Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
Pred rokom a niečo ste mi tu poradili ohľadne marodky po materskej za čo vám pekne ďakujem, a teraz sa chcem opýtať na kamošku.
MD jej končí 7.2. a materské mala počítané z DNP aj zo zamestnania a chcela by ešte DNP využiť a dať sa vypísať na marodku.Od akého dátumu,kedže 8.2. je sobota?
prosím o radu pre kamošku. Je zamestnaná od r.2010 na dobu neurčitú./mzdu má minimálnu bohuzial, na ruku dostava viac/ Nikdy si neplatila DNP. Plánuje dalšie babatko, ale kedze mala viac spontánnych potratov lekar ju urcite vypise na PN od začiatku tehotenstva. . Ako by si mohla zvyšit matersku ak by mala termin porodu este tento rok? A ak by sa prihlasila na DNP/neviem ci z minima alebo z maxima/, platila mesiac a potom by isla na PN....pocas PN by nemusela platit do SP a dni poistenia z DNP by jej plynuli?
menilo sa niečo ohľadom PN alebo OČR? Lebo viem, že sa to dá využiť takto, že sa napr. že si začnem platiť DNPO od zajtra a aj aj zajtra dám očr-ku pri inom okienku budem mať nárok na peniažky. Lebo do teraz mi to tak fungovalo ale vraj sa teraz niečo menilo že je to niečo čerstvo- nové 🙂 Či je to tak ako píšem, že to funguje aj naďalej.
@zalka menilo sa niečo ohľadom PN alebo OČR? Lebo viem, že sa to dá využiť takto, že sa napr. že si začnem platiť DNPO od zajtra a aj aj zajtra dám očr-ku pri inom okienku budem mať nárok na peniažky. Lebo do teraz mi to tak fungovalo ale vraj sa teraz niečo menilo že je to niečo čerstvo- nové emoticon Či je to tak ako píšem, že to funguje aj naďalej.
@zalka Dobry den chcem sa opytat zajtra ma dcerka 3 roky.Ak nemam narok na podporu v nezamestnanosti musim sa ist zaevidovat na urad prace?Chcela by som ist nahlasit do zdravotnej poistovne ze ja sa budem starat do 6 rokov o dieta,to by mal platit stat za mna zdravotnu.Dcerka chodi do skolky.nieje chora.katka
@ zalka
Dobrý den, 27.januara mi skoncila MD a teraz som na RD. Bola som DNPO. Chcem ist na PN. Je mozne aby som poberala PN z DNPO z maxima, Ake su podmienky?
ahojte, vie mi niekto poradit ohladom dobrovolneho poistenia, ked som si ho platila pri prvej dcerke- ta ma teraz 9 mesiacov, ci mi bude platit aj pri druhom babatku? Ak sa niekto vyzna, napiste, a ja vam popisem podrobnejsieemoticon dakujem
@zalka Prosím Vás o radu, Do 1/13 som bola zamestnaná (prac. pomer stále trvá), potom som isla na MD, ktorá mi skončila 10/13. Materskú som mala zo zamestnania + z DNP z ochrannej lehoty, nakolko mi DNP zaniklo cca 10/12. Bohuzial po nastupe na MD som sa uz nepoistila DNP, takze uz je skoncene viac ako 15 mesiacov. Plánujeme bábo, ako by ste mi poradili postupovat, aby som pri min.nákladoch mala co najvyssiu materskú? dakujem pekne

@majka0071 1207,50 eur ...