icon

Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom

jankaferancova
26. sep 2012

Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉

luciferkax
8. feb 2016

@zalka aha, čiže ak mi skončila zmluva v oktobri, tak po oktobri sa už dni do DNP nerátajú, tak? a ráta sa to za dva roky....

zalka
8. feb 2016

@luciferkax áno presne tak ... ak sa zajtra prihlásiš na DNP tj. 9.2.
tak musíš mať od 9.2.14 do 9.2.16 tých 270 dní poistenia ...

luciferkax
8. feb 2016

@zalka tak to si ma potešila, ďakujem ti veľmi pekne :D :D

zalka
8. feb 2016

@luciferkax rado sa stalo

milluska
19. feb 2016

@zalka ahoj prosim nevies mi poradit? Kamarat by rad vedel. Ze ci ma narok na príspevok na starostl o dieta (2rocne), myslim ten na skolku sukromnu, ak je zamestnany a manzelka pobera matersku na mensie 4mesacne dieta... A ak nema narok teraz, moze po uplynuti materskej on o ten príspevok poziadat? Dakujem moc za pomoc 😉

zalka
20. feb 2016

@milluska a mng. bude doma zadarmo ?lebo ak dostane pr íspevok na starostlivosť na staršie dieťa, tak mng. odoberú RP .. nemá nárok na obe príspevky

milluska
21. feb 2016

@zalka no on zatial nepobera nicx jeho partnerka pobera matersku.. Len som chcela vediet, ci ma narok na ten prispevok, ak su neni svoji a ona pobera MD.. On je zivnostnik...

zalka
21. feb 2016

@milluska ak sa ona vzdá rodičovskej tak áno, nemôžu mať aj rodičovskú aj príspevok, ak dajú mladšie dieťa do jaslí, tak dostanú 2x príspevok ale to i matka dieťaťa musí ísť na UP ak je nezamestnaná alebo nazad do práce ak je zamestnaná. Lebo RD jej skončí .

milluska
29. feb 2016

@zalka ok dakujem pekne 🙂

maminka2013
10. mar 2016

@zalka Ahoj zalka .. chcem sa ťa spýtať, keď mi prislúcha MD z dôvodu zaplatenia DNP v daný mesiac /február/, treba platiť toto DNP i naďalej aby mi trvala MD alebo netreba? ako je to s odhlásením DNP? Stačí ak napr. v marci a apríli nezaplatím DNP a oni ma automaticky vyradia či mi treba odhlášku zaniesť do poisťovne?

zalka
10. mar 2016

@maminka2013 počas MD neplatíš, takže odhlásiš sa odhláškou najlepšie ku koncu MD aby si mala nazbioerané dni poistenia ..

maminka2013
10. mar 2016

@zalka takže na tom ešte zase viac získam..no to je perfektná správa 😉
Zase si ma len potešila 😀 ešte raz veľká vďaka a idem hneď zapisovať do kalendára aby som nezabudla 🙂

zalka
10. mar 2016

@maminka2013 rado sa stalo

gabi25
11. mar 2016

@zalka Ahoj zalka, prosím ťa ak by si mi vedela poradiť.... Momentálne som na RD. Na MD som išla(09/2014) ako zamestnaná od 06/2014. V 12/2015 som so zamestnávateľom podpísala dohodu o výpovedi - predával s r.o. a nemala som na výber. Chcem sa spýtať, dá sa pripoistiť v nezamestnanosti počas RD ? A pokiaľ áno , je potrebné platiť celý balík alebo by sa dala pripoistiť iba zvlášť nezamestnanosť. Ide mi o to, že pokiaľ ukončím RD či by bola možnosť mať nárok na podporu v nezamestnanosti aspoň z minima. Vopred ďakujem.

zalka
12. mar 2016

@gabi25 nedá sa platiť len poistenie v nezamestnanosti ... prepíš RP na partnera a chod na podporu teraz .. ak máš 730 dní odpracovaných .. teda ak máš toľko dní poistenia
a z minima by ťa vyšlo platiť viac ako 140 e čo sa vôbec neoplatí ...

gabi25
12. mar 2016

@zalka ďakujem zalka za radu 🙂

zalka
12. mar 2016

@gabi25 do roka máš nárok na podporu od skončenia PP
a pozor RP sa dá prepísať k prvému v mesiaci

majrab
22. mar 2016

@zalka ahoj prosim ta konecne je to u mna aktualne tak by som si to chcela zrekapitulovat. Cize Lekar mi da pn, a preto ak by som sa sla zajtra poistit na DNP, zaplatila by som si tyzden a 30.3 by ma lekar vypisal. Cize PNku by som na SP musela zaniest ten isty den, alebo staci na druhy den? Kezde sa chodim hlasit na UP tak by som ju hned zaniesla aj tam a tym padom som od toho oslobodena.

zalka
22. mar 2016

@majrab no máš pár dní na to aby si zaniesla PN na SP tj. červený a čierny papier, a na UP kopiu PN z čierneho abo červeného papiera, tam neni diagnoza na zelenom čo ostáva tebe diagnoza je ..

majrab
22. mar 2016

@zalka dakujeeem 🙂

zalka
22. mar 2016

@majrab rado sa stalo

majrab
22. mar 2016

babule prosim skusite si stiahnut ten formular na prihlsenie na dnp? Mne to nejde ☹ http://www.socpoist.sk/dobrovolne-poisteny/55168s

alebo si mozem ist vypytat do SP a vypisat rucne?

martina117cd
22. mar 2016

@majrab môžeš ručne

martina117cd
22. mar 2016

Ja to robím radšej tak. Vypisujem rovno v SP, keď neviem niečo sa rovno opýtam a odovzdám. Istota, že je všetko ako má byť.

evittam
22. mar 2016

@majrab Veď ho stiahni čistý-vytlač-vypíš ručne....neviem čo riešiš.... 😉

majrab
22. mar 2016

@evittam mne to neslo otvorit vobec, ale uz som si stiahla nejaky doplnok a uz to mam

11021983
23. mar 2016

Dobrý deň zalka veľmi pekne by som Vás chcela poprosiť o radu. Ešte som tehotná není ale asi pôjdem na umelé takže ak sa podarí viem kedy budem tehotná a tým viem kedy by som odobrala materskú ale ešte dokonca asi budem na rizikovým takže budem asi PN. Som Živnostníka a neplatil si szco co mam spraviť aby som neodoberala almužnu ale peknú PN alebo aspoň peknú materskú

zalka
23. mar 2016

@11021983 zamestnaj sa pred umelým aspon 90 dní vopred s vysokým platom .. aby si mala nárok na vysokú PN a vysokú MD ...
maximálna je z platu 1287 eur

11021983
26. mar 2016

@zalka ďakujem veľmi pekne

zalka
27. mar 2016

@11021983 rado sa stalo