Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
@zalka Odkedy platí zákaz súbehu poistení zo zamestnania a DNP? Ak som bola PN popri čerpaní z DNP mám nedoplatok v soc. poisťovni na dôchodkovom, alebo to je vlastne po novom? Odkedy to takto platí? Ďakujem!
Takže pri terajšej PN-ke budem mať vlastne nejakú nemocenskú a v akej výške?
@bubulka722 od 1.7.14 je zakaz súbehu DNP a zamestnania, DNP a SZCO poistenia, ...
PN je 55% z hrubej mzdy ... ak ju máš vyššiu ako 412e .. tak nemáš splnenú podmienku 90 dní zamestnania bez PN ... tak PN bude rátaná len z minima ...
Ahoj chcem sa este spytat,ze ked si chcem uplatnit tu podporu v nezam. z Dnpo, ci sa mi do toho zaratavaju aj dni pocas pn. Dnpo v nezam. Si platim od roku 2 011.Malo by mi to vyjst?
Ano bola som poistena počas Pn a vtedy sa žiadne odvody neplatia ani za poistenie v nezamestnanosti. Kamaratka si chcela vybaviť a vraveli jej, že musi mať zaplatených tých 730 dni. Tak si potom ani žiadosť nedala.
@motylek17 MD sa ráta z VZ 65% ... VZ pre zamestnanca je hrubá mzda ak je splnená podmienka 90 dní bez PN a OCR, VZ pre nezamestnaného je to z čoho platí odvody ak je splnená podmienka 26t poistenia nepretržitého .. na čo sa prihlási ...
a môžeš sa prihlásiť na akúkoľvek sumu od 412-1236 eur ...
@motylek17 nechápeš písanému?
ak si zamestnaná ... tak nemôžeš mať DNP .... prizvukujem nemôžeš a ked ho nemôžeš mať tak prečo a kde a čo by si chcela platiť? ked nemáš začo ....
ak chceš vyššiu materskú tak sa zamestnaj... môžeš mať 2-3 roboty kludne a z nich môžeš mať MD ... ak budeš mať splnenú podmienku 270 dní zamestnania z každého zamestnania za posledné 2 roky .....
Chcem sa ešte spýtať, či to poistenie v nezamestnanosti plynie / započitavaju sa dni/ aj počas materskej, ked som bola naň prihlasena.Diki.
Ahojte, už som tu dlho nebola, chcem sa spýtať, či je momentálne možnosť si zabezpečiť nejakú normálnu materskú a aké podmienky musia byť splnené ? Veeeeľmi ďakujem za odpoveď a pekný deň. 🙂
Ďakujem. A ako dobrovoľný plátca je podmienka byť nezamestnaná, keď som tu čítala , že je zakázaný súbeh Zamestnanie+DNP ? Hm...

Ahojte,prosim vas kolko vychádza materská pri platení tých 140 e DNP a kolko pri najvyssej???da sa platiť DNP a z polovičnej sumy???dakujem pekne