Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
@zalka ahoj...prosim ta,vedela by si mi zasa poradit...potrebujem radu pre svokra...je dlhodobo zamestnany..a pojde aj na PN...co je na tom pravdy ze staci sa prihlasit jeden den na dobrovolne a na druhy den ist na Pn a zevraj mas narok aj na dobrovolne...viem ze to tak bolo niekedy..kamaratka mi tvrdi zevraj jej otec je takto na pn...ale radsej si to overujem u teba 😉 😉
ak sa to da,aky vymeriavaci zaklad dat,respektive na co si dat pozor...dakujem krasne
@dadka28 a dáva výpoved ale mu končí v ten den PP dohodou? Ak dáva výpoved tak má výpovednú dobu a tá končí 31.8.14
ak končí PP dohodou .. tak končí v ten den ... ako sa dohodnú, ,,, a ak sa poistí den pred skončením PP alebo v posledný den PP ... a pôjde na PN po skončení PP do 7 dní tak má 2 PN .. PN zo zamestnania z OL a PN z DNP
@dadka28 no DNP len z minima 402,50 e a z toho bude PN cca 220e mesačne ... viac by musel platiť DNP prv 26t a až potom by bol nárok na vyššiu PN
a zo zamestnania klasicky 55% z hrubej mzdy ..
a balík ... nemocenské + dôchodkové poistenie .. a po skončení PP nech ide prv na UP a potom do 7 dní od skončenia PP na PN
@zalka cize z DNP nie je moznost dostavat z maxima?a je tam potom moznost ze bude dostavat nieco aj z UP?preco napr najprv na UP a potom poistit?nie je istejsie potiahnut najprv PN a potom vyuzit UP,aby bol niekde evidovany?ci v com je hacik?
viem ze ak sa das vypisat v OL,tak si akoze stale zamestnany...ci?jasne ze si dam radsej poradit od teba...
@dadka28 lebo je to výhodnejšie sa prv nahlásiť na UP ... nemusí môže ísť hned na druhý den na PN ... ale je výhodnejšie byť evidovaný, je menej problémov zo ZP ... je to jednoduhšie.
Ak by šiel prv na PN a bol na PN viac ako 52t tak by už nedostal podporu v nezamestnanosti
tak ak pôjde na UP a potom na PN tak aj po dlhšej PN dostane podporu v nezamestnanosti lebo bol už evidovaný na UP napr.
potrebovala by som poradit ohladne DNP. DNP som bola od roku 2004 do leta 2013(musela by som presne zistit v ktory mesiac som sa odhlasovala z DNP). Je mozne ak sa opat prihlasim teraz na DNP ze budem moct cerpat nemocenske davky ak sa dam vypisat na rizikove teh. a budem dostavat aj potom matersku tych 9mesiacov? lebo predpokladam ze podmienku tych 270dni mam splnenu ak sa yaratava do toho aj obdobie kedy som cerpala, lebo minuly rok po skonceni materskej som sa odhlasila z DPN. A este sa chcem opytat z akeho vymeriavacieho zakladu by sa mi pocitalo teraz? Predtym som mala max. a teraz by som opat chcela maximum. na matersku by som nastupovala koncom 12/2014. dakujem. snad som dobre opisala svoju situaciu.
@zalka ahoj zalka, o tom novom zakone o DNP , co chcu prijat, sa este nic nevie?
@zalka a presnejsie, co to pre nas znamena? takze DNP si uz nemusim platit? matersku budem mat len zo zamestnania a z DNP uz nebude mozne????? dakujem
@sunshine85 ak si prihlásená na DNP kratšie ako 270 dní .. tak DNP ti zanikne až po uplynutí tej doby
a ak máš dosť dní poistenia tak MD dostaneš v OL ... si tehotná ... takže teba by sa to tak nemalo dotknúť
@zalka porod mam v oktobri... kombinujem dni na dohodu s DNP, aby mi vyslo tych 270. takze vravis, ze by to malo byt OK? budem moct poziadat o matersku zo zamestnania aj z DNP? na DNP som prihlasena od 7.5.2014.
@zalka kurnik, kde by som si to vedela overit? asi nikde, co?ten zakon je uz niekde zaveseny?
@sunshine85 z toho zákona nevýjdeš ... :( skús napísať mihálovi .. ma blogy na sme ...
Ahoj @zalka vidim ze pomahas v hladani odpovedi ohladom materskej, chcela by som sa aj ja opytat bola som zamestnana aj DNPO a poberala som takmer najvyssiu matersku, teraz som na rodicovskom syn bude mat v oktobri dva a ja v septembri nastupujem naspat do prace, rodicovsky poberam do veku 3 rokov to mi je jasne ale chcela by som vediet ak sa nam narodi druhe babo do dovrsenia troch rokov syna bude sa to brat ako retazovy porod ? a matersku budu vyratavat s DNPO alebo z platu ? Vlastne by som chcela vediet z coho bude ratana materska. Dakujem velmi pekne

@zalka ďakujem moc, už mám jasnejšie...