Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
@zalka prosim Ta vies mi poradit? Mam trvaly pracovny pomer na dobu neurcitu, ale momentalne som na MD so 6 mesačným synom . MD mi končí 22. juna, potom poberam Rodičovský príspevok. Počas poberania rodičovského príspevku, ak nebudem pracovat, som povinne nemocensky poistena alebo nie? Vztahuje sa to aj na mna. VELKA VDAKA.
@zalka ahoj zalka, toto som nasla na stranke soc. poistovni - Dobrovoľne nemocensky poistenej osobe alebo dobrovoľne poistenej osobe v nezamestnanosti, ktorej toto dobrovoľné poistenie malo trvať po 30. júni 2014 a ktorá je povinne nemocensky poistená k 1. júlu 2014, dobrovoľné nemocenské poistenie a dobrovoľné poistenie v nezamestnanosti zaniká od 1. júla 2014.
To znamena teda, ze to kazdemu automaticky zanikne????
@zalka este tam je jedna veticka - Dobrovoľné dôchodkové poistenie v súbehu s povinným dôchodkovým poistením bude naďalej možné. (tu mam ako chapat?)
@sunshine85 daj mi link kde si to čítala... už som to našla .
A dôchodkové môžeš si platiť, tj. zvyšovať si dôchodok .... to nezrušili lebo to neni ťahanie peňazí hned ale o 50 rokov .
@zalka http://www.socpoist.sk/aktuality-dobrovolne-nem...
a co s tym nasim DNP teda? hm? vsetkym sa na to zrusi,ci? zajtra idem k mudr. tak asi skocim do socialnej poistovne, len ci mi budu vediet nieco povedat.....
@sunshine85 dobrovoľné zanikne všetkým, ktorým trvalo 270 dní automaticky po 30.6.2014 a majú súbeh so zamestnaním alebo SZČO. Tým, ktorým ešte netrvá poistenie 270 dní, bude aj ďalej pokračovať, kým tých 270 dní nezískajú.
@syla dakujem za upresnenie. a nevies ako to bude, ze ked mam narok na matersku zo zamestnania, budem ma tsucasne narok aj na matersku z DNP terazv septembri? dik
Ahojte kočky . Poprosim o radu s manzelom sa chystame na babätko 🙂 Ešte niesom tehotna ale čitam novinky a som mimo keď vidm že Rp je 160 eur pre nezamestnanu :(. Tak ja som 9 mesiacov PN omarodila som na chrbticu v skúšobnej dobe a prepustili ma. Tak som nezamestnaná ale poberam Pn zo socialnej poistovne. Prosim čo možem urobiť aby som brala vyššiu matersku ked som nezamestana ale dlhodobo na PN alebo ako je to s DNP ked ani neviem ako to funguje a na socialnom nechcu poradiť. ☹ . Ako si možem niečo vybaviť aby som brala vzššiu matersku ako 160 eur RP vy ste tu skúsene zbehle, šikovné. Poprosim pomožte mi 🙂 Dakujem Iva
Ahhojte,
mna zaujima len jedno. Ak si zacnem platit DNP uz teraz a na dieta sa chystam mozno tak o 3/4 roky, bude mi to platit aj potom ? Alebo si to mam vyratat tak, ze zanem platit DNP pred tym, aby som to mala nastavene " rovno kedy planujem otehotniet"
Dakujem.
Ahojte baby, poprosím vás o radu, nakoľko som do týchto všetkých vecí jeleň. Som zamestnaná (3 roky), tehotná ešte nie som, ale plánujeme babo čím skôr - ak sa podarí... oplatí sa mi platiť DPN alebo nie ? Čítala som, že od 1.7. sú tam aj nejaké zmeny, ale absolútne tomu nerozumiem ☹ 😠
@zalka ahoj, chcela by som sa ťa opýtať, ja som na RD a tiež som začala pracovať na dohodu, aby som sa potom po 270 dní prihlásila na DNP(prihlásenie mi vychádza až v decembri) a tak mala max. materskú, ale podľa toho nového zákona to už je asi zbytočné a môžem dohodu ukončiť. Správne to rozumiem?
@zalka ešte by som sa ťa chcela opýtať, ak by som sa teraz prihlásila na max. DNP platila by som to kým by som neotehotnela potom by som dala v práci na TPP výpoveď potom by som nastúpila na PN z DNP a neskôr na MD. Spočitali by mi poistenie z TPP a z DnP ?Potom by som mohla mať PN minimálnu a MD maximálnu? Ja viem,že ťa otravujem, ale som ti veľmi vďačná za tvoje rady.

@lalai ak nastúpiš v septembrei do práce tak MD ti vyrátajú z príjmu od septembra do decembra čo zarobíš ...