Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
@luciferkax áno presne tak ... ak sa zajtra prihlásiš na DNP tj. 9.2.
tak musíš mať od 9.2.14 do 9.2.16 tých 270 dní poistenia ...
@zalka tak to si ma potešila, ďakujem ti veľmi pekne :D :D
@luciferkax rado sa stalo
@zalka ahoj prosim nevies mi poradit? Kamarat by rad vedel. Ze ci ma narok na príspevok na starostl o dieta (2rocne), myslim ten na skolku sukromnu, ak je zamestnany a manzelka pobera matersku na mensie 4mesacne dieta... A ak nema narok teraz, moze po uplynuti materskej on o ten príspevok poziadat? Dakujem moc za pomoc 😉
@zalka Ahoj zalka .. chcem sa ťa spýtať, keď mi prislúcha MD z dôvodu zaplatenia DNP v daný mesiac /február/, treba platiť toto DNP i naďalej aby mi trvala MD alebo netreba? ako je to s odhlásením DNP? Stačí ak napr. v marci a apríli nezaplatím DNP a oni ma automaticky vyradia či mi treba odhlášku zaniesť do poisťovne?
@maminka2013 počas MD neplatíš, takže odhlásiš sa odhláškou najlepšie ku koncu MD aby si mala nazbioerané dni poistenia ..
@zalka takže na tom ešte zase viac získam..no to je perfektná správa 😉
Zase si ma len potešila 😀 ešte raz veľká vďaka a idem hneď zapisovať do kalendára aby som nezabudla 🙂
@maminka2013 rado sa stalo
@zalka Ahoj zalka, prosím ťa ak by si mi vedela poradiť.... Momentálne som na RD. Na MD som išla(09/2014) ako zamestnaná od 06/2014. V 12/2015 som so zamestnávateľom podpísala dohodu o výpovedi - predával s r.o. a nemala som na výber. Chcem sa spýtať, dá sa pripoistiť v nezamestnanosti počas RD ? A pokiaľ áno , je potrebné platiť celý balík alebo by sa dala pripoistiť iba zvlášť nezamestnanosť. Ide mi o to, že pokiaľ ukončím RD či by bola možnosť mať nárok na podporu v nezamestnanosti aspoň z minima. Vopred ďakujem.
@zalka ahoj prosim ta konecne je to u mna aktualne tak by som si to chcela zrekapitulovat. Cize Lekar mi da pn, a preto ak by som sa sla zajtra poistit na DNP, zaplatila by som si tyzden a 30.3 by ma lekar vypisal. Cize PNku by som na SP musela zaniest ten isty den, alebo staci na druhy den? Kezde sa chodim hlasit na UP tak by som ju hned zaniesla aj tam a tym padom som od toho oslobodena.
babule prosim skusite si stiahnut ten formular na prihlsenie na dnp? Mne to nejde ☹ http://www.socpoist.sk/dobrovolne-poisteny/55168s
alebo si mozem ist vypytat do SP a vypisat rucne?
@majrab môžeš ručne
Ja to robím radšej tak. Vypisujem rovno v SP, keď neviem niečo sa rovno opýtam a odovzdám. Istota, že je všetko ako má byť.
Dobrý deň zalka veľmi pekne by som Vás chcela poprosiť o radu. Ešte som tehotná není ale asi pôjdem na umelé takže ak sa podarí viem kedy budem tehotná a tým viem kedy by som odobrala materskú ale ešte dokonca asi budem na rizikovým takže budem asi PN. Som Živnostníka a neplatil si szco co mam spraviť aby som neodoberala almužnu ale peknú PN alebo aspoň peknú materskú

@zalka aha, čiže ak mi skončila zmluva v oktobri, tak po oktobri sa už dni do DNP nerátajú, tak? a ráta sa to za dva roky....