Dobrovoľné nemocenské poistenie
Ahojte, s prvým bábätkom som bola na MD do maja2022 (zamestnaná 2 roky, v auguste 2022 mi skončil pracovný pomer na dobu určitú), otázka znie, plánujeme druhé a chcem si platiť dobrovoľne nemocenské, aby mi vyšla materská. Aké sú podmienky a koľko € mesačne musím platiť? Ďakujem za každú radu.
@bibiankaa Ahoj. Musis si platit do dna porodu tych 270dni a to balicek poisteni. A vsetky okrem poistenia v nezamestnanosti,to je na tebe. Urcis si vymeriavaci zaklad a z toho ti vypocitaju odvody. Z toho vymeriavacieho zakladu z tohto obdobia ti potom vypocitaju matersku. 😊
@barbora237 môžem otázku? Môj prípad.. za posledné 2 roky mám odpracované 90 dní.. ak si tých zvyšných 180 budem platiť dobrovoľne nemocenské poistenie vznikne mi nárok na materskú? Momentálne som evidovaná na úrade práce a neplánovane som otehotnela.
@barbora237 môžem otázku? Môj prípad.. za posledné 2 roky mám odpracované 90 dní.. ak si tých zvyšných 180 budem platiť dobrovoľne nemocenské poistenie vznikne mi nárok na materskú? Momentálne som evidovaná na úrade práce a neplánovane som otehotnela.
@anonym2026333 Myslím,že áno. Proste v deň pôrodu musíš byť aktívne poistená a mať súčet dní,kedy si bola poistená 270. To je všetko. 😉
@anonym2026333 Myslím,že áno. Proste v deň pôrodu musíš byť aktívne poistená a mať súčet dní,kedy si bola poistená 270. To je všetko. 😉
@barbora237 v deň pôrodu? Nie v deň nástupu na materskú?
@barbora237 v deň pôrodu? Nie v deň nástupu na materskú?
@anonym2026333 Áno tak, v deň pôrodu. Viem to presne lebo mne to tak presne vyšlo. 🤣

@sun_shine_2020 ešte sa chcem spýtať podmienka, aby ti výška materská je nemať dlhý na poistnom 5 rokov.. ja som minulý rok mala dlh v zdravotke 30€ , zabudla som zaplatiť 13 dní, ale už som to dorovnala, bude toto problém ???