icon

Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom

jankaferancova
26. sep 2012

Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉

zalka
3. feb 2014

@majka0071 1207,50 eur ...

majka0071
3. feb 2014

@zalka ale prosim ako to mam rozpisat do tych troch koloniek

zalka
3. feb 2014

@majka0071 no ved do každej tú sumu ...

majka0071
3. feb 2014

@zalka aha a kolko budem platit?

kwatka
3. feb 2014

Pred rokom a niečo ste mi tu poradili ohľadne marodky po materskej za čo vám pekne ďakujem, a teraz sa chcem opýtať na kamošku.
MD jej končí 7.2. a materské mala počítané z DNP aj zo zamestnania a chcela by ešte DNP využiť a dať sa vypísať na marodku.Od akého dátumu,kedže 8.2. je sobota?

zalka
3. feb 2014

@majka0071 35,15% z tej sumy ... tj. 424,42 eur mesačne

zalka
3. feb 2014

@kwatka lekár vie aj spätne vypísať PN 3 dni ... takže môže aj od 8.2. ak má kamarátka aktívne DNP.

kwatka
3. feb 2014

@zalka a nebudú na soc.poisťovni špekulovať,že od soboty ma marodku? nebolo by lepšie od 7.2. aj keď by sa v jeden deň prekrývala materská a nemocenská?

zalka
3. feb 2014

@kwatka a nemôže ísť kamarátka na PN v pondelok a zaplatiť si odvody do SP za ten víkend za to DNP?

majka0071
3. feb 2014

@zalka dakujem

zalka
3. feb 2014

@majka0071 rado sa stalo

matooo
3. feb 2014

prosím o radu pre kamošku. Je zamestnaná od r.2010 na dobu neurčitú./mzdu má minimálnu bohuzial, na ruku dostava viac/ Nikdy si neplatila DNP. Plánuje dalšie babatko, ale kedze mala viac spontánnych potratov lekar ju urcite vypise na PN od začiatku tehotenstva. . Ako by si mohla zvyšit matersku ak by mala termin porodu este tento rok? A ak by sa prihlasila na DNP/neviem ci z minima alebo z maxima/, platila mesiac a potom by isla na PN....pocas PN by nemusela platit do SP a dni poistenia z DNP by jej plynuli?

zalka
3. feb 2014

@matooo ak si nikdy neplatila, tak by musela prv PLATIT 270 dní DNP, až potom by mohla ísť na platenú PN a MD,
čiže ak by šla po mesiaci na PN tak PN by dostala len zo zamestnania, ale z DNP nie, a ešte by si odvody na DNP platila aj počas PN

matooo
3. feb 2014

@zalka Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

gabrielkabj
3. feb 2014

menilo sa niečo ohľadom PN alebo OČR? Lebo viem, že sa to dá využiť takto, že sa napr. že si začnem platiť DNPO od zajtra a aj aj zajtra dám očr-ku pri inom okienku budem mať nárok na peniažky. Lebo do teraz mi to tak fungovalo ale vraj sa teraz niečo menilo že je to niečo čerstvo- nové 🙂 Či je to tak ako píšem, že to funguje aj naďalej.

gabrielkabj
3. feb 2014

@zalka menilo sa niečo ohľadom PN alebo OČR? Lebo viem, že sa to dá využiť takto, že sa napr. že si začnem platiť DNPO od zajtra a aj aj zajtra dám očr-ku pri inom okienku budem mať nárok na peniažky. Lebo do teraz mi to tak fungovalo ale vraj sa teraz niečo menilo že je to niečo čerstvo- nové emoticon Či je to tak ako píšem, že to funguje aj naďalej.

zalka
3. feb 2014

@gabrielkabj neviem o niečom že by sa to menilo ...

gabrielkabj
3. feb 2014

no tak ok super som spokojná 😀

zalka
3. feb 2014

@gabrielkabj rado sa stalo

gabrielkabj
3. feb 2014

😉

dukokatka
5. feb 2014

@zalka Dobry den chcem sa opytat zajtra ma dcerka 3 roky.Ak nemam narok na podporu v nezamestnanosti musim sa ist zaevidovat na urad prace?Chcela by som ist nahlasit do zdravotnej poistovne ze ja sa budem starat do 6 rokov o dieta,to by mal platit stat za mna zdravotnu.Dcerka chodi do skolky.nieje chora.katka

zalka
5. feb 2014

@dukokatka ak bude v školke viac ako 4 hodiny , tak odporúčam evidenciu na UP aby si si nemusela platiť odvody do ZP ... čo je mesačne temer 60 eur

veron_ka
6. feb 2014

@ zalka
Dobrý den, 27.januara mi skoncila MD a teraz som na RD. Bola som DNPO. Chcem ist na PN. Je mozne aby som poberala PN z DNPO z maxima, Ake su podmienky?

zalka
6. feb 2014

@veron_ka a DNP si už zrušila? z akého VZ si mala minulý rok DNP? a ak si zrušila DNP tak kedy? dátum

veron_ka
6. feb 2014

@zalka
DNP mi skoncilo 25.10.2012 a poberala som z maxima

zuzanitaina40
6. feb 2014

ahojte, vie mi niekto poradit ohladom dobrovolneho poistenia, ked som si ho platila pri prvej dcerke- ta ma teraz 9 mesiacov, ci mi bude platit aj pri druhom babatku? Ak sa niekto vyzna, napiste, a ja vam popisem podrobnejsieemoticon dakujem

zalka
6. feb 2014

@veron_ka si na MD šla z OL z DNP? .. ak áno a počas MD si nebola prihlásená na DNP tak už DNP na nič nevyužiješ lebo si bez poistenia viac ako 15 mesiacov ... už sa nedá prihlásiť sa na DNP a ísť na PN

babyborn
10. feb 2014

@zalka Prosím Vás o radu, Do 1/13 som bola zamestnaná (prac. pomer stále trvá), potom som isla na MD, ktorá mi skončila 10/13. Materskú som mala zo zamestnania + z DNP z ochrannej lehoty, nakolko mi DNP zaniklo cca 10/12. Bohuzial po nastupe na MD som sa uz nepoistila DNP, takze uz je skoncene viac ako 15 mesiacov. Plánujeme bábo, ako by ste mi poradili postupovat, aby som pri min.nákladoch mala co najvyssiu materskú? dakujem pekne

zalka
10. feb 2014

@babyborn nájsť si dohodu s pravidelným príjmom ... ale prídeš o možno max. podporu ... a tiež prídeš o dôchodkové poistenie štátu ... ale zase dohoda nemusí byť dlho len 270 d ní ...

babyborn
10. feb 2014

@zalka O aku max podporu pridem? a ako mi pomoze ta dohoda? dakujem