Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
A ked by sa mi nepodarilo uzavriet tu dohodu (nemam znamych co by ma tak zamestnali), tak potom sa musim prihlasi na DNP z min, cize platit cca 130 E, ked zistim ze som tehotna tak pol roka pred nastupom na MD to zmenit na max? A matersku potom budem mat zo zamestnania kde je VZ 400 E - cca 200 E + materska z DNP? dakujem pekne za vas cas
@zalka A ked by sa mi nepodarilo uzavriet tu dohodu (nemam znamych co by ma tak zamestnali), tak potom sa musim prihlasi na DNP z min, cize platit cca 130 E, ked zistim ze som tehotna tak pol roka pred nastupom na MD to zmenit na max? A matersku potom budem mat zo zamestnania kde je VZ 400 E - cca 200 E + materska z DNP? dakujem pekne za vas cas
A stacilo by ked by som dohodu uzavrela az ako tehotna? a zaroven sa potom pripoistila na DNP, a doba ktora by bola subezna by sa mi ratala 2X dakujem
ok, budem hladat, len som sa tym vlastne chcela opytat, ze ci sa ta doba rata 2x, ked je subeh poistenia budem napr poistena DNP marec az august, a zaroven bude dohoda na tieto mesiace. tak ci sa to bude ratat ako 6, alebo 12 mesiacov. dakujem pekne
@zalka ok, budem hladat, len som sa tym vlastne chcela opytat, ze ci sa ta doba rata 2x, ked je subeh poistenia budem napr poistena DNP marec az august, a zaroven bude dohoda na tieto mesiace. tak ci sa to bude ratat ako 6, alebo 12 mesiacov. dakujem pekne
a co keby z tej dohody nebol pravidelny prijem
@ zalka dakujem velmi pekne, ste zlatá, že takto pomáhate vo svojom volnom case.
@zalka ahoj.tu mam tie datumy,,bola som na sp a vytlavili mi to od 2006 do 16.1.2012 ,od 17.1 2012 do 12.10.2012 ,,od 22.4.2013 do 30.6.2013,,od 6.8.2013 do 22.9.2013,,od 3.10.2013 do 10.10.2013,,a od 8.11.2013 do 31.12.2013. Ja myslim ze mam tych 270 dni ..ale na soc.vravia zei to nevyjde.prosim pozri sa mi na to.dakujem.
Aby si vedela minule sme spolu pisali ze ci mozem pn-kovat ako minuly rok..a chcela si datumy..dakujem.
@simika1 ale hej výjde ti ... ak by si šla napr. na PN pondelok 17.2.2014 tak skúmajú či v období od 18.2.12 do 17.2.14 máš 270 dní poistenia ... mne tam vychádza že máš 438 dní poistenia podla tých dátumov .. takže splnaš ... vždy si to takto prepočítaj ...
22.4.2013 ----30.6.2013 ----70
6.8.2013 ----22.9.2013---- 48
3.10.2013 ----10.10.2013---- 8
8.11.2013 ----31.12.2013---- 54
18.2.2012 ----12.10.2012---- 238
@zalka Ahoj zalka, chcem sa ta spytat. Zistila som, ze som tehu pred par tyzdnami. Avsak 15.1.2014 som si zrusila platenie min.DNP, ktore som platila nepretrzite dost dlho. Podmienku splnenia platenia tych 270 dni mam uz davno splnenu. Som SZČO, cize si platim aj povinne odvody do Soc.poistovne, platim z minima z VZ 402,50 € . Chcem si platit z maxima, aby som mala potom max matersku. Ako to treba spravit, ked sa budem znova prihlasovat? Co napisat a kam? Vychadza mi ta suma takto: 1207,50 - 402,50 =805€ z toho je 35,13% suma 282,79€ ako to zapisat to toho registracneho formulara a kam aku sumu, ked teraz uz len cely balik sa da? A este jedna otazka, ked pojde tymto o subeh poisteni, budem musiet potom aj tak platit zaroven este povinne odvody do soc.poist.ako SZČO ? Dakujem za ochotu. 🙂
Podla poslednej MS mi to vychadza na 7tyzden, no neviem. U doktora este naposledy nebolo vidno srdiecko, preto som ani neutekala hned do soc.poistovne davat nove poistenie. Idem teraz v stredu na kontrolu, ale asi radsej behnem zajtra rano na SP a prihlasim sa na to max DNP. Takze si musim dat VZ na vsetky 3 poistenia tych 805€ ? Mozem ist napriklad o tyzden potom na PN ? Budem to uz mat zaplatene aspon ?
Ano, aspon do toho juna budem musiet veru platit tych 400€ odvody, inak sa neda, budem obcas na PN pocas toho, ale max 7-10 dni, viac nie, tak nejak to zvladnem uz len 🙂 este ze nezijem od vyplaty k vyplate, ale uvedomujem si, ze to bude narocnejsie... Len ma zaujimalo, ci mozem pocas toho poistenia byvat aj na PN platenej predtym nez pojdem na matersku.
Ahoj zalka mna by zaujimalo ci by manzel mohol nieco poberat,zamestnany je dost dlho urcite viac ako 270 dni ale DNP si v soc.poist.neplatil....ak by siel na marodku a den pred zacatim marodky by si dal max. DNP dostaval by nieco zo soc.poist?
@miskacabalova nie len PN zo zamestnania by dostával zo SP od 11 dna.... ale z DNP by nedostal nič

@babyborn ak by sa ti nepodarilo otehotnieť a skončila by si PP po 3 rokoch ... tak by si asi ťažko dosiahla max. podporu ..
a ako ti pomôže tá dohoda, no ak máš dohodu napr. na 20e po dobu 270 dní, a potom túto dohodu s pravidelným príjmom skončíš ... a otehotnieš , tak ak sa prihlásiš na DNP tak máš nárok na PN z DNP hned .. lebo k DNP sa pripočíta tá dohoda. Čiže je to lacnejšie ako si platiť DNP 270 dní