čistom mesačne cez 10.000eur . 3000eur je pre mňa skôr nižšia stredná vrstva- nakoľko komplet všetko zdraželo takže ze tie peniaze si už tak moc " vyskakovať" nebudeš.
@oblecenie99 určite sú tie platy smiešne, s tým súhlasím.

Dakujem za reakcie, samozrejme v hypo nie su energie.. je mensia lebo bola vysoka akontacia ( nasporene) nie su tam poistky, nafta, potraviny, lieky, konicky, vylety, net,tel....
Ja osobne to povazujem za nizsiu strednu.
Taky zivot od vyplaty k vyplate..