icon

Do ktorej banky si ukladať peniaze?

lele97
5. júl 2021

Prosím odporučte nejake sporenie/vklad kde nemusím pravidelne vkladať peniaze ale len keď chcieť a mat. Hlúpe komentáre typu vyzisti po bankách si nechajte.nemám na to čas. Chcem mať takto prehľad a ísť rovno s tým do banky. Vďaka.

Strana
z2
luccija
17. aug 2021

@123369
@dr_smajlik mama má VK v SLSP a strašne bola nahnevaná išla si vybrať peniaze na klimatizáciu poobede mal prísť monster a povedali jej, že sa bude dať vybrať z knižky iba v Ba a Senci, tam kde bola nie.Ani neprišlo o tom žiadne info nič.Ale, ak by mala debet na účte to hneď posielajú doporučene listy.

123369
17. aug 2021

@luccija práve dnes som bola v banke vložiť peniaze na vk dcérke a povedali mi že sa budú postupne rušiť. Myslela som, že tie čo už existujú, ešte nechajú, ale veru nie,peniaze mi na ňu ešte uložila,ale nie na dlho 🤷

luccija
17. aug 2021

@123369 neviem mame dali zatiaľ také info možno to myslia o rok, dva..bola strašne nahnevaná, že jej nechcú dať jej peniaze 🙂a čas ju suril, tak utekala do druhej banky.

liljana
18. aug 2021

@nelca84 Na zaciatku septembra a v oktobri akcie zvyknu padat o -5-10%, tak pozor. Chcelo by to teraz pre istotu vystupit a nakupit spat v oktobri.
Vkladne knizky su produktom socializmu, banky ich nechali pre ludi, ktori zo sentimentu boli zvyknuti na ne ukladat peniaze. Ale je ich coraz menej, neoplati sa cela ta administrativa kvoli zastaranym produktom, tak ich postupne odburaju. Samozrejme banky zarabaju na tom, ze kopec ludi si z kniziek peniaze nevyberu, zabudnu na ne, zomru,

dr_smajlik
18. aug 2021

@vamajka kombi klad v SLSP je podobný kombi produktu vo Vubke. 1,5% je málo, a vo fondoch ak 2% tak to sú dlhopisy. Vzhľadom na vek ale nie je vhodné všetko nasúkať do akcií, lebo v prípade poklesu to starší ľudia berú ťažšie. Záleží aj akú sumu chcú presunúť z VK. Ťažko takto radiť, keď neviem, či okrem VK majú aj iné dostupné úspory a pod. Treba rátať, že v kombivkladoch je ten rok určite, ale ak sa bavíme o fondoch z hľadiska zhodnocovania je to dobré ponechať aj dlhšie. Výhoda kombi je, že tam máš na tej 1/3 garantovaný úrok, ale len na 1 rok, potom zase klesne na minimum a musíš riešiť čo s tou 1/3.takisto je tam nižší vstupný poplatok do fondu ako pri samostatnej investícií. Ale ak by sa rodiča nebáli aj akciovejších fondov, vstupný poplatok sa im, pri aktuálnom trende v pohode vráti. Nepoznám moc fondy SLSP ale určite majú webovú stránku, kde sa dá pozrieť posledná výkonnosť fondov. Dôležité je byt realista a nenechať sa zmiasť že akcie teraz za rok spravili aj 30 % ale 20 padli počas korony takže treba správne čítať grafy a tabuľky 🙂

nelca84
18. aug 2021

@liljana mne to nemusis vysvetlovat, ja si svoje investicie sledujem. A mierny kratkodoby pokles nema z dlhodobeho hladiska ziadny vyznam. O vkladnych knizkach sa tu pravidelne snazim sirit osvetu, ale niektorym nevysvetlis a zubami nechtami sa ich dzia, asi su spokojni s permanentnou stratou a este si aj zakladaju dalsie...🙈

vamajka
18. aug 2021

@dr_smajlik na VK maju 8000 chceli ich vybrat a nechat doma no to nie je moc stastne riesenie no neviem co im mam poradit kde by si ich mohli ulozit

evaachesa
18. aug 2021

Teda ja som myslela že vkladné knižky už dávno zrušili 😂 tiež mi rodičia založili vkladnú knižku, no potom asi keď som bola na strednej sme ju išli zrušiť a otvorili mi účet aj s kartou.
Ak to má byť bežný účet len na odkladanie peňazí bez väčších investícií, potom odporúčam ktorýkoľvek, kde bude vedenie účtu zadarmo. Po nejakom čase zvyknú vedenie spoplatniť a vtedy si môžete zase otvoriť iný bezplatný účet a ten predošlý zrušiť. Platiť cca 2-5€ mesačne je veru dosť. Niekde stačí spĺňať zopár kritérií kvôli vedeniu zadarmo, no pri takomto účte kde si chcete len ukladať nejaké drobné peniaze to asi nepôjde (napr. mesačne 5 platieb kartou, 3-5 trvalých príkazov, inkaso,..).

Ponúka teraz nejaká banka vedenie zadarmo? Pamätám si že mBank mal zdarma vedenie. Svojho času som mala účet aj v Zune, potom prešli pod Tatrabanku, no tam účet cca po 2 rokoch tiež spoplatnili.

vamajka
18. aug 2021

@evaachesa 365 banka ma zdarma ucet

danielusko
16. okt 2021
Používateľ danielusko je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od danielusko.

@lele97 Finax inteligentné investovanie odporúčam, kukni si recenzie na Facebooku/Google😉

Strana
z2